Πέμπτη, 21 Ιουνίου, 2018 | Επικοινωνία
trans gif

Η γιαγιά του Εθνικού μιλά αποκλειστικά στον REPORTER για τα επεισόδια

Του Πέτρου Πετρή  17/07/2017 15:43
Η γιαγιά του Εθνικού μιλά αποκλειστικά στον REPORTER για τα επεισόδια
Η Κυριακού Παύλου μας άνοιξε το σπίτι της, εξιστορεί τι έγινε, στέλνει μήνυμα στους ταραξίες και απαντά αν θα πάει ξανά στο γήπεδο

Η γιαγιά του Εθνικού μιλά αποκλειστικά στον REPORTER για τα επεισόδια

Του Πέτρου Πετρή  17/07/2017 15:43
Το σπίτι της γιαγιάς Κυριάκου Παύλου στο Δασάκι της Άχνας, επισκέφθηκε το πρωί της Δευτέρας (17/7) ο REPORTER.
 
Η συμπαθέστατη γιαγιά, μας υποδέχθηκε με χαμόγελο στα χείλη και ευδιάκριτους τους μώλωπες στο πρόσωπο και τα χέρια, από το σπρώξιμο που δέχθηκε στα επεισόδια του φιλικού αγώνα μεταξύ Εθνικού-ΑΠΟΕΛ.
 
Η πιστή οπαδός του Εθνικού διηγήθηκε αποκλειστικά στον REPORTER πως έζησε το θλιβερό περιστατικό, έστειλε μήνυμα στους ανεγκέφαλους οπαδούς που δημιουργούν τα επεισόδια και απάντησε αν θα συνεχίσει να πηγαίνει στο γήπεδο κάθε βδομάδα μετά το τραγικό συμβάν που βίωσε.
 
Η γιαγιά Κυριάκου, αποκάλυψε μάλιστα την πρόταση που δέχθηκε από πλευράς ΑΠΟΕΛ, ενώ ανέφερε ότι αναμένει τη συγνώμη που δεν άκουσε από πλευράς Ανόρθωσης.
 
Αναλυτικά η αποκλειστική συνέντευξη της κ. Κυριακούς Παύλου στον REPORTER:
«Καθόμασταν στην κερκίδα κανονικά και μόλις τελείωσε το παιχνίδι βλέπουμε ξαφνικά αρκετούς με την κουκούλα να έρχονται κατά πάνω μας. Εκείνη τη στιγμή εγώ κατέβαινα τα σκαλιά και όπως τσακώνονταν μεταξύ τους κάποιος από τους ανεύθυνους φίλαθλους της Ανόρθωσης με έσπρωξε κάτω στο έδαφος και στη συνέχεια αρκετοί με ποδοπάτησαν.  Με τραυμάτισαν στο πρόσωπο, στα χέρια αλλά και στα πόδια.
 
Υπολογίζω να ήταν γύρω στους 20 οι οπαδοί της Ανόρθωσης που εισέβαλαν στην κερκίδα μας, εκ των οποίων ορισμένοι φορούσαν και κουκούλα. Δεν ξέρω αν τους έβαζαν να βγάζουν τις φανέλες, δεν έβλεπα. Εγώ φώναζα, φοβάμαι τους καυγάδες φύγετε.  
 
Άφησαν και ανοικτές τις πόρτες της κερκίδας μας και γι’ αυτό τον λόγο μπήκαν μέσα ανενόχλητοι. Ευτυχώς ήταν ο Άγγελος του Εθνικού και με βοήθησε να σηκωθώ στη συνέχεια μαζί με ένα γιατρό».  
 
Το ταξίδι που πρόσφεραν στη συμπαθέστατη γιαγιά και η απρόσμενη απάντηση της
«Στην κερκίδα μας βρίσκονταν οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ επειδή υπήρχε αρκετός ήλιος και έτσι τους παραχωρήσαμε το χώρο μας. Δόξα σοι ο Θεός, μια χαρά ήμασταν κατά τη διάρκεια του αγώνα με τους ΑΠΟΕΛίστες.
 
Μάλιστα, μετά από όλα αυτά, άνθρωποι του ΑΠΟΕΛ ζήτησαν από τον Κίκη Φιλίππου να με πάρουν μαζί τους στο ταξίδι για το επόμενο Ευρωπαϊκό τους παιχνίδι. Αλλά εγώ δεν πάω. Σε αεροπλάνο δεν ξανά μπήκα και φοβάμαι. Εδώ όταν παίζει ο Εθνικός σε άλλη πόλη και δεν πάω, όχι να πάω και ταξίδι με άλλη ομάδα».
 
Η «άφαντη» συγγνώμη και η πίστη της στον Εθνικό
«Πάντως, έγινε ότι έγινε αλλά εκ μέρους της Ανόρθωσης δεν ήρθε ένας να μου πει ένα συγγνώμη. Να προσέχουν όμως οι φίλοι της Ανόρθωσης και να μην συμπεριφέρονται έτσι.
 
Υπήρχαν και μικρά παιδιά στην κερκίδα και μπορούσαν να χτυπήσουν. Δυο αστυνομικοί είχαν την ευθύνη του αγώνα για να καταλάβετε. Μια γυναίκα και ένας άνδρας. Όταν τελείωσαν τα επεισόδια ήρθαν περισσότεροι αστυνομικοί, αλλά ήταν αργά.
 
Εγώ θα συνεχίσω να πηγαίνω στο γήπεδο όμως. Την Τετάρτη (19/7) έχουμε φιλικό με τον Ερμή και θα πάω να καθίσω στα κάτω σκαλιά αυτή τη φορά. Μου είπαν αυτοί του Εθνικού να μην πηγαίνω πάνω πλέον.   
 
Έχει 16 – 17 χρόνια που ακολουθώ τον Εθνικό σε κάθε παιχνίδι και δεν ξανά έζησα παρόμοιο περιστατικό. Δεν τα βάζω κάτω όμως. Εγώ θα συνεχίσω να είμαι στην κερκίδα του Εθνικού».
 
Για την πορεία του Εθνικού αυτή τη χρονιά:
«Είναι αρκετά καλή η ομάδα φέτος νομίζω. Έχω και ανιψιό μάλιστα στην ομάδα, τον Αντρέα Ηλία. Δεν ξέρω αν θα βάλουν να αγωνιστεί φέτος και τον μικρό Κωνσταντίνο Ηλία. 
 
Oι φίλοι του Εθνικού να συνεχίσουν να πηγαίνουν στο γήπεδο και να μην φοβούνται από τα επεισόδια, θα υπάρχει αστυνομία».
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας