Από την Μπαρτσελόνα στην… ΑΕΚ-Ένας γυρολόγος των γηπέδων στην Αρένα

Η ανακοίνωση της απόκτησης του τερματοφύλακα Ρούμπεν Μαρτίνεθ από την ΑΕΚ, μπορεί να πέρασε στα ψηλά, με πολλούς να σχολιάζουν την ηλικία του ποδοσφαιριστή, ο οποίος σε δώδεκα μέρες κλείνει τα 37 του χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έκλεισε Ruben Martinez για τον «άσο» η ΑΕΚ

Μια ματιά στο βιογραφικό του όμως, αποδεικνύει πως ο Μαρτίνεθ μόνο τυχαίος τερματοφύλακας δεν είναι, αφού ξεκίνησε την καριέρα του από την ξακουστή «La Μasia», ακαδημία της Μπαρτσελόνα, ανεβαίνοντας όλα τα σκαλοπάτια μέχρι την πρώτη ομάδα.

Τα μεγάλα του παιχνίδια, ο Μαρτίνεθ τα έκανε στην Μπαρτσελόνα Β’, από το 2002 μέχρι το 2007, όταν κατέγραψε συνολικά 97 συμμετοχές. Στο μεσοδιάστημα, κλήθηκε για κάποια παιχνίδια στην πρώτη ομάδα, το 2004 και αγωνίστηκε σε δύο αγώνες.

Στον πρώτο, απέναντι στην Βαλένθια, όπου η Μπαρτσελόνα έμεινε στο 1-1 με τις «νυχτερίδες», αλλά και σε ένα παιχνίδι κόντρα στη Λεβάντε, στο οποίο οι μπλαουγκράνα κέρδισαν με 2-1.

Έκτοτε όμως, δεν είχε την ευκαιρία να φορέσει ξανά την φανέλα της πρώτης ομάδας. Το 2008, δόθηκε δανεικός στην Ράσινγκ Ντε Φερρόλ, όμως δεν αγωνίστηκε σε κανένα παιχνίδι.

Η επόμενη διετία τον βρήκε να υπογράφει συμβόλαιο με την Καρταγκένα, στη Β’ Κατηγορία της Ισπανίας, στην οποία ήταν βασικός και αναντικατάστατος για δύο χρόνια, καταγράφοντας 76 συμμετοχές.

Οι εμφανίσεις του, έπεισαν την Μάλαγα, η οποία απέσπασε την υπογραφή του το 2010, δαπανώντας κάτι λιγότερο από ενάμιση εκατομμύριο ευρώ. Παρόλα αυτά, στα δύο χρόνια που έμεινε στο «Λα Ροσαλέλδα», αγωνίστηκε σε μόλις έντεκα παιχνίδια, αφού μόλις τρεις μήνες μετά τη μεταγραφή του, υπέστη ένα σοβαρό τραυματισμό στον καρπό του δεξιού του χεριού και έκτοτε έχασε τη θέση του..

Τον τελευταίο χρόνο που διατηρούσε συμβόλαιο με την Μάλαγα, δηλαδή το 2012-13, δόθηκε δανεικός στην Ράγιο Βαγιεκάνο, στην οποία έπαιξε σε 30 παιχνίδια.

Ακολούθως υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας ενός έτους με την Αλμερία και στη συνέχεια με την Λεβάντε.

Τη διετία 2016-18, ήταν τερματοφύλακας της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, στην οποία αγωνίστηκε μόνο την πρώτη σεζόν, αφού τη δεύτερη δόθηκε δανεικός στην Άντερλεχτ Βελγίου.

Στην πρώτη του απόπειρα να αγωνιστεί εκτός συνόρων, δεν τα κατάφερε, αφού φόρεσε τα γάντια του σε μόνο ένα επίσημο αγώνα, για τους «32» του Γιουρόπα Λιγκ, απέναντι στην Ζενίτ, όταν η ομάδα του γνώρισε την ήττα με 2-0.

Τελικά, στις 5 Ιουλίου του 2018, ο Μαρτίνεθ υπέγραψε με την Οσασούνα, με την οποία στέφθηκε πρωταθλητής τη σεζόν 2019-20, ενώ έπαιξε και στη Λα Λιγκα, την προηγούμενη χρονιά, όταν η ομάδα του τερμάτισε στην δέκατη θέση.

Ο Μαρτίνεθ, στην καριέρα του κατέκτησε ένα πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας στην Ισπανία, τη σεζόν 2004–05, ένα πρωτάθλημα Βελγίου με την Άντερλεχτ τη χρονιά 2016-17, ένα πρωτάθλημα β’ κατηγορίας στην Ισπανία τη σεζόν 2018-19, καθώς επίσης και το αργυρό μετάλλιο με την Ισπανία στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κάτω των 23 ετών, το 2003.

Δειτε Επισης

Δωρεάν σε ανοικτή ζώνη ο τελικός πρωταθλήματος στο ΓΣΠ ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ
Αίμα και άμμος στο ΓΣΠ για το πρωτάθλημα που ισοδυναμεί με τριπλή ευκαιρία για ομίλους
Αρνητική πρωτιά για Πάφο και Άρη για τη χρησιμοποίηση του ντόπιου ποδοσφαιριστή
Ρίχνει το μπαλάκι πίσω στην Αστυνομία ο ΑΠΟΕΛ και αφήνει αιχμές κατά της ΑΕΚ
Άκυρο Αστυνομίας στα αιτήματα ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ για παραχώρηση της Βόρειας
Στην τελική ευθεία η προετοιμασία της Εθνικής Παίδων ενόψει EURO U-17
«Δεν θα έλεγα ότι υποστηρίζουμε την Ομόνοια στον απόλυτο βαθμό, αλλά θέλουμε να πάρει το κύπελλο»
Αποθεώνουν Βιτάλ στη Σκωτία-«Είναι αυτό που χρειάζεται η Ρέιντζερς»
Τα δεδομένα για την πέμπτη σερί παρουσία της Ομόνοια στην Ευρώπη
ΒΙΝΤΕΟ: Η ανάρτηση της ΑΕΚ με διπλό στο ΓΣΠ με προπονητή τον Μπεν Σιμόν