Από… ανύπαρκτος στο ρόστερ του ΑΠΟΕΛ ο Αρτυματάς, χρυσάφι στα χέρια του Τιμούρ

«Ο Κωστάκης έγινε αρχισκόρερ μας και κάθε γκολ που βάζει είναι ωραίο και καθοριστικό. Εμένα μου αρέσουν αυτοί οι παίκτες. Ήταν σε μία ομάδα που δεν έπαιζε πολύ, ήρθε εδώ και σήμερα έδειξε τα κότσια του ότι άξιζε να παίζει περισσότερο. Εμένα μου αρέσουν πολύ αυτοί οι παίκτες. Ούτε τα λεφτά δεν μπορούν να το αλλάξουν αυτό, αυτή τη χαρά, δεν υπάρχει τίποτα άλλο», αυτά ήταν τα λόγια του Τιμούρ Κετσπάγια για τον Κωστάκη Αρτυματά.

Ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να χαρακτηριστεί ως «παίκτης του Τιμούρ». Ένας ποδοσφαιριστής που παιχνίδι με παιχνίδι, βγάζει ασπροπρόσωπο τον Γεωργιανό τεχνικό.

Έναν προπονητή που τον πίστεψε εξ αρχής, καθώς όταν το 2015 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του ΑΠΟΕΛ και πάτησε το πόδι του στον Αρχάγγελο, ο Τιμούρ πήρε από το χέρι τον Αρτυματά και τον έριξε στη μάχη, δίχως δεύτερη σκέψη.

Το 2019 με την έλευση του στην Ανόρθωση, ο Γεωργιανός τεχνικός ζήτησε τη μεταγραφή του Κωστάκη στον σύλλογο της Αμμοχώστου, κάτι το οποίο και έγινε. Σήμερα 2021, ο Τιμούρ κατάφερε να καθιερώσει τον Αρτυματά στην ενδεκάδα της Ανόρθωσης και όχι μόνο να τον καθιερώσει, αλλά να τον μεταμορφώσει σε έναν σημαντικό ποδοσφαιριστή για την προσφυγική ομάδα.

Δεν είναι το ότι σκόραρε δύο γκολ επί του ΑΠΟΕΛ και η ομάδα του πήρε τη νίκη. Είναι το ότι Κωστάκης, εδώ και δύο χρόνια που φορά τον φοίνικα στο στήθος ξεδίπλωσε το ταλέντο του, ωρίμασε ποδοσφαιρικά και ταυτίστηκε με αυτή την ομάδα.

Πλέον, αποτελεί τον πιο σημαντικό ποδοσφαιριστή στο οπλοστάσιο του Κετσπάγια, εξού και το γεγονός ότι είναι ο αρχηγός της ομάδας, η ψυχή της Ανόρθωσης. Το βασικό και αναντικατάστατο γρανάζι στη μεσαία γραμμή της ομάδας της Αμμοχώστου.

Ο Κύπριος διεθνής επιτελικός μέσος, από... ανύπαρκτος στο ρόστερ του ΑΠΟΕΛ, μετατράπηκε σε χρυσάφι στα χέρια του Τιμούρ Κετσπάγια και σε έναν από τους πιο σημαντικούς ποδοσφαιριστές στα κυπριακά γήπεδα.

«Μια φωτογραφία, όλο το ποδόσφαιρο. Respect», έγραψε μετά το τέλος του ντέρμπι σε ανάρτηση της η Ανόρθωση, συνοδευόμενη με μια εικόνα που δεν χρειάζεται και πολλά πολλά...

Ο διεθνής άσος, o οποίος με τα δύο γκολ που πέτυχε, έδωσε τη νίκη στην ομάδα του, συγκινημένος έπεσε στην αγκαλιά του προπονητή που τον έχει αναδείξει. 

 

Η συνήθεια που έγινε λατρεία

Μετά τη χθεσινή νίκη, ο Κωστάκης Αρτυματάς πέτυχε και πάλι ένα εξαιρετικό γκολ, και είναι πλέον «η συνήθεια που έγινε λατρεία».

Όλοι φίλοι της Ανόρθωσης, όρθιοι να φωνάζουν «είναι τρελός ο αρχηγός», με τον Κύπριο άσο να κάνει αυτό που ξέρει καλά και να τρελαίνει τους οπαδούς της Κυρίας. 

Στο 37΄της αναμέτρησης ο αρχηγός της Ανόρθωσης, έφερε το παιχνίδι στα ίσα με μια γκολάρα. Μετά από διώξιμο του Λουντέμο, η μπάλα κατέληξε στα πόδια του, ο οποίος με ωραίο, εκτός περιοχής, σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μιχαήλ. 

Το δεύτερο και νικητήριο γκολ της Ανόρθωσης, ήρθε και πάλι από τα πόδια του αρχηγού της. Στο 70' ο Κύπριος άσος έκανε το συρτό σουτ και έκανε το 2-1 για την ομάδα του. 

Ο αρχηγός της ομάδας της Αμμοχώστου, πριν από δύο εβδομάδες είχε πετύχει ένα φοβερό σε δημιουργία και εκτέλεση γκολ, με το οποίο η Ανόρθωση προηγήθηκε 1-0 του Εθνικού, σε αγώνα που διεξήχθη για την τρίτη αγωνιστική.

Στην περσινή σεζόν σε αγώνα κυπέλλου απέναντι στην ΑΕΚ στο 8' με μια βολίδα άνοιξε το σκορ. Μάλιστα, το γκολ του Κύπριου άσου ήταν και το νικητήριο για την ομάδα του, αφού επικράτησε της ομάδας της Λάρνακας με 1-0.

Στον αγώνα κυπέλλου απέναντι κόντρα στον Ολυμπιακό, ο αρχηγός ήταν αυτός που άνοιξε τον δρόμο, καθώς με τέρμα του στο 59' έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ, όπου στο τέλος σήκωσε και το κύπελλο.

Στις 26 Αυγούστου ο Κωστάκης Αρτύματας με ένα παρόμοιο τρόπο, έβαλε και πάλι μπροστά στο σκορ την ομάδα του με τη γκολάρα του στο 12' στην αναμέτρηση με την Μπερ Σεβά. Η ομάδα της Αμμοχώστου, επικράτησε με 3-1 της ομάδας του Ισραήλ. 

Δειτε Επισης

Τέλος και επίσημα από τον Εθνικό ο Σατσιάς
Λέουβενμπεργκ: Πονάει ο αποκλεισμός, όμως θα προχωρήσουμε σε μια νέα σεζόν με καλύτερα αποτελέσματα
Το μήνυμα του Τάνκοβιτς για την ιστορική πρόκριση-«Είμαστε στον τελικό με ψηλά το κεφάλι»
ΒΙΝΤΕΟ: Ανακοίνωσε το νέο του προπονητή ο ΑΣΙΛ
Τέλος από την Ανόρθωση ο Σέρχιο Τεχέρα
Οι 18 υποψηφιότητες για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕΛ
ΒΙΝΤΕΟ: Το μήνυμα βουλευτή για την ιστορική πρόκριση της Πάφου στον τελικό
Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστική στο δεύτερο γκρουπ
Ο διαιτητής στο ντέρμπι Ομόνοια 29ης Μαΐου-Ομόνοια Αραδίππου
Ορίστηκαν οι διαιτητές των αγώνων της Παρασκευής