Σάββατο, 26 Μαΐου, 2018 | Επικοινωνία
trans gif

Γιαμπερέ: «Έρχομαι από το πουθενά!»

  12/01/2017 10:00
Γιαμπερέ: «Έρχομαι από το πουθενά!»
Η σπάνια καριέρα του μεταγραφικού στόχου του ΑΠΟΕΛ που έγινε επαγγελματίας στα 24 του

Γιαμπερέ: «Έρχομαι από το πουθενά!»

  12/01/2017 10:00

Σε μια εποχή που τα επαγγελματικά συμβόλαια σε ανήλικους ποδοσφαιριστές κάθε άλλο παρά ξενίζουν, η περίπτωση του Σεντρίκ Γιαμπερέ ξεχωρίζει όπως η μύγα μες το γάλα. Ο μεταγραφικός στόχος του ΑΠΟΕΛ υπέγραψε το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιό του σε ηλικία 24 ετών, δίχως προηγουμένως να έχει περάσει από τις ακαδημίες ή/και το προπονητικό κέντρο κάποιου επαγγελματικού συλλόγου!
Η πρώτη ομάδα του, σε ηλικία 12 ετών, ήταν η Υβράκ, στην οποία έμεινε για μια τριετία. Ως τα 18 ήταν παίκτης της Σενόν, ακολούθως πέρασε μια χρονιά στη Σταντ Μπορντελέ, από το 2009 ως τα τέλη του 2012 ανήκε στο δυναμικό της Λορμόν, ενώ τον Ιανουάριο του 2013 υπέγραψε στη β’ ομάδα της Μπορντό (σ.σ. τέταρτη κατηγορία Γαλλίας). Σχεδόν δύο χρόνια αργότερα, τον Νοέμβριο του 2014, έπειτα από 12ετή διαδρομή σε ερασιτεχνικές συλλόγους, ο Γιαμπερέ υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο στην α’ ομάδα των Γιρονδίνων, στους οποίους αγωνιζόταν ως το περασμένο καλοκαίρι, όταν παραχωρήθηκε στην Ανζί υπό μορφή μονοετούς δανεισμού με οψιόν αγοράς από τους Ρώσους το καλοκαίρι του 2017.
Αυτή η διόλου τυπική πορεία είναι ταυτόχρονα αρετή («Το θεωρώ ιδιαίτερο προσόν. Ήλθα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο γεμάτος φρεσκάδα, γεμάτος ζέση και με πολλά πράγματα να αποδείξω. Πρακτικά έρχομαι από το πουθενά και πρέπει να δείξω ότι δεν έχω να ζηλέψω κάτι από τους συμπαίκτες μου) και αδυναμία για τον 26χρονο Γιαμπερέ («Έχω δρόμο μπροστά μου σε επίπεδο τεχνικής και τακτικής, αλλά μου αρέσει η δουλειά»).
Ο πανύψηλος Αφρικανός άσος (1,92μ.) θα μπορούσε να έχει περισσότερα ποδοσφαιρικά εφόδια, αν μέχρι τα 15 χρόνια του δεν έδειχνε ιδιαίτερη προτίμηση στην καλαθόσφαιρα: «Ο αδελφός μου έπαιζε μπάσκετ και εγώ, όπως κάθε καλός μικρός αδελφός, ήθελα ν’ ακολουθήσω το παράδειγμά του». Η καλαθόσφαιρα, άλλωστε, είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην Κεντρική Αφρική, απ’ όπου κατάγεται ο 26χρονος άσος, έστω κι αν γεννήθηκε στη Γαλλία (Μπορντό). Εξ ου και αγωνίζεται στην εθνική ομάδα της συγκεκριμένης χώρας και όχι στους «τρικολόρ», μολονότι έχει (και) τη γαλλική υπηκοότητα.  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας