Τετάρτη, 23 Μαΐου, 2018 | Επικοινωνία
trans gif

«Αυτό είναι ανεπίτρεπτο και δεν μπορεί να συνεχιστεί!»

  19/05/2017 17:23
«Αυτό είναι ανεπίτρεπτο και δεν μπορεί να συνεχιστεί!»
Ξεκάθαρος ο Ανδρέας Παντελή για τη στοχοθεσία της Ανόρθωσης την ερχόμενη περίοδο

«Αυτό είναι ανεπίτρεπτο και δεν μπορεί να συνεχιστεί!»

  19/05/2017 17:23

Κατηγορηματικός αναφορικά με τον ελάχιστο στόχο της Ανόρθωσης την επικείμενη σεζόν υπήρξε ο Ανδρέας Παντελή σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στον ΣΠΟΡ FM 95.0. Ο πρόεδρος της «Κυρίας» χαρακτήρισε την τετραετή πλέον απουσία από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ως πηγή πλείστων δεινών και ξεκαθάρισε ότι την ερχόμενη περίοδο η εξασφάλιση ευρωπαϊκού εισιτηρίου είναι «εκ των ων ουκ άνευ». Επιπροσθέτως ο διοικητικός ηγέτης της Ανόρθωσης αναφέρθηκε στον προγραμματισμό της περιόδου και αποκάλυψε πώς σκοπεύει να αντισταθμίσει το μειονέκτημα του μπάτζετ στο θερινό μεταγραφικό παζάρι.
 
Αναλυτικά όσα είπε:
Για τη σεζόν που ολοκληρώνεται: «Περιμένουμε να τελειώσει και επίσημα η αγωνιστική περίοδος για να ξεκινήσουμε να ετοιμάζουμε την επόμενη».
 
Για το πλάνο προγραμματισμού: «Οπωσδήποτε υπάρχει πλάνο. Χωρίς πλάνο, το πληρώνεις και χάνεις τη χρονιά με ταλαιπωρίες. Έχουμε μια άλλη φιλοσοφία. Ο τελευταίος αποδέκτης είναι ο προπονητής και αυτός που αποφασίζει. Μια ομάδα από τη διοίκηση χειρίζεται τα οικονομικά δεδομένα και τις διαπραγματεύσεις. Ο προπονητής έχει την ευθύνη της απόφασης. Έχουμε μια ομάδα τριών ατόμων που είναι υπεύθυνοι προγραμματισμού με πρώτο τον πρόεδρο. Οι ποδοσφαιριστές έρχονται «βροχή» και μας βρίσκουν αυτοί ως επί το πλείστον. Όταν έρθει μια πρόταση όμως, θα τους δει ο προπονητής, το τιμ, ο τιμ μάνατζερ, γιατί δεν γίνεται να υπάρχει μόνο μια άποψη. Πρέπει να παρθούν πάρα πολλές πληροφορίες και πολύπλευρες, για να αποφύγεις πιθανότητα αποτυχίας».
 
Για τους στόχους: «Οπωσδήποτε η Ανόρθωση είναι η τέταρτη συνεχής χρονιά που δεν βγήκε στην Ευρώπη. Το μέγεθος και η ιστορία της δεν το επιτρέπουν αυτό και δεν μπορεί να συνεχιστεί. Όταν συνεχίζεται αυτό, έρχονται και άλλα κακά. Μια ομάδα που έχει τόσο μεγάλες επιτυχίες. Ξεκινούμε με σωστό προγραμματισμό, προσεγμένη δουλειά με στόχο να βγούμε στην Ευρώπη και από εκεί και πέρα ό,τι καλύτερο μπορούμε».
 
Για τα δεδομένα στο πρωτάθλημα που άλλαξαν: «Υπάρχουν πέραν των έξι ομάδων, αφού κάθε χρονιά ξεφυτρώνει και μια που διεκδικεί εξάδα. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, γιατί στο τέλος η έκτη ομάδα είναι ουσιαστικά τυπικά σε αυτή. Αυτό μας έδειξε η εμπειρία μας τα τελευταία χρόνια. Είναι δύσκολο να ακολουθούν και οι έξι και να χτυπήσουν Ευρώπη».
 
Για τον προϋπολογισμό: «Εφέτος ο προϋπολογισμός ήταν περίπου στα €2 εκατ. Δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από αυτά τα πλαίσια. Πρέπει να ληφθούν υπόψη πολλά δεδομένα».
 
Για τις ανανεώσεις: «Έχουμε μιλήσει με κάποιους παίκτες και μετά το παιχνίδι θα μιλήσουμε με όλους. Και αυτούς που θέλουμε να μείνουν και αυτούς που θέλουμε να φύγουν. Υπάρχουν παίκτες που θέλουμε να μείνουν και είμαστε κοντά, κάποιοι που θέλουμε να μείνουν και είμαστε μακριά και κάποιοι που θέλουμε να φύγουν και έχουν συμβόλαια».
 
Για τα όρια που βάζει το μπάτζετ: «Είναι στενός ο αριθμός αυτός. Περιορίζει τις δυνατότητες. Με μια προσεκτική δουλειά όμως, μπορείς να φτιάξεις μια ομάδα που να μπορεί να πρωταγωνιστήσει. Θα προσπαθήσουμε να προσθέσουμε την εμπειρία που έχουμε για να καλύψουμε μειονεκτήματα. Πρέπει να τηρηθεί το μπάτζετ για να είναι υγιής η ομάδα».
 
Για τους Κύπριους: «Αυτό κι αν είναι δύσκολο κεφάλαιο. Κύπριοι που να μπορούν να είναι 11δάτοι είναι δύσκολο. Θα πρέπει να δοθεί χρόνος και ίσως να πάρουμε κάποιο ρίσκο. Είναι δύσκολο να βρεις έτοιμους παίκτες. Θα περιοριστούμε σε κάποια δικά μας παιδιά και να δούμε, αν μπορούν να ανταποκριθούν σε δύσκολο πρωτάθλημα όπως το δικό μας. Βάλαμε κάποια παιδιά δικά μας με μερικά καλά στοιχεία. Είχαν αρκετά καλή παρουσία, αλλά σε παιχνίδια που δεν ήταν τόσο δυνατά ή ανταγωνιστικά. Όταν θα έχεις στόχο και πίεση, θα πέφτουν κορμιά».
 
Για τον αριθμό των κινήσεων: «Θα κάνουμε αρκετές κινήσεις, δεν ξέρω αριθμητικά. Η Ανόρθωση πλήρωσε τον κακό προγραμματισμό και πρέπει να γίνουν αρκετές κινήσεις για να διορθωθούν τα πράγματα».
 
Για τον Μποντούροφ: «Μας έχει προταθεί, είναι καλός ποδοσφαιριστής, μας ενδιαφέρει. Αλλά μετά μπαίνει στη μέση το οικονομικό. Μας ενδιαφέρουν πολλοί, αλλά δεν μπορούμε να τους αγγίξουμε».
 
Για τον Οικονομίδη: «Δεν καταλαβαίνω γιατί γράφονται αυτά τα πράγματα. Δεν μας έχει ενοχλήσει κανένας. Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί γράφονται».
 
Για τον Κόπριβετς: «Να μη μπούμε σε ονόματα, έχουμε παιχνίδι αύριο».
 
Για τον κόσμο: «Είναι το πιο δύσκολο κομμάτι. Είναι δύσκολο να τον κρατήσεις κοντά με συνεχόμενες αποτυχίες».
  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας