Το «παραμύθι» της Καρμιώτισσας Πάνω Πολεμιδιών

Από το απόγευμα του Σαββάτου, 19 Μαρτίου, έχουν αλλάξει όλα στα Πολεμίδια. Λες και κανείς δεν θέλει να ξυπνήσει από αυτό το όνειρο, που όμως έγινε πραγματικότητα και έβαλε την Καρμιώτισσα για τα καλά στον ποδοσφαιρικό χάρτη του νησιού.
 
Η ομάδα των Πάνω Πολεμιδιών, μετά τη νίκη της με 6-0 επί του Διγενή Ορόκλινης, πανηγυρίζει για πρώτη φορά στην ιστορία της την άνοδο στην Α΄ Κατηγορία. Στη Λεμεσό στήθηκε τρελό γλέντι και ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ σάς παρουσιάζει το χρονικό του «παραμυθιού» της Καρμιώτισσας, η οποία αποτελεί φάρο ελπίδας για αρκετά σωματεία. Γιατί στο ποδόσφαιρο, όπως και στη ζωή, πρέπει να βάζεις υψηλούς στόχους. Πρέπει να κοιτάζεις μακριά, να έχεις το θράσος, τον τσαμπουκά και τα ψυχικά αποθέματα να γράψεις τη δική σου ιστορία. 

Χρονιά ορόσημο το 2006
Το ρολόι της ιστορίας σταματάει στο 1979, όταν ιδρύθηκε η Καρμιώτισσα. Στα πρώτα του στάδια, το σωματείο, που βρισκόταν στα Πάνω Πολεμίδια, ήταν αντιμέτωπο με τις προκλήσεις και τις οικονομικές δυσκολίες της τότε εποχής. Το 2006, ανέλαβε η διοίκηση του Νίκου Παπά, που μέχρι σήμερα είναι ο πρόεδρος της Καρμιώτισσας. Τότε άρχισαν να αλλάζουν πολλά στην ομάδα. Αυτός, τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ., η τεχνική ηγεσία, οι ποδοσφαιριστές και ο κόσμος της ομάδας, αρκετά χρόνια αργότερα, θα είχαν μια σπουδαία ιστορία να διηγηθούν. 
 

 

Το «παραμύθι» αρχίζει...
Όταν έπιασε δουλειά η διοίκηση Παπά, η Καρμιώτισσα αγωνιζόταν στο Αγροτικό. Τη σεζόν 2008-09 ανέβηκε στην Δ΄ Κατηγορία και το 2011-12, ως δευτεραθλήτρια, πήρε την άνοδο για την Γ΄ Κατηγορία. Εκεί όπου το 2012-13 κατέκτησε το πρωτάθλημα και έβαλε πλώρη για τη Β΄ Κατηγορία. Τη σεζόν 2013-14 η Καρμιώτισσα πήρε το πρωτάθλημα στη Β2 Κατηγορία, την επόμενη χρονιά τερμάτισε στην 5η θέση και φέτος είναι στην κορυφή και πανηγυρίζει την ιστορική άνοδο. Τα χρόνια πέρασαν και ήταν γεμάτα επιτυχίες και συγκινήσεις, με όλο και περισσότερο κόσμο να αγκαλιάζει αυτή την προσπάθεια. Το ένιωθαν πως θα ερχόταν κάτι σπουδαίο. «Το περασμένο καλοκαίρι θέσαμε ως στόχο την άνοδο», αφηγείται στον ΡΕΠΟΡΤΕΡ ο πρόεδρος, Νίκος Παπάς, σε συνομιλία που είχαμε μαζί του. 

Λίγοι αλλά με ψυχή
Τα Πολεμίδια αριθμούν περίπου 30.000 κατοίκους και είναι η περιοχή όπου η Καρμιώτισσα έχει ιδρυθεί, αγωνίζεται και προπονείται. Στα περισσότερά της παιχνίδια βρίσκονται περίπου 500 υποστηρικτές της στην κερκίδα, δημιουργώντας εξαιρετική ατμόσφαιρα. Το κόκκινο και το μαύρο χρώμα είναι αυτά που κυριαρχούν, αν και πάνω από όλα είναι η αγάπη για αυτή την ιδέα, για αυτή την ομάδα. 
Με μπάτζετ που δεν ξεπερνά τις 200.000 ευρώ, η Καρμιώτισσα πέτυχε κάτι εντυπωσιακό. Διαθέτει ένα πολύ ποιοτικό ρόστερ, από το οποίο μόλις έξι ποδοσφαιριστές δεν είναι Κύπριοι. Η αξιοποίηση του εγχώριου ταλέντου είναι ένα από τα «κλειδιά» της επιτυχίας. 
 
