Η «Κυρία» δεν γκελάρει! Μαρσάρει! (vid)

Πώς το λέει και η γνωστή διαφήμιση; Εκεί, όπου οι άλλοι σταματούν, η… Ανόρθωση συνεχίζει! Στην αυλαία της 5ης αγωνιστικής, στην οποία άφησαν βαθμούς όλοι οι υπόλοιποι διεκδικητές του τίτλου και των ευρωπαϊκών εισιτηρίων (ΑΠΟΕΛ, ΑΕΚ, Απόλλων, ΑΕΛ, Ομόνοια), η «Κυρία» άρπαξε την ευκαιρία και επικρατώντας 2-0 της Δόξας στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» όχι απλώς υπερασπίστηκε την πρωτοπορία της στη βαθμολογία, αλλά αύξησε και στους τέσσερις βαθμούς το προβάδισμά της από τον πιο κοντινό διώκτη της!

Η ομάδα του Ρόνι Λέβι διατήρησε ανέπαφη την εστία της για τέταρτη συναπτή αγωνιστική, συμπλήρωσε καρέ νικών, ενώ για πρώτη φορά στη σεζόν σκόραρε άνω του ενός γκολ. Στον αντίποδα ο σύλλογος της Κατωκοπιάς έμεινε «άσφαιρος» και στο τρίτο εκτός έδρας παιχνίδι του στη σεζόν.
 
Υπερβολικά επιφυλακτική
Εξ αρχής έγινε σαφές πως επιδίωξη της Δόξας ήταν να μην επιτρέψει στην Ανόρθωση να πιάσει ρυθμό και να την κλείσει στα καρέ της. Η διπλή ευκαιρία της μόλις στο 4’ (απόκρουση Αρούς σε σουτ Κιφουετί, σουτ του Ασαμόα στο δοκάρι στην επαναφορά) έβαλε στους γηπεδούχους το φόβο για την ασφάλεια των μετόπισθέν τους, με αποτέλεσμα η προσέγγισή τους στο παιχνίδι να γίνει πιο επιφυλακτική απ’ ό,τι χρειαζόταν.

Με κακές επιλογές σε τελική πάσα τις τελικές προσπάθειες είτε να ανακόπτονται σε κόρνερ είτε να καταλήγουν άουτ, η «Κυρία» έφτασε δίχως γκολ ως την ανάπαυλα, όπως και η φιλοξενούμενη που απλά καραδοκούσε λάθη στην αντίπαλη άμυνα, προκειμένου ν’ απειλήσει.


 
Άλλη ομάδα
Στην ανάπαυλα ο Ρόνι Λέβι φάνηκε πως βρήκε τις σωστές κουβέντες, διότι στην επανάληψη η ομάδα του εμφανίστηκε μεταμορφωμένη προς το καλύτερο. Εξ αρχής έκλεισε τη Δόξα στα καρέ της και μετά από μια σειρά κόρνερ άνοιξε το σκορ στο 59’ με τον Βίκτορ, ο οποίος ολοκλήρωσε φάση που είχε ξεκινήσει με κλέψιμο του Ράγιος και συνεχιστεί με σουτ του Παλάνκα που απέκρουσε ασταθώς ο Γκρεμσλ.

Ο Λούκας Χατζηλούκας επιχείρησε να βγάλει την ομάδα του από το καβούκι της με διπλή αλλαγή, αλλά το νερό είχε μπει ήδη στο αυλάκι και στο 69’ η «Κυρία» έφτασε στο 2-0 έπειτα από έξοχη προεργασία του Ράγιος και ιδανικό τελείωμα του Βίκτορ. Το παιχνίδι είχε κριθεί και η διαχείριση του προβαδίσματος ως το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή αποδείχθηκε εύκολη υπόθεση για τους γηπεδούχους.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ (4-2-3-1): Αρούς - Σιβού, Ντουγκλάο, Σίλντενφελντ, Πράνιτς (46’ Μπανταλόφσκι) - Βίκτορ, Οικονομίδης - Παλάνκα (83’ Άλβες), Ράγιος, Σισέ - Καμαρά (69’ Καλό).
ΔΟΞΑ (4-4-2): Γκρεμσλ - Μπα, Μουκτάρης, Πίντο, Πίκολι - Κένιντι, Ασαμόα - Παπαφώτης (63’ Ενινφούλ), Σισοκό (63’ Ζατλ) - Σαντίκ (78’ Ενγκουένε), Κιφουετί.

Δειτε Επισης

Αποζημιώνεται ο Καραβίδας από τη FIFA για το... στήσιμο από τον Ουάρντα με 150.000 ευρώ
Στο μικροσκόπιο της Επ. Δεοντολογίας τρεις αγώνες που ενδέχεται να ήταν προσυνεννοημένοι
Πήρε το διπλό κόντρα στην ΑΕΖ και ακόμη ελπίζει η Δόξα
Πέτυχαν από τρία γκολ Εθνικός και Απόλλωνας και μοιράστηκαν από ένα βαθμό
«Δεν παρακάλεσε ποτέ κανέναν για χρήματα ο Κίρζης, θα καλύψει μόνος του τη ζημιά»
Οι ενδεκάδες Εθνικού και Απόλλωνα στο Δασάκι
Η ανακοίνωση της Πάφου για τον τελικό κυπέλλου
Άκυρο στο αίτημα της Πάφου για να διεξαχθεί σε άλλο γήπεδο ο τελικός Κυπέλλου
Επιστολή της Πάφου στην ΚΟΠ για αλλαγή έδρας του τελικού κυπέλλου
Αφιερωμένες αγωνιστικές για την τελική φάση του EURO