Η Δόξα «την είδε»… ΑΠΟΕΛ! (video)

Αυτή τη φορά δεν αρκέστηκε στην καλή εμφάνιση, όπως είχε πράξει την περασμένη αγωνιστική στο «Τσίρειο» απέναντι στην ΑΕΛ. Αυτή τη φορά δεν αρκέστηκε και σε μια στενή, φυματική επικράτηση, όπως το είχε πράξει στο εντός έδρας 2-1 επί του Ερμή. Καταιγιστική, πληθωρική, δημιουργική και αποτελεσματική η Δόξα θριάμβευσε στο «Μακάρειο» με 4-1 της Νέας Σαλαμίνας, η οποία είχε ηττηθεί με το ίδιο σκορ και από τον ΑΠΟΕΛ την προηγούμενη εβδομάδα.

Εν τη απουσία του Γκράσι (σ.σ. τέθηκε εκτός αποστολής ελέω πειθαρχικού παραπτώματος) η άμυνα των «ερυθρολεύκων» παρέπαιε και έμπαζε από παντού. Όχι πως οι άλλες γραμμές διασώθηκαν εν μέσω του ολοκληρωτικού ναυαγίου, το οποίο θα είχε προσλάβει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, αν δεν υπήρχαν οι επεμβάσεις του Βεσελόφσκι.
 
Ντεμπούτο με γκολ
Από νωρίς κατέστη σαφές ότι το ζητούμενο δεν ήταν ο νικητής, αλλά η έκταση της επικράτησής του. Η Δόξα άνοιξε το σκορ στο 11’ με τον Σαντίκ να αξιοποιεί με κεφαλιά σέντρα του Ασαμόα και να συνδυάζει το ντεμπούτο του με γκολ. Λίγο μετά τα ημίωρο ο Βεσελόφσκι πραγματοποίησε σωτήριες επεμβάσεις αρχικά σε τετ α τετ με τον Σισοκό κι ακολούθως σε σουτ του Κάρλος (36’).
 
Γκολ-έπος!
Δευτερόλεπτα αργότερα ωστόσο ο τερματοφύλακας της Σαλαμίνας χάζεψε κι αυτός τη «ζωγραφιά» του Ασαμόα, ο οποίος λίγα μέτρα κάτω από τη μεσαία γραμμή «μπουμπούνισε» το 2-0 στο δεξί «γάμα» της εστίας της Σαλαμίνας. Μια άκρως σοβαρή υποψηφιότητα για το γκολ της χρονιάς…

Μέχρι την ανάπαυλα ακολούθησαν άλλες δύο σωτήριες αποκρούσεις του Βεσελόφσκι (39’ Ασαμόα, 44’ Ζατλ) και μια δίκαιη διαμαρτυρία των γηπεδούχων για πέναλτι σε ανατροπή του Μουκτάρη από τον Βοσκανιάν (40’).
 
Κατά ριπάς
Ο ρυθμός της Δόξας δεν καταλάγιασε στο δεύτερο ημίχρονο παρά τις διορθωτικές κινήσεις του Λιάσου Λουκά και στο τελευταίο ημίωρο οι φάσεις διαδέχονταν η μία την άλλη. Μετά από τεράστια ευκαιρία στο 60’ (αστόχησε από τα δύο μέτρα) ο Κάρλος στο 63’ σκόραρε μετά από ασίστ του Σισοκό, ωστόσο στο 63’ από σέντρα του νεοεισελθόντος Ρόκα ο Μακρίεφ με προβολή μείωσε σε 3-1.

Η οικοδέσποινα συνέχιζε να απειλεί (73’ Κάρλος, 75’ Σισοκό) και διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 94’, όταν ο νεοεισελθών Παπαφώτης ελίχθηκε από αριστερά και τροφοδότησε τον επίσης νεοεισελθόντα Κένιντι που σκόραρε με σουτ εντός περιοχής.

ΔΟΞΑ (4-2-3-1): Γκρεμσλ - Μπα, Μουχτάρης, Ρεδόνδο, Ιωάννου (46’ Πίκολι) - Ασαμόα, Ενινφούλ - Σισοκό (90’ Παπαφώτης), Ζατλ (74’ Κένιντι), Κάρλος - Σαντίκ.
ΣΑΛΑΜΙΝΑ (4-2-3-1): Βεσελόφσκι - Μιντίκκης, Καρό, Βοσκανιάν, Κορέια - Νταμαού, Μανογιάν (46’ Κούσουλος) - Κάκο (66’ Ρόκε), Πόλιανετς, Μπριζίντο (46’ Κυπριανού) - Μακρίεφ.

 

Δειτε Επισης

Καθορίζονται οι λεπτομέρειες για τον τελικό κυπέλλου
ΑΠΟΕΛ και Ένωση διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου Νέων Κ-19
Κυπελλούχος ο Σπάρτακος στον τελικό μικρών κατηγοριών
H ανακοίνωση της Ανόρθωσης για τη Γενική Συνέλευση-Ορίστηκε Διοικούσα Επιτροπή μέχρι τις 10 Μαΐου
ΒΙΝΤΕΟ: Εννέα γκολ στο στάδιο Άλφαμεγα και τρίποντο για την ΑΕΛ
ΒΙΝΤΕΟ: Μια ντουζίνα γκολ στο Καρμιώτισσα-Οθέλλος
Το ΔΣ της Apollon Ladies ζητά παραίτηση του εκπροσώπου του σωματείου στην ΚΟΠ
Η θέση της Πάφου για το αίτημα στην ΚΟΠ για αλλαγή έδρας του τελικού-«Κάθε ομάδα θα το έκανε»
Σπιλέφσκι: Στην Κύπρο μόλις ανοίξω το στόμα μου, μπαμ κόκκινη
Η επίσημη θέση της Ομόνοιας για το ντέρμπι με ΑΠΟΕΛ-«Ευχόμαστε ο κόσμος μας να νιώσει ξανά τη χαρά»