Κόκκινος φάκελος με ευθύνη στον Ερμή και κίνδυνος για -6!

Η UEFA απέστειλε στην ΚΟΠ έκθεση με στοιχεία για ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα στον αγώνα που έγινε το Σάββατο 22 Απριλίου για την 6η αγωνιστική της Β' φάσης του Πρωταθλήματος Cyta μεταξύ των ομάδων του Ερμή Αραδίππου και της Δόξας Κατωκοπιάς.
 
Όπως σημειώνει η UEFA, υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι το αποτέλεσμα του πιο πάνω αγώνα, χειραγωγήθηκε προκειμένου να υπάρξουν διεφθαρμένα κέρδη από στοιχηματική δραστηριότητα. Η έντονη στοιχηματική δραστηριότητα που προηγήθηκε του αγώνα, σύμφωνα με την UEFA, δείχνει ότι  κάποιοι είχαν πρότερη γνώση ότι ο Ερμής θα έχανε τον αγώνα.
 
Ο αγώνας έληξε με σκορ 5-1 υπέρ της Δόξας Κατωκοπιάς και η έκθεση της UEFA αποδίδει υπαιτιότητα στον Ερμή Αραδίππου.
 
Η έκθεση της UEFA παραδόθηκε στον Πειθαρχικό Εισαγγελέα της ΚΟΠ, που παρέπεμψε το φάκελο με όλα τα στοιχεία στον Αθλητικό Δικαστή.
 
Είναι ο δεύτερος φάκελος για τον οποίο η ΟΥΕΦΑ αποδίδει ευθύνη στον Ερμή (προηγήθηκε ο αγώνας με τη Δόξα για την πρώτη αγωνιστική της Β' φάσης) και με βάση τους κανονισμούς της ΚΟΠ η ομάδα της Αραδίππου θα τιμωρηθεί με 50 χιλιάδες ευρώ πρόστιμο και ποινή αφαίρεσης έξι βαθμών. 
 
Πάντως, τη μέρα του αγώνα o πρόεδρος του Ερμή, Λούκας Φανιέρος είχε ενημερώσει (διαβάστε εδώ σχετικό ρεπορτάζ) ΚΟΠ, Αστυνομία και Εθνική Αρχή στοιχημάτων Κύπρου ότι είχε σημειωθεί έντονη στοιχηματική δραστηριότητα για νίκη επί της Δόξας. 
 
Δείτε εδώ τι προνοεί ο κανονισμός της ΚΟΠ για τους ύποπτους αγώνες
«Α. Σε περίπτωση κατά την οποία υπάρχει ενημέρωση από την UEFA για ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα για οιονδήποτε ποδοσφαιρικό αγώνα Πρωταθλήματος που διοργανώνει η ΚΟΠ και στην οποία καταλογίζεται και/ή αποδίδεται υπαιτιότητα σε συγκεκριμένο σωματείο, θα επιβάλλονται οι ακόλουθες ποινές: 1.Στον πρώτο φάκελο θα επιβάλλεται στο υπαίτιο σωματείο πρόστιμο €50.000
 
2.Στο δεύτερο φάκελο θα επιβάλλεται στο υπαίτιο σωματείο πρόστιμο €50.000 και αφαίρεση 6 βαθμών. Σε περίπτωση που ο φάκελος αφορά ομάδα Β, Γ ή επίλεκτης κατηγορίας ΣΤΟΚ ή οποιασδήποτε άλλης κατηγορίας πρωταθλήματος ΚΟΠ, τότε επιπρόσθετα της ποινής των €50.000 και της αφαίρεσης 6 βαθμών, θα επιβάλλεται και η ποινή της απαγόρευσης ανόδου του σωματείο στην πιο πάνω ανώτερη κατηγορία καις τη θέση του θα προάγεται το αμέσως επόμενο σωματείο.
 
3.Στο τρίτο φάκελο θα επιβάλλεται απαγόρευση συμμετοχής των σωματείων, στο Πρωτάθλημα στο οποίο συμμετέχουν (διαβάθμιση) και αποκοπή όλων των χορηγιών και/ή εσόδων τα οποία τα σωματεία θα ελάμβαναν από τη συμμετοχή τους στα εν λόγω πρωταθλήματα, από τη Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου.
 
4.Στο τέταρτο φάκελο θα επιβάλλεται η ποινή προστίμου €100.000 και παράλληλα διαγραφή του σωματείου από το μητρώο μελών της ομοσπονδίας. Στην περίπτωση αυτή το σωματείο το οποίο έχει διαγραφεί από το μητρώο μελών της ομοσπονδίας δε θα έχει δικαίωμα επανεγγραφής του και συμμετοχής του στα πρωταθλήματα της ΚΟΠ για τα επόμενα 5 χρόνια. -Νοείται ότι για το θέμα της διαγραφής από το μητρώο μελών της ομοσπονδίας ενός σωματείο θα επιλαμβάνεται το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΠ, το οποίο με βάση το καταστατικό έχει την αρμοδιότητα για την υλοποίηση της ποινής διαγραφής του σωματείου.
 

Δειτε Επισης

Πράσινη παράνοια για την Ομόνοια 29Μ-Ξεπέρασε τις 2.000 η προπώληση για το ντέρμπι τίτλου
Κέρδισε τη Σαλαμίνα και συνεχίζει τη μάχη η Δόξα-Επικράτησε του Εθνικού ο Οθέλλος
BINTEO: Η ανάλυση πίσω από την φωτοβολίδα του Τάνκοβιτς που ξέρανε τον Απόλλωνα-Στα 35 μέτρα με 85 χλμ
Τώρα που η μπάλα καίει καλούνται να αποδείξουν πόσα καντάρια μπάλας ξέρουν-Όλα τα βαθμολογικά δεδομένα
Δημητρίου: Προχωρούν οι διαδικασίες για ιδιόκτητο γήπεδο και ανακαίνιση του Ηλίας Πούλλος
Ορίστηκαν οι διαιτητές στα κρίσιμα ντέρμπι για τη μάχη του πρωταθλήματος
Οπαδός υπέστη ανακοπής καρδιάς στο Απόλλων-Πάφος, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού
«Την πίεση θα την έχει το ΑΠΟΕΛ και όχι εμείς, πολλοί έχουν ξεγράψει τον Άρη και ότι κάναμε φέτος»
Αυλαία για την δέκατη αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Τέλος και επίσημα από τον Εθνικό ο Σατσιάς