Μια Σπαρτιάτισσα που τα δίνει όλα στο «πεδίο της μάχης» και κατακτάει τον κόσμο

Το… τρένο της Μαρίας Σάκκαρη δεν κάνει στάση πουθενά. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια «τρελαίνει» κόσμο στο US Open και δείχνει πιο έτοιμη από ποτέ για να κατακτήσει το πρώτο της μεγάλο τίτλο και να γράψει ιστορία.

Η Σάκκαρη έχει για μεγάλο όπλο την Σπαρτιάτικη ψυχή της, η οποία την συνοδεύει σε όλες τις  κορυφαίες στιγμές της και αποτελεί το κρυφό χαρτί απέναντι σε όποια σταθεί στο διάβα της.

Τελευταίο «θύμα» στο δρόμο προς το όνειρο ήταν η Καρολίνα Πλίσκοβα, νούμερο τέσσερα της παγκόσμιας κατάταξης. Η Τσέχα αποδείχθηκε φαβορί μόνο στα χαρτιά, καθώς στο court κυρίαρχη ήταν η Μαρία.

Η 26χρονη δεν χρειάστηκε παραπάνω από μία ώρα και 30 λεπτά για να πάρει τη νίκη με 2-0 σετ (6-4, 6-4) και να βρεθεί για δεύτερη φορά τη φετινή σεζόν σε ημιτελικό ενός Grand Slam.

Η δουλειά πάντα ανταμείβεται

Η Μαρία Σάκκαρη δεν σταματά ποτέ να δουλεύει. Άλλωστε χωρίς μόχθο και πόνο δεν κατέκτησε κανείς τίποτα. Η Ελληνίδα το ξέρει καλά αυτό και ευτυχώς για εκείνη βρήκε τον κατάλληλο άνθρωπο για να την οδηγήσει σε επιτυχίες

Ο λόγος για τον Βρετανό προπονητή Τόμι Χιλ, ο οποίος παρά τα 26 μόλις του χρόνια έχει βρει το κουμπί της Σάκκαρη και οι δυο τους έχει δημιουργήσει ένα πολύ ισχυρό δέσιμο από τις πρώτες κιόλας μέρες.

Η βελτίωση της Μαρίας δεν είναι μόνο επιφανειακή, αλλά αποδεικνύεται και μέσα από την παγκόσμια κατάταξη. Η Ελληνίδα ξεκίνησε το 2018 από το νούμερο 52 και έκλεισε το έτος στο νούμερο 41.

Το 2019 συνδύασε την άνοδο στο ranking με τον πρώτο της τίτλο σε επίπεδο WTA. Το Ραμπάτ του Μαρόκου έγινε ο τόπος του εγκλήματος και έδωσε το έναυσμα για να ανοίξει η όρεξη και για περισσότερα.

Το τέλος της χρονιάς την βρήκε στο νούμερο 23 και το όνομά της άρχισε να ακούγεται όλο και περισσότερο.

Η τύχη κάτι της χρωστά

Η Μαρία μπήκε φουριόζα στο 2021, συνεχίζοντας να ανεβαίνει σταθερά τα σκαλοπάτια στην παγκόσμια κατάταξη της WTA.

Η αυτοπεποίθηση και η πίστη στις ικανότητές της φάνηκαν μέσα από τα διάφορα τουρνουά στο tour, όπου μπορεί να μην κατακτήθηκε κάποιος τίτλος, αλλά πραγματοποίησε με συνέπεια καλές πορείες.

Ωστόσο, χρειάζονταν ένα ξέσπασμα. Μια «δήλωση« στη παγκόσμια σκηνή του τένις. Το Ρολάντ Γκαρός της έδωσε την ιδανική ευκαιρία.

Η Σάκκαρη, πιο προσηλωμένη από ποτέ, περνούσε ένα – ένα τα εμπόδια, άλλα χαμηλά, άλλα ψηλά (Κένιν, Σβιάτεκ) και έφτασε στα ημιτελικά του Γαλλικού Όπεν.

Εκεί το ταξίδι διακόπηκε απότομα από την Μπάρμπαρα Κρεϊτσίκοβα με 2-1 σετ και έπειτα από 3,18΄ παιχνιδιού.

Απογοητεύση υπήρχε, αλλά αν δεν αποτύχεις δεν θα φτάσεις ποτέ στην κορυφή. Η Σάκκαρη μετέτρεψε τα αρνητικά συναισθήματα για την μεγάλη χαμένη ευκαιρία σε κίνητρο και μπορεί στο Wimbleton ο αποκλεισμός στον 2ο γύρο να θεωρήθηκε πισωγύρισμα, αλλά στο US Open δεν την σταματά κανείς και τίποτα.

Sakk-Attack mode 

Αμερική, Ο τόπος όπου τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Η Μαρία Σάκκαρη έχει βαλθεί να τα πραγματοποιήσει και το US Open έχει στρώσει χαλί για να την υποδεχθεί στην κορυφή.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια βρίσκεται στα ημιτελικά. Η αυτοπεποίθηση έχει φτάσει στα ύψη, η ίδια το πιστεύει και έχει κάνει και όλους όσοι τον παρακολουθούν να πιστεύουν το ίδιο. Αν δεν ονειρευτείς, δεν υπάρχει λόγος για να ζεις.

Ο δρόμος για να γραφτεί ιστορία είναι ορθάνοιχτος και με τα όσα έχει κάνει αυτές τις δύο εβδομάδες στη Νέα Υόρκη, η Μαρία έχει κάθε λόγο να αισιοδοξεί και να ελπίζει πως η Γη της δικής Επαγγελίας βρίσκεται στη πόλη του «Μεγάλου μήλου».

 

 

Κόστγιουκ, Σινιάκοβα, Κβίτοβα, Αντρεέσκου και Κβίτοβα αποτέλεσαν λεία σε ένα θήραμα με μεγάλες ορέξεις.

Επόμενο εμπόδιο, ένα άγνωστο και μυστήριο αίνιγμα. Η Έμα Ραντουκάνου ζει το δικό της όνειρο στο US Open και στα 18 της μόλις χρόνια, γεμίζει με ενθουσιασμό και ζωντάνια τα court.

Η Σάκκαρη όμως δεν «μασάει» και θα παρατάξει τα δικά της όπλα για να πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο για τον τελικό του Αμερικανικού Όπεν. Οι αποδείξεις δεν θα αργήσουν να δοθούν, με το παιχνίδι να είναι προγραμματισμένο για τα ξημερώματα της Παρασκευής (04:00).

Η «Βασίλισσα» του ελληνικού τένις

Η Σάκκαρη έχει συνδυάσει το τερπνόν μετά του ωφελίμου. Η πορεία της μέχρι τα ημιτελικά του US Open συνοδεύεται από τιμητικά γαλόνια και μοναδικές κορυφές.

Η Μαρία, μετά την πρόκρισή της στη τετράδα του τουρνουά, είδε το όνομά της να φιγουράρει στο νο13 της παγκόσμιας κατάταξης.

Με αυτό το τρόπο κατέρριψε το εθνικό ρεκόρ που κατείχε η Λένα Δανιηλίδου από τις 12/5/2003. Ωστόσο, τρώγοντας, ανοίγει η όρεξη και η Σάκκαρη μπορεί να κάνει… άλματα στην παγκόσμια κατάταξη.

Μια νίκη απέναντι στην Ραντουκάνου θα την ανεβάσει στο νο10, ενώ σε περίπτωση κατάκτησης του τροπαίου θα… εκτοξευθεί στο νο4.

Παράλληλα, η 26χρονη βλέπει τον τραπεζικό της λογαριασμό να φουσκώνει, με τα έως τώρα χρήματα που έχει εισπράξει για την πορεία της στο US Open, να φτάνουν τις 575.000 ευρώ,

Αν καταφέρει και σηκώσει το τρόπαιο, θα λάβει πάνω από 2 εκατ. ευρώ, τα μισά από όσα έχει λάβει στην έως τώρα καριέρα της (4.320.000 ευρώ).

Τέλος, η Μαρία έχει μετατραπεί σε «φονέα των γιγάντων», καθώς με την νίκη της απέναντι στην Πλίσκοβα έφτασε τις έξι απέναντι σε top-10 αθλήτριες το 2021, ξεπερνώντας τις πέντε που είχε πετύχει το 2019.

Από τις υπόλοιπες τρεις που έχουν φτάσει στα ημιτελικά, υπάρχει η Λευκορωσίδα Αρίνα Σαμπαλένκα, νούμερο 2 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ευχή όλων οι νίκες να γίνουν εφτά τη φετινή σεζόν και η Μαρία Σάκκαρη να συνεχίσει να γράφει ιστορία, έχοντας για όπλο την Σπαρτιάτικη ψυχή της που δεν την εγκαταλείπει ποτέ.

Πηγή: to10.gr

Δειτε Επισης

Ήττα και αποκλεισμός για τον Ναδάλ από τον Ντε Μινόρ
Συναγερμός στους Χιτ-Τραυματίστηκε στο γόνατο ο Μπάτλερ, φόβοι για σοβαρή ζημιά
Εννέα σκοπευτές στην αναζήτηση της Ολυμπιακής κάρτας στην Ντόχα
Η Ολυμπιάδα Νεάπολης κατέκτησε το Κύπελλο στο Βόλεϊ Γυναικών
Κεραυνός και ΑΕΚ για την 4η αγωνιστικής της Basket League
Υπερηχητική Μακάμπι, διέλυσε την Μπασκόνια και έκλεισε ραντεβού με Παναθηναϊκό στα playoffs!
Προκαλεί τρόμο... η νέα Dream Team των ΗΠΑ-Με «Βασιλιά» Λεμπρόν, Κάρι και Ντουράντ
Συγκλονίζει το μήνυμα της Μαρίας Αριστοτέλους-«Ήταν καρκίνος και είναι παρελθόν, τον νικήσαμε...»
ΒΙΝΤΕΟ: Ξεκίνησε το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας μετά την τελετή Αφής στην Αρχαία Ολυμπία
Ολυμπιάδα και Απόλλωνας διεκδικούν το Κύπελλο στο Βόλεϊ Γυναικών