Το Μουντιάλ των δακρύων, ο θαυμασμός στον CR7, οι τίτλοι και η απογοήτευση

Η μεταγραφή – βόμβα του των «ερυθρόλευκων» αφίχθη στην Ελλάδα με δυο Champions League, ένα Μουντιάλ... ολοκληρωτικά δικό του έχοντας υπογράψει το τουρνουά του 2014, ένα Europa League και αρκετά πρωταθλήματα.

Βέβαια, ήρθε στην Ελλάδα και με λανθασμένες επιλογές στην καριέρα του παρά το γεγονός πως έχει να επιδείξει δυο πρωταθλήματα Γερμανίας, ισάριθμους τίτλους της LaLiga και συνύπαρξη με τον Κριστιάνο Ρονάλντο στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ολοκληρώθηκε η βόμβα με Ροντρίγκες στον Ολυμπιακό

Ο Χάμες Ροντρίγκες φοράει τα «ερυθρόλευκα», όπως αποκάλυψε το Gazzetta, μετά από ένα αποτυχημένο πέρασμα από το Κατάρ και θα επιχειρήσει παρέα με τον Μαρσέλο, τον οποίο φυσικά γνωρίζει από την κοινή τους παρουσία στους «μερένγκες» ν' αναδειχθεί στην ποδοσφαιρική επιφάνεια. Εκεί απ' όπου χάθηκε το 2021 μετά την Έβερτον, αλλά κι εκεί όπου δεν κατάφερε να διατηρηθεί σε επίπεδο απόδοσης μετά τον δανεισμό στην Μπάγερν πριν από μια 5ετία...

Το 14χρονο παιδί που έλαμπε και το «μπλόκο» για την Premier

Από τις ιστορίες και τα περιστατικά που μπορεί να πει κανείς ότι ίσως και να είχαν διαφορετική πορεία όλα τα όνειρα και η καριέρα του Χάμες. Ίσως και όχι. Από την ηλικία των 14 ετών στην πατρίδα του ο Ροντρίγκες είχε γίνει το παιδί – θαύμα, αφού έγινε ο νεαρότερος ever που αγωνίστηκε σ' επαγγελματικό επίπεδο. Εκείνο το παιδί έβαζε στόχους, οι οποίοι όμως άργησαν πολύ να εκπληρωθούν.

Προτού ακόμα αρχίσει το tour στην Ευρώπη και περάσει από τις Πόρτο και Μονακό και πολύ πριν τον παρακολουθήσει ο κόσμος στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, υπήρχε η δυνατότητα να παίξει στην Αγγλία... Η Premier League εμφανίστηκε για εκείνον το 2009. Η Μπέρμιγχαμ τότε που αγωνιζόταν στην κορυφαία κατηγορία τον είχε ζητήσει, είχε φτάσει κοντά στην απόκτησή του, όμως, δεν μπορούσε να εξασφαλίσει άδεια εργασίας.

Κάθε εμπόδιο για καλό όμως. Και αυτό επιβεβαιώθηκε με δεδομένο πως ο Χάμες έφτασε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 και μετά τα μαγικά που είχε κάνει, συμπεριλαμβανομένου και του γκολ ολόκληρης της διοργάνωσης με το γνωστό σε όλους γυριστό σουτ απέναντι στην Ουρουγουάη, αναρριχήθηκε μέχρι την κορυφή της Ευρώπης.

Το Μουντιάλ των δακρύων και... της εκτόξευσης

Στη Βραζιλία πριν από 8 χρόνια έκανε τον ποδοσφαιρικό πλανήτη να μάθει τ' όνομά του. Ο Χάμες Ροντρίγκες εμφανίστηκε με την φανέλα της εθνικής ομάδας της Κολομβίας κι έκανε... παπάδες. Ακριβώς αυτό. Ήταν ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής ολόκληρου του τουρνουά και πήρε από το χέρι την εθνική ομάδα της πατρίδας του, μέχρι όμως να βρει τη Βραζιλία μπροστά του.

Ο Χάμες κατάφερε να δώσει το «παρών» στη διοργάνωση μέχρι τη φάση των προημιτελικών, αφού η «σελεσάο» εκεί του έφραξε το δρόμο. Μάλιστα, είχε ... αποδιοργανώσει και την ελληνική άμυνα, αφού συναντήθηκε και με την Εθνική μας στον όμιλο, σκοράροντας εις βάρος της «γαλανόλευκης» στις καθυστερήσεις της νίκης (3-0) των συμπατριωτών του.

Και μπορεί τη στιγμή του αποκλεισμού να «πονούσε», δακρύζοντας σαν μικρό παιδί, όμως, ο τρόπος που οι Βραζιλιάνοι διεθνείς τον έδειχναν προς τον κόσμο και ζητούσαν να τον χειροκροτήσουν, ήταν ένδειξη όσων θ' ακολουθούσαν.

Γιατί η καριέρα του Ροντρίγκες μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 εκτοξεύθηκε. Κανονικότατα. Και στο επίπεδο στο οποίο βρέθηκε στις ομάδες όπου αγωνίστηκε, αλλά και στο κομμάτι των τίτλων...

Η Ρεάλ με τον θαυμασμό του Κριστιάνο, οι τίτλοι, αλλά και η απογοήτευση

Περισσότερα από 80 εκατομμύρια ευρώ. Παρέα με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, τον Μαρσέλο, τον Σέρχιο Ράμος και τους υπόλοιπους σούπερ σταρ. Τώρα, θα κάνει παρέα με τον Βραζιλιάνο φουλ μπακ και στον Ολυμπιακό.

Ως μέλος των «μερένγκες» ο Χάμες θα έχει να επιδεκνύει πάντοτε και να θυμάται τα δυο ευρωπαϊκά του τρόπαια, με τις κατακτήσεις του Champions League του 2016 και του 2017. Ωστόσο, δεν είχε παίξει ούτε λεπτό στους μεγάλους τελικούς με την Ατλέτικο και τη Γιουβέντους στο Μιλάνο και το Βερολίνο.

Δεν κατάφερε όσα θα ήθελε. Και δεν προκάλεσε τον αντίκτυπο που θα είχε σχεδιάσει, θα επιθυμούσε και θα επιδίωξε. Ο Κολομβιανός παραχωρήθηκε για μια διετία δανεικός στην Μπάγερν Μονάχου, όπου δεν κατάφερε ούτε εκεί να «δέσει» και να γίνει σημαντικός.

Eπιστρέφοντας στην Μαδρίτη, στην τελευταία του αγωνιστική περίοδο εκεί προτού πάρει τελικά τον δρόμο για την Αγγλία, είχε μονάχα 8 εμφανίσεις στην LaLiga.

(Και) στην Έβερτον λόγω Αντσελότι, μεγάλο λάθος το Κατάρ

Ο Κάρλο Αντσελότι έχει ιδιαίτερη σχέση μαζί του και γι' αυτό τον πιστεύει όσο ελάχιστοι, μάλλον, για όσα μπορεί να πετύχει στο γήπεδο. Ο Ιταλός κόουτς όταν βρέθηκε στο λιμάνι του Μέρσεϊσαϊντ και ανέλαβε την Έβερτον, φώναξε τον Ροντρίγκες και τον πήρε εκεί για να συνυπάρξουν και να βιώσουν κάτι ποδοσφαιρικά όμορφο στο «Γκούντισον Παρκ».

Ο ένας χρόνος της συνεργασίας τους εκεί είχε ελάχιστες καλές στιγμές για τον Κολομβιανό αστέρα στην Premier League, με την σεζόν (2020-2021) εκείνη βέβαια να γίνεται τρομερά περίεργη λόγω και του κορονοϊού και των άδειων γηπέδων.

Ο Don Carlo θέλησε να επιστρέψει στη Ρεάλ... τρέχοντας όταν τον κάλεσε πίσω η «βασίλισσα», ξεκαθαρίζοντας πως μονάχα για το κλαμπ της Μαδρίτης θα άφηνε την Έβερτον κι έτσι τελείωσε άδοξα και η παρουσία του Χάμες στον αγγλικό σύλλογο.

Ο ποδοσφαιριστής επέλεξε το Κατάρ και την Αλ – Ραγιάν για να συνεχίσει την καριέρα του, όμως, έφτασε να είναι... μαύρο πρόβατο για τον κόσμο του ποδοσφαίρου εκεί. Δεν πρόσφερε, χάθηκε από το προσκήνιο και ήταν δεδομένο πως φέτος θ' αποχωρούσε. Άλλωστε, ο πρόεδρος της Αλ – Ραγιάν, Σεΐχης Αλί Μπιν Σαούντ περίμενε να δει τον παίκτη του 2014, αλλά έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε.

Και τώρα... Ολυμπιακός!

Πηγή: gazzetta

Δειτε Επισης

Τσάβι: Πιο πολλές αποβολές ως προπονητής παρά ως παίκτης, με το 1/7 των αγώνων
Το πρόσωπο της χρονιάς στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο
Ο Βαλβέρδε ξανάφερε στην Αθλέτικ ένα μεγάλο τρόπαιο οξυγόνο για τους Βάσκους
Η μέρα που η ΑΕΚ νίκησε τον πόλεμο με το ταξίδι ειρήνης στο Βελιγράδι
Είτε πάρει το πρωτάθλημα, είτε όχι, ο Αρτέτα έκανε ξανά την Άρσεναλ διεκδικήτρια του τίτλου
Τελικός Copa Del Rey: Ο εξορκιστής Βαλβέρδε και η κατάρα του Μαραντόνα
Έφυγε παιδί από τη Μάντσεστερ Σίτι, έγινε άνδρας στην Τσέλσι-Ο Πάλμερ δεν ήταν χαμένος από χέρι
Η Φενέρ είναι «καυτή» επιθετικά και έγινε η ομάδα με τα περισσότερα γκολ στην ιστορία
Κριστιάνο Ρονάλντο vs Λιονέλ Μέσι-Ποιος έχει πετύχει περισσότερα χατ τρικ στην καριέρα του;
Πέρασαν έξι χρόνια από το μυθικό ψαλιδάκι του Κριστιάνο Ρονάλντο κόντρα στη Γιουβέντους