Όταν ο Μίτσελ απέκλεισε τον ΑΠΟΕΛ του Ιβάν Γιοβάνοβιτς (vids&pics)

Bλέποντας κανείς την προπονητική πορεία των Ιβάν Γιοβάνοβιτς και Μίτσελ, θα πίστευε ότι δεν έχουν συναντηθεί ποτέ ως αντίπαλοι. Λογικό κάπου, αν αναλογιστούμε ότι o νυν τεχνικός του Παναθηναϊκού έχει εργαστεί μονάχα σε Ελλάδα, Κύπρο και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την ώρα που εκείνος του Ολυμπιακού έχει κοινή μονάχα την παρουσία στη χώρα μας.

Και αν την περίοδο 2013-2015 που είχε βρεθεί ξανά στους «ερυθρόλευκους» ο ομόλογός του ήταν στο Ντουμπάι και την Αλ Νασρ, φέτος θα τον πετύχει για πρώτη φορά εντός συνόρων. Γιατί εκτός αυτών, οι δυο τους έχουν ανταμώσει ξανά!

Ήταν το καλοκαίρι του 2010, στα playoffs του Europa League, με τον Μίτσελ να βρίσκεται τότε στον πάγκο της Χετάφε και τον Γιοβάνοβιτς στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ. 

 

Η La Liga της σεζόν 2009/10 είχε ολοκληρωθεί με τον σύλλογο της Μαδρίτης να τερματίζει στην 6η θέση και να εξασφαλίζει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Europa. Την ίδια ώρα, στην Κύπρο, ο ΑΠΟΕΛ βελτίωνε τη θέση του στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος στα playoffs, ανεβαίνοντας από 4ος, 2ος και παίρνοντας έτσι το εισιτήριο για τον 2ο προκριματικό γύρο της δεύτερης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης της UEFA.

Και μπορεί τα εμπόδια των Τάουρας (3-1, 3-0) και Γιάμπλονετς (1-0, 3-1) να είχαν ξεπεραστεί σχετικά εύκολα, ωστόσο στα playoffs η Χετάφε θα υποχρέωνε σε έναν οδυνηρό αποκλεισμό την ομάδα του Γιοβάνοβιτς.

Η Χετάφε είχε το πρώτο ματς εντός έδρας και στις 19 Αυγούστου εκμεταλλεύτηκε την έδρα της επικρατώντας 1-0 των γαλαζοκιτρίνων. Την αναμέτρηση είχε κρίνει στο 43ο λεπτό ο, πιτσιρικάς τότε, Ντάνι Παρέχο, με την ενδεκάδα των Ισπανών να περιλαμβάνει και παίκτες όπως οι μετέπειτα «ερυθρόλευκοι», Μιγκέλ Τόρες, Ιβάν Μαρκάνο, αλλά και ο Ντέρεκ Μπόατενγκ, που έπαιξε δις στον ΟΦΗ και μία φορά στον Παναθηναϊκό.

Η ρεβάνς της 26ης Αυγούστου προσέλκυσε πάνω από 18.000 οπαδούς στο ΓΣΠ. Ο ΑΠΟΕΛ έπρεπε αφενός να σκοράρει και αφετέρου να μην δεχθεί γκολ. Αν δεχόταν, θα έψαχνε μίνιμουμ τρία τέρματα για να έχει ελπίδες να βρεθεί για δεύτερη σερί χρονιά σε ευρωπαϊκούς ομίλους – είχε προηγηθεί το ντεμπούτο στο Champions League, έναν χρόνο νωρίτερα.

Το χαμένο πέναλτι του Χαραλαμπίδη στο 20’ έμοιαζε με κακό οιωνό, ωστόσο τέσσερα λεπτά πριν το ημίχρονο, ο Αΐλτον άνοιξε το σκορ ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα.

Το δεύτερο μέρος βρήκε τους γηπεδούχους να προσπαθούν να διαφυλάξουν το μηδέν και παράλληλα να έχουν κάποιες καλές ευκαιρίες με τους Σολάρι και Μαντούκα. Εντέλει τίποτα δεν άλλαξε και η αναμέτρηση οδηγήθηκε στην παράταση. 

