BINTEO: Όταν ο Χαριστέας εκτέλεσε την Ισπανία και το Πειρατικό έβαλε πλώρη για τα νοκ άουτ

Το συναπάντημα με την Ισπανία ξυπνούσε ευχάριστες μνήμες από εκείνο το ονειρεμένο βράδυ της 7ης Ιουνίου 2003 στο «Ρομαρέδα», όπου η Εθνική ομάδα πήρε τη νίκη με το γκολ του Στέλιου Γιαννακόπουλου και επικύρωσε την παρουσία της στην τελική φάση του Euro.

Οι οιωνοί προδιαγράφονταν θετικοί, όμως αυτό δεν φάνηκε να αποτυπώνεται πλήρως στον αγωνιστικό χώρο του «Estádio do Bessa» στο Πόρτο. Μετά από ένα άγευστο πρώτο 20λεπτο όπου οι δύο αντίπαλοι περιορίστηκαν σε παιχνίδι... αλληλοεξουδετέρωσης, οι Ισπανοί άρχισαν να κερδίζουν μέτρα και να φτάνουν με αξιώσεις στην εστία του Αντώνη Νικοπολίδη, έχοντας ως κύριους εκφραστές των επιθετικών τους προσπαθειών τους Βιθέντε και Ετσεμπερία. Σε μία από αυτές, ο Ραούλ εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την σύγχυση που επικράτησε στην ελληνική άμυνα και με υπέροχο «τακουνάκι» βρήκε τον Φερνάντο Μοριέντες, ο οποίος με την σειρά του πλάσαρε ιδανικά και άνοιξε το σκορ για τους «Φούριας Ρόχας» στο 28ο λεπτό.

Η Εθνική ομάδα κατάφερε σταδιακά να ανακάμψει και να αφυπνιστεί με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Η κίνηση του Ότο Ρεχάγκελ να περάσει τον Βασίλη Τσιάρτα αλλαγή στη θέση του Γιώργου Καραγκούνη αποδείχτηκε καθοριστική για την έκβαση της αναμέτρησης, καθώς από δική του «μαγική» μπαλιά ο Άγγελος Χαριστέας βρέθηκε προ του Ίκερ Κασίγιας και με αριστερό πλασέ ισοφάρισε σε 1-1 με την συμπλήρωση 66 λεπτών.

Το ισόπαλο αποτέλεσμα παρέμεινε μέχρι και το τελικό σφύριγμα του Λούμπος Μίχελ και η «γαλανόλευκη» βρισκόταν με το ένα πόδι στη φάση των νοκ άουτ, αποδεικνύωντας πως η εκκωφαντική νίκη στην πρεμιέρα της διοργάνωσης κόντρα στην οικοδέσποινα Πορτογαλία δεν ήταν απλά μία αναλαμπή.

Ελλάδα (Ότο Ρεχάγκελ): Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Δέλλας, Καψής, Φύσσας (86' Βενετίδης), Ζαγοράκης, Καραγκούνης (53' Τσιάρτας), Κατσουράνης, Γιαννακόπουλος (49' Νικολαΐδης), Χαριστέας, Βρύζας

Ισπανία (Ινιάκι Σάεθ): Κασίγιας, Πουγιόλ, Ελγκέρα, Μαρτσένα, Ραούλ Μπράβο, Αλμπέλδα, Μπαράχα, Ετσεμπερία (46' Χοακίν), Βιθέντε, Ραούλ (80' Τόρες), Μοριέντες (65' Βαλερόν)

Πηγή:sdna.gr

Δειτε Επισης

Η Σπόρτινγκ πιέζει για τον Ιωαννίδη και ο Παναθηναϊκός ζητάει 20 εκατoμμύρια ευρώ
Συγκλονίζει ο Αλμέιδα-«Είχα σοβαρά προβλήματα με το αλκοόλ, νόμιζα θα πεθάνω»
Έμερι: Σεβόμαστε τον Ολυμπιακό, είναι διασκεδαστικό να παίζεις στην Ευρώπη
Μεντιλίμπαρ: Σεβόμαστε την Άστον Βίλα αλλά ήρθαμε για θετικό αποτέλεσμα
Στο Μπέρμιγχαμ με ένα ερυθρόλευκο όνειρο τρελό o Ολυμπιακός
«Παρακαλούσα για μεταγραφές... Έφτασα σε σημείο να υποκλέψω την έγκριση του Γιοβάνοβιτς»
Ένταση στην Τούμπα μετά το ΠΑΟΚ και ΑΕΚ-Η στιγμή του επεισοδίου με Αλμέιδα
Koντά στην έξοδο από τον Παναθηναϊκό ο Φατίχ Τερίμ
Έξαλλος ο Ιωαννίδης με οπαδό που τον έβρισε-«Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι που παίζω με 6 ενέσεις;»
Φωτιά στη μάχη του τίτλου στην Ελλάδα-Σοβαρές ελπίδες για ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό