Εκτός ποδοσφαιρικής λογικής η αλλαγή του Κρίστιανσεν, αλλά

Έντονη κριτική δέχεται ο Τόμας Κρίστιανσεν για την απόφαση του να αποσύρει τον Στάθη Αλωνεύτη και να ρίξει στο ματς τον Κωστάκη Αρτυματά αμέσως μετά την (ανόητη) αποβολή του Αστίθ στο 33’.
Ο Δανός προπονητής έριξε ως όφειλε τον Αρτυματά στο παιχνίδι και είχε δύο επιλογές:

  1. Να οπισθοχωρήσει ο Μοράις στα μετόπισθεν δίπλα στον Καρλάο
  2. Να παίξει ο Αρτυματάς κεντρικός αμυντικός, θέση στην οποία αγωνίστηκε και στο παρελθόν

Ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ επέλεξε να τοποθετήσει τον Μοράις κεντρικό αμυντικό, διαταράσσοντας τις ισορροπίες στο νευραλγικό χώρο της μεσαίας γραμμής λόγω της οπισθοχώρησης του Πορτογάλου αλλά και με την απόφαση του να αποσύρει από το ματς τον Στάθη Αλωνεύτη.

Η τακτική του να χρησιμοποιήσει σύστημα 4-4-2 με τους Ντε Καμάργκο και Σωτηρίου μαζί στο αρχικό σχήμα για πρώτη φορά και να πιέσει ψηλά την άμυνα της Αστάνα απέδωσε καρπούς στο πρώτο μισάωρο του παιχνιδιού και προφανώς ο Δανός προπονητής ήθελε να διατηρήσει το επιθετικό του δίδυμο στο παιχνίδι γι' αυτό ακριβώς τον σκοπό. 

Η επιλογή του όμως να αφήσει δύο επιθετικούς (με τον Ντε Καμάργκο να μετακινείται προς τ’ αριστερά) ήταν εκτός ποδοσφαιρικής λογικής. Με τον ΑΠΟΕΛ μπροστά στο σκορ και με παίκτη λιγότερο προτεραιότητα έπρεπε να ήταν η διασφάλιση της ανασταλτικής λειτουργίας και η ισορροπία μεταξύ των γραμμών που χάθηκε εντελώς μετά την οπισθοχώρηση του Μοράις (ο ΑΠΟΕΛ έχασε δυναμική από τη μεσαία γραμμή) και την αποχώρηση του Αλωνεύτη.

Ενδεχομένως ο Κρίστιανσεν να σκέφτηκε τις εναέριες μονομαχίες στις στημένες φάσεις και να προτίμησε να κρατήσει στο παιχνίδι τους ψηλούς Ντε Καμάργκο και Σωτηρίου, αφού πλην των δύο προαναφερθέντων μόνο οι Καρλάο και Βινίσιους έχουν ικανότητα στο κεφάλι.

Η απόφαση του Κρίστιανσεν ήταν ριψοκίνδυνη και εκτός ποδοσφαιρικής λογικής (αφήνοντας την ομάδα του με τρεις μέσους και δύο επιθετικούς), όμως ο ΑΠΟΕΛ δεν έχασε εξαιτίας της αλλαγής στην Αστάνα, αλλά λόγω της απερισκεψίας του Αστίθ στη φάση της αποβολής και του τραγικού λάθους του Βάτερμαν στη φάση της ισοφάρισης.
 

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Συγκινεί ο 92χρονος που έζησε την Ομόνοια από τη μέρα ίδρυσής της-«Είναι θρησκεία για τον κόσμο της»
Προχωρεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση η Ανόρθωση-Καθοριστικές οι επόμενες κινήσεις
Απάντησε για την αγαπημένη του ομάδα και τον παίκτη που λατρεύει ο Γκομίς-Όσα αποκάλυψε
Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τους αγώνες της Παρασκευής
Η τοποθέτηση του Άρη για την ποινή στον Σπιλέφσκι-«Δεν ήταν σωστή η κόκκινη εξαρχής»
Πρόεδρος ΚΟΑ: Στα αρχικά στάδια η Ομόνοια για το γήπεδο κοντά στις Χαλεπιανές
Στο παρά πέντε ο ΑΠΟΕΛ για την ανέγερση του νέου γηπέδου-Η τοποθέτηση του Ιωάννου
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Χριστοδουλίδης: Αν πετύχουν οι επαφές με επενδυτές ή χορηγούς η ΑΕΛ θα ανέβει πολλά σκαλοπάτια