Αποκλεισμός σε ομάδα που διακόπτει αγώνα κυπέλλου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΠ στη διάρκεια της τελευταίας του συνεδρίας αποφάσισε να τροποποιήσει την Προκήρυξη του Κυπέλλου Coca – Cola περιόδου 2016 – 2017 προσθέτοντας το πιο κάτω άρθρο:
 
Σε περίπτωση αγώνα Κυπέλλου που διακόπτεται, να ισχύουν τα πιο κάτω:
 
-Αν ο αγώνας που διακόπτεται είναι ο πρώτος μεταξύ των δύο ομάδων, τότε θα ισχύει η απόφαση του Αθλητικού Δικαστή και / ή του  Εφετείου και θα διεξάγεται ο επαναληπτικός αγώνας κανονικά.
 
- Αν ο αγώνας που διακόπτεται είναι ο επαναληπτικός αγώνας, η ομάδα που ευθύνεται για τη διακοπή, πέραν των άλλων συνεπειών, θα
αποκλείεται και από τη συνέχεια του Κυπέλλου.
 
-Σε περίπτωση που για τη διακοπή του επαναληπτικού ευθύνονται και οι δύο ομάδες, θα ισχύει το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα μόνο.  
 
Για ποινές αφαίρεσης βαθμών και διαβάθμιση 
Το Διοικητικό Συμβούλιο κατά την διάρκεια της τελευταίας του συνεδρία στις 21.03.2017, αποφάσισε να διευκρινίσει τις Προκηρύξεις των Πρωταθλημάτων, αλλά και των Πειθαρχικών Κανονισμών όπως πιο κάτω:
 
(α) Σε περίπτωση που επιβληθεί ποινή αφαίρεσης βαθμών σε οποιοδήποτε σωματείο, οι βαθμοί θα αφαιρούνται από το Πρωτάθλημα που συμμετείχε η ομάδα όταν έγινε το αδίκημα και επιβλήθηκε η σχετική ποινή.
 
(β) Σε περίπτωση που η ποινή είναι διαβάθμιση της ομάδας σε κατώτερη κατηγορία, τότε η ομάδα θα σταματά να αγωνίζεται άμεσα μέχρι την έναρξη της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου. Στη νέα ποδοσφαιρική περίοδο θα αγωνίζεται στη χαμηλότερη κατηγορία σύμφωνα με την ποινή που της επιβλήθηκε.
 
Σε όλους τους αγώνες που είχε να αγωνιστεί η ομάδα μέχρι τέλος του Πρωταθλήματος, αλλά και σ’ όλους τους αγώνες που έχει ήδη αγωνιστεί, θα μηδενιστεί και οι αγώνες θα κατακυρωθούν με 3-0 υπέρ του αντιπάλου.
 
(γ) Σε περίπτωση διαγραφής ομάδας θα ισχύουν τα ίδια, όπως και στην περίπτωση της διαβάθμισης της ομάδας.  
(δ) Οποιοδήποτε κενό δημιουργείται από την διαγραφή ομάδας ή από την διαβάθμιση ομάδας θα συμπληρώνεται την επόμενη ποδοσφαιρική περίοδο από την προηγούμενη κατηγορία.
 
Δηλαδή αν η ομάδα που διαβαθμίστηκε ή διαγράφηκε είναι της Α’ Κατηγορίας, δεν θα επηρεάζεται η διαβάθμιση από την Α’ στην Β’ Κατηγορία, αλλά θα ανεβαίνει μια ομάδα περισσότερη από την Β’ Κατηγορία στην Α’ Κατηγορία.
 
 
 

Δειτε Επισης

Η καυτή σφυρίχτρα στο ντέρμπι κορυφής στην Αρένα-Όλοι ορισμοί
Η χωρητικότητα του νέου γηπέδου του ΑΠΟΕΛ, το κόστος και ο χρόνος παράδοσής του
Δάκρυσε ο επενδυτής για το νέο γήπεδο του ΑΠΟΕΛ-«Το όνειρο πρέπει να είναι πιο μεγάλο»
Σήκωσε το κύπελλο στο Futsal η ΑΕΛ και έκανε το νταμπλ
Θλίψη για Κρέσπο... Έχασε τον πατέρα του και φεύγει για Ισπανία
ΒΙΝΤΕΟ: Συγκινεί ο 92χρονος που έζησε την Ομόνοια από τη μέρα ίδρυσής της-«Είναι θρησκεία για τον κόσμο της»
Προχωρεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση η Ανόρθωση-Καθοριστικές οι επόμενες κινήσεις
Απάντησε για την αγαπημένη του ομάδα και τον παίκτη που λατρεύει ο Γκομίς-Όσα αποκάλυψε
Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τους αγώνες της Παρασκευής