Εκεί, μια απίστευτη αδράνεια έφερε το γκολ που έψαχναν οι Ισπανοί. Στο 98’, μία εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά βρήκε πριν τη μικρή περιοχή τον Κάτα Ντίαθ, που έπιασε την κεφαλιά προς τα πίσω. Τρεις ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ... κόλλησαν, με την μπάλα να περνά από δίπλα τους και να βρίσκει στον Σολωμού, προτού βρει στο δοκάρι και περάσει τη γραμμή. Η απομάκρυνση δίπλα από τον, ανήμπορο να αντιδράσει, Χιώτη ήρθε αργά, με τον επόπτη να δείχνει σέντρα και την πρόκριση να απομακρύνεται απότομα από τα χέρια του ΑΠΟΕΛ.

Ένα απίστευτα φτηνό γκολ είχε τελειώσει τις ελπίδες της ομάδας του Γιοβάνοβιτς, που πάνω στην αγανάκτησή του για αυτό που είχε δει, έπιασε από τη φανέλα τον Σολωμού λίγο αργότερα.

Στον εναπομείναντα χρόνο της παράτασης, η κούραση και η απογοήτευση δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να βρουν άλλο γκολ. Το 1-1 έμεινε μέχρι τέλους και η ομάδα του Μίτσελ θα εξασφάλιζε την πρόκριση για τους ομίλους, όπου θα αποκλειόταν ως 3η πίσω από Στουτγκάρδη, Γιουνγκ Μπόις και μπροστά από την Οντένσε.

Όσο για τον ΑΠΟΕΛ; Λίγους μήνες αργότερα θα κατακτούσε το πρωτάθλημα και θα έμπαινε στα προκριματικά του Champions League, φτάνοντας τελικά μέχρι τα προημιτελικά, σε μία μεγαλειώδη πορεία!

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων

ΑΠΟΕΛ (Ι. Γιοβάνοβιτς): Χιώτης, Σολωμού, Ζόρζε, Γκριντσάροφ, Μποναβεντούρα (90+1’ Πουρσαΐτίδης), Μοράις, Πίντο, Χαραλαμπίδης, Μαντούκα (74’ Τριτσκόφσκι), Αΐλτον, Σολάρι (74’ Μπρούερς).

Χετάφε (Μίτσελ): Ουστάρι, Ντίαθ, Τόρες, Μαρκάνο, Ράφα, Μπόατενγκ, Αλμπίν (90’ Μοσκέρα), Ρίος (46’ Αριθμέντι), Παρέχο, Κολούνγκα (75΄Μίκου), Μανού.

Πηγή: sportfm

Δειτε Επισης

Κωνσταντής Τζολάκης... Ο 21χρονος φοιτητής του Πανεπιστημίου που σόκαρε την Ευρώπη
Τσάβι: Πιο πολλές αποβολές ως προπονητής παρά ως παίκτης, με το 1/7 των αγώνων
Το πρόσωπο της χρονιάς στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο
Αισιόδοξος ο προπονητής των Μπάκς για τον τραυματισμό του Αντετοκούνμπο-«Ελπίζω ότι θα είναι έτοιμος»
Η Σάκκαρη ανέβηκε στο Νο 6 του κόσμου, παρέμεινε στο Νο 12 ο Τσιτσιπάς
Ο Βαλβέρδε ξανάφερε στην Αθλέτικ ένα μεγάλο τρόπαιο οξυγόνο για τους Βάσκους
Η μέρα που η ΑΕΚ νίκησε τον πόλεμο με το ταξίδι ειρήνης στο Βελιγράδι
Είτε πάρει το πρωτάθλημα, είτε όχι, ο Αρτέτα έκανε ξανά την Άρσεναλ διεκδικήτρια του τίτλου
Τελικός Copa Del Rey: Ο εξορκιστής Βαλβέρδε και η κατάρα του Μαραντόνα
Έφυγε παιδί από τη Μάντσεστερ Σίτι, έγινε άνδρας στην Τσέλσι-Ο Πάλμερ δεν ήταν χαμένος από χέρι