Μόνο το ΓΣΠ μπορεί να στηρίξει σύστημα VAR

Μετά τον ΑΠΟΕΛ και ο Εθνικός τάχθηκε με δημόσιες τοποθετήσεις υπέρ της πρότασης της Ομόνοιας προς την ΚΟΠ για άμεση εφαρμογή των συστημάτων «Επαναληπτικής Προβολής (VAR)» και «Goal Line Technology».
 
Η Ομοσπονδία απάντησε με επιστολή της στη διοίκηση των «πρασίνων» πως η Κύπρος δεν συμπεριλαμβάνεται στις χώρες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την πειραματική εφαρμογή των συστημάτων και στην παρούσα φάση δεν προγραμματίζεται κάτι τέτοιο.
 
Σημειώνεται, επίσης, ότι το σύστημα VAR είναι ακόμη σε πειραματικό στάδιο και υπό δοκιμή από την FIFA και οι Ομοσπονδίες δεν έχουν το δικαίωμα να το εφαρμόζουν με δική τους πρωτοβουλία, καθώς γίνεται μόνο σε συνεννόηση με την παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου, η οποία είναι στη διαδικασία ελέγχου των συστημάτων στις χώρες που γίνεται η δοκιμαστική χρησιμοποίηση τους.
 
Στην επιστολή της ΚΟΠ τονίζεται δε ότι πριν από ένα χρόνο ζητήθηκε από τις ομοσπονδίες να εκδηλώσουν ενδιαφέρον αλλά η ΚΟΠ, όπως και οι περισσότερες Ομοσπονδίες δεν ενδιαφέρθηκαν λόγω του κόστους εφαρμογής του συστήματος, αλλά και την αδυναμία υποστήριξης τους από αρκετά γήπεδα λόγω υποδομών.
Όπως πληροφορείται ο REPORTER μόνο το ΓΣΠ υπό προϋποθέσεις μπορεί να ανταποκριθεί στην εφαρμογή του συστήματος VAR, αφού τα υπόλοιπα στάδια δεν έχουν την υποδομή, επομένως πρακτικά είναι αδύνατη, επί της παρούσης, η εγκατάσταση του στην Κύπρο.
 
Πάντως, το σύστημα VAR κατ’ εξαίρεση θα χρησιμοποιηθεί στην Ελλάδα, αφού η ΕΠΟ δεν είχε αρχικά δηλώσει ενδιαφέρον για εφαρμογή του, εντούτοις η FIFA έκρινε σκόπιμο να δώσει έγκριση λόγω των πολλών διαιτητικών λαθών.
 
Η FIFA προβληματίζεται από το γεγονός ότι μόνο 3-4 στάδια έχουν την υποδομή να το στηρίξουν και τίθεται το ερώτημα κατά πόσο τα σωματεία θα έχουν ίση μεταχείριση.

Δειτε Επισης

Πράσινη παράνοια για την Ομόνοια 29Μ-Ξεπέρασε τις 2.000 η προπώληση για το ντέρμπι τίτλου
Κέρδισε τη Σαλαμίνα και συνεχίζει τη μάχη η Δόξα-Επικράτησε του Εθνικού ο Οθέλλος
BINTEO: Η ανάλυση πίσω από την φωτοβολίδα του Τάνκοβιτς που ξέρανε τον Απόλλωνα-Στα 35 μέτρα με 85 χλμ
Τώρα που η μπάλα καίει καλούνται να αποδείξουν πόσα καντάρια μπάλας ξέρουν-Όλα τα βαθμολογικά δεδομένα
Δημητρίου: Προχωρούν οι διαδικασίες για ιδιόκτητο γήπεδο και ανακαίνιση του Ηλίας Πούλλος
Ορίστηκαν οι διαιτητές στα κρίσιμα ντέρμπι για τη μάχη του πρωταθλήματος
Οπαδός υπέστη ανακοπής καρδιάς στο Απόλλων-Πάφος, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού
«Την πίεση θα την έχει το ΑΠΟΕΛ και όχι εμείς, πολλοί έχουν ξεγράψει τον Άρη και ότι κάναμε φέτος»
Αυλαία για την δέκατη αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Τέλος και επίσημα από τον Εθνικό ο Σατσιάς