Οι γηπεδικές εγκαταστάσεις στις οποίες προπονείται είναι εξαιρετικές. Ο κ. Παπάς, σε ερώτηση για το τι είναι αυτό που έκανε τη διαφορά στην ομάδα, μας είπε: «Δεν είναι ένα πράγμα. Είναι όλα μαζί. Αυτός ο κόσμος, η ομάδα. Η διοίκηση ήταν και θα είναι πάντα κοντά στην ομάδα. Το κλίμα είναι εξαιρετικό στα αποδυτήρια, στην κερκίδα. Ο κόσμος αγκαλιάζει αυτή την προσπάθεια. Αν σκεφτείς τι πετύχαμε τα τελευταία δέκα χρόνια...Όλα είναι σημαντικά».
 
Ο Λιάσος Λουκά είναι ο προπονητής της Καρμιώτισσας. Ο καθοδηγητής και η πηγή έμπνευση για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές, που δείχνουν στο γήπεδο τις αρετές που διαθέτουν. 
 

Η αλλαγή έδρας και ο αυξημένος προϋπολογισμός
Την ερχόμενη σεζόν η Καρμιώτισσα θα αγωνίζεται στη Λάρνακα. Ακόμη δεν έχει αποφασιστεί ποιο γήπεδο θα χρησιμοποιεί ως έδρα, καθώς η ΚΟΠ ανακοίνωσε πως δεν θα επιτρέπεται από τη νέα σεζόν να χρησιμοποιούν πέραν των τριών ομάδων το Τσίρειο. Κάπου εδώ μπαίνει στην κουβέντα και το θέμα του προϋπολογισμού. Πόσο μπορεί να αυξηθεί για να είναι ανταγωνιστική η ομάδα; Η απάντηση του κ. Παπά κοφτή και αποφασιστική. «Τα έξοδα δεν θα είναι περισσότερα από τα έσοδα. Υπάρχει μια χορηγία από τη Cyta. Ο στόχος είναι η ομάδα να παρουσιαστεί ανταγωνιστική χωρίς ελλειμματικό προϋπολογισμό. Είναι ξεκάθαρο πως ο προϋπολογισμός θα είναι αυξημένος την ερχόμενη σεζόν, ίσως κοντά στο μισό εκατομμύριο ευρώ». 

Μια ομάδα, μια παρέα και ένα ευτυχισμένο τέλος
Όταν ο πρόεδρος της Καρμιώτισσας γίνεται ένα με τους οπαδούς, όταν οι φίλοι της ομάδας νιώθουν τον Λιάσο Λουκά έναν από αυτούς και όταν όλοι όσοι φοράνε τη φανέλα της νιώθουν αυτή την περηφάνια, τότε δεν μπορεί παρά αυτή η ιστορία να έχει ευτυχισμένο τέλος.
 
Η πορεία της Καρμιώτισσας δεν ήταν ποτέ εύκολη. Αλλά η επιμονή και η αγάπη όλων όσοι ήταν κοντά, ήταν τα στοιχεία που έκαναν τη διαφορά. Υπήρξαν ατυχή αποτελέσματα, μέτριες εμφανίσεις και οικονομικές δυσκολίες. Αλλά στην Καρμιώτισσα δεν το έβαλαν κάτω. Κυνήγησαν το όνειρό τους και δικαιώθηκαν. Η Καρμιώτισσα ετοιμάζεται ήδη για την παρθενική της παρουσία στην Α΄ Κατηγορία. Το κέρδισε με το σπαθί της, με την αξία της.
 
Η ομάδα των Πολεμιδιών έχει συμφωνήσει με τον ΠΑΟΚ για αξιοποίηση ταλέντων από τις ακαδημίες και πιθανόν να έρθουν στο νησί ποδοσφαιριστές από τα μικρότερα τμήματα του Δικεφάλου.
«Γράψαμε ιστορία», αναγραφόταν στη φανέλα που φορούσαν στην Καρμιώτισσα, αμέσως μετά που η ομάδα πανηγύρισε και μαθηματικά την άνοδο. Τόσο απλά, τόσο μαγικά. Όπως και το «παραμύθι» της, που συνεχίζεται…
 

Δειτε Επισης

Πέτυχαν από τρία γκολ Εθνικός και Απόλλωνας και μοιράστηκαν από ένα βαθμό
«Δεν παρακάλεσε ποτέ κανέναν για χρήματα ο Κίρζης, θα καλύψει μόνος του τη ζημιά»
Οι ενδεκάδες Εθνικού και Απόλλωνα στο Δασάκι
Η ανακοίνωση της Πάφου για τον τελικό κυπέλλου
Άκυρο στο αίτημα της Πάφου για να διεξαχθεί σε άλλο γήπεδο ο τελικός Κυπέλλου
Επιστολή της Πάφου στην ΚΟΠ για αλλαγή έδρας του τελικού κυπέλλου
Αφιερωμένες αγωνιστικές για την τελική φάση του EURO
Δύο παιχνίδια για την 11η αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Στην Περιστερώνα ο τελικός Κυπέλλου Apollon Ladies-Λευκοθέα Λατσιών
Σύσκεψη την Πέμπτη για τον τελικό κυπέλλου-Καθορίζεται ο αριθμός εισιτηρίων και η ώρα