Δευτέρα, 18 Ιουνίου, 2018 | Επικοινωνία
trans gif

Το παρασκήνιο της αποχώρησης Γκόγκιτς-Σάμπουριτς από τον ΑΠΟΕΛ

  12/10/2017 18:40
Το παρασκήνιο της αποχώρησης Γκόγκιτς-Σάμπουριτς από τον ΑΠΟΕΛ

Το παρασκήνιο της αποχώρησης Γκόγκιτς-Σάμπουριτς από τον ΑΠΟΕΛ

  12/10/2017 18:40
Φιλοξενούμενος στην εκπομπή "Όλα Μάλε" στο ραδιόφωνο του Super Sport FM, 104.0 ήταν ο πρώην πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ, Μιχαλάκης Ιωαννίδης. 
 
 
Μεταξύ άλλων αποκάλυψε γιατί αποχώρησε από τους "γαλαζοκίτρινους" ο Γιάτσεκ Γκμοχ και το παρασκήνιο της αποχώρησης των Γκόγκιτς και Σάμπουριτς. 
 
 
Για την πορεία του στα διοικητικά του ΑΠΟΕΛ:
«Το 1989 ξεκίνησε ως παράγοντας του ΑΠΟΕΛ, με είχε βάλει στο συμβούλιο του ο Ανδρέας Παπαέλληνας. Το 1991-92 ήταν ο Κύκκος Φωτιάδης στην προεδρία, είχαμε κατακτήσει το πρωτάθλημα. Προπονητής ήταν ο Κμοχ. Το 1992 έφυγε ο κ. Φωτιάδης και ανέλαβα εγώ πρόεδρος. Είχε συνεχίσει προπονητής ο Γκμοχ. Υπήρχαν δυσκολίας και σε κάποια στάδιο τα εσωτερικά προβλήματα με ανάγκασαν να τον απολύσω και προσέλαβα τον κ. Τάκη Αντωνίου. Έδωσε 2 χιλιάδες λίρες στην Ομόνοια Αραδίποου για τον πάρουμε».
 
Για τον λόγο που έφυγε ο Γιάτσεκ Γκμοχ:
«Ο Γκμοχ ήθελε να είναι το αστέρι της ομάδας και γι΄ αυτό δεν τα πήγαινε καλά με τους ποδοσφαιριστές ονόματα., όπως ήταν οι Γκόγκιτς και Σάμπουριτς.
 
Ο Γκμοχ έκανε την εισήγηση να φύγει ο Σάμπουριτς και να μείνει ο Γκόγκιτς. Όταν καλέσαμε τον Γκόγκιτς για να του το πούμε μας είπε: «Ή και οι δύο ή κανένας» και έτσι έφυγαν.
 
Δόθηκε υπερβολική σημασία στην αποχωρήση και των δύο. Και οι παίκτες που ήρθαν ήταν εξίσου καλοί, όμως οι Γκόγκιτς και Σάμπουριτς δέθηκαν πάρα πολύ με τον κόσμο του ΑΠΟΕΛ και γι’ αυτό μας στοίχησε.
 
Στοίχισε επίσης ότι πήγαν στην Ανόρθωση. Οι κακεντρεχείς έλεγαν ότι πήγαν στην Ανόρθωση λόγω της σχέσης μου με την Αμμόχωστο, αλλά καμία σχέση».
 
Για το αν έχει κάποια σχέση με την Ανόρθωση:
«Η μητέρα μου είναι από την Αμμόχωστο. Εγώ πήγαινα με φίλους μου το καλοκαίρι στην Αμμόχωστο αλλά δεν είχα καμία σχέση με την Ανόρθωση. Το 1934 ο πατέρας μου ήταν τερματοφύλακας του ΑΠΟΕΛ. Ο Πάκκος ο παλιός ονομαζόταν Χρυσόστομος Ιωαννίδης, ήταν θείος μου, ήταν σέντερ μπακ του ΑΠΟΕΛ. Ήταν μάλιστα ο πρώτος ποδοσφαιριστής εν ενεργεία στο συμβούλιο του ΑΠΟΕΛ. Ο καινούριος Πάκκος ονομάστηκε έτσι γιατί φυσιογνωμικά έμοιαζε στο θείο μου. Στο αίμα μου ρέει μπόλικο ΑΠΟΕΛ».
 
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας