Παρασκευή, 3 Ιουλίου, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Κατάγγειλε τον Ανδρέα Πογιατζή για προσβλητικά σχόλια η Ομόνοια

  02/11/2017 12:04
Κατάγγειλε τον Ανδρέα Πογιατζή για προσβλητικά σχόλια η Ομόνοια

Κατάγγειλε τον Ανδρέα Πογιατζή για προσβλητικά σχόλια η Ομόνοια

  02/11/2017 12:04
Καταγγελία στην Επιτροπή Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας έκανε η Ομόνοια σε βάρος του αθλητικογράφου του ΡΙΚ, Ανδρέα Πογιατζή.
 
Όπως υποστηρίζουν οι πράσινοι σε ανακοίνωσή τους, ο Ανδρέας Πογιατζής αναφέρθηκε με υποτιμητικά και απαξιωτικά σχόλια σε βάρος ποδοσφαιριστών της ομάδας.
 
Η ανακοίνωση αναφέρει:
«Η ΟΜΟΝΟΙΑ αποφάσισε την καταγγελία του αθλητικογράφου του ΡΙΚ, Ανδρέα Πογιατζή, στην Επιτροπή Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας. 
 
Αφορμή για την καταγγελία αποτέλεσε άλλη μία απαράδεχτη και αντιδεοντολογική συμπεριφορά, που επέδειξε στο πλαίσιο της εκπομπής «Γκολ και Θέαμα», τη Δευτέρα 30.10.2017, από το βήμα της οποίας εκστόμισε προσβλητικά και απαξιωτικά σχόλια σε βάρος ποδοσφαιριστή της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.
 
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος χρησιμοποιεί ανάρμοστη και προσβλητική γλώσσα σε βάρος ποδοσφαιριστών, είτε της ΟΜΟΝΟΙΑΣ είτε άλλων ομάδων, υπό τον μανδύα της σάτιρας και του χιούμορ. Σε ανακοίνωσή της, προς το τέλος της περσινής περιόδου, η ΟΜΟΝΟΙΑ είχε καυτηριάσει το επίπεδο της εκπομπής, τονίζοντας ότι εδώ και καιρό έχει υποβιβάσει την ανάλυση και την κριτική σε καφενειακό επίπεδο.
 
Πρόκειται για επαναλαμβανόμενη αντιδεοντολογική συμπεριφορά, στο πλαίσιο μιας εκπομπής που προβαίνει σε υποτιμητικά και απαξιωτικά σχόλια για ποδοσφαιριστές, οι οποίοι μπορεί εκ του επαγγέλματός