ΒΙΝΤΕΟ: Χρυσό σε όλους τους μικρούς και μεγάλους μαχητές στο στίβο της ζωής

Ψυχή, καρδιά και σθένος… Χαρακτηριστικά, τα οποία έβγαλαν από μέσα τους στο ταρτάν του Μακάρειου Σταδίου εκατοντάδες μικροί και μεγάλοι μαχητές, που δίνουν καθημερινώς, τον δικό τους αγώνα στη ζωή. Ένα αγώνα, που ο καθένας τους, έχει τα κότσια να σηκώσει κεφάλι και να ζήσει, μια φυσιολογική ζωή, όπως και οι υπόλοιποι, με τα ίδια δικαιώματα και ευκαιρίες. 

Το πρωί της Δευτέρας, το Μακάρειο στάδιο γέμισε από φωνές αθλητών, που συμμετείχαν στους Παγκύπριους Ειδικούς Ολυμπιακούς Αγώνες, στους οποίους λαμβάνουν μέρος γύρω στους 580 αθλητές από Ειδικά Σχολεία/Ιδρύματα/Κέντρα ημέρας/Σωματεία, που είναι Μέλη της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ειδικών Ολυμπιακών.

Οι αθλητές, που είχαν στο πλάι τους, τους συνοδούς τους και τους προπονητές τους, καταχειροκροτήθηκαν και πήραν τα τιμητικά τους μετάλλια. Οι κραυγές, τα χαμόγελα και η χαρά που ήταν ζωγραφισμένα στα πρόσωπά τους, με το τέλος των αγωνισμάτων, είναι και η πιο ηχηρή τους απάντηση στην κοινωνία. Ότι αξίζουν και έχουν κάθε αναφαίρετο δικαίωμα για το πιο απλό. Να ζήσουν, να ονειρεύονται και να έχουν τα ίδια δικαιώματα με όλους μας. Εξάλλου, όλοι ζούμε κάτω από τον ίδιο ουρανό, μα δεν έχουμε τον ίδιο ορίζοντα. 

Η αλήθεια, δεν ζήτησαν καν, ούτε έχουν απαίτηση να τους κοιτάξουμε. Οι ίδιοι, εξάλλου, δεν θέλουν να νιώθουν διαφορετικοί και δεν είναι διαφορετικοί. Θα σε κοιτάξουν στα μάτια, θα σου απλώσουν το χέρι τους και απλά θα σου χαμογελάσουν… 

Είναι από αυτές τις στιγμές, που τα λόγια είναι περιττά για να περιγράψουν κάτι τέτοιες στιγμές. Στιγμές, που στέλνουν και τα πιο ηχηρά μαθήματα ζωής… Απολαύστε τους…

Δείτε το βίντεο και φωτογραφίες με στις στιγμές που κατέγραψε η κάμερα του REPORTER

 

 

  

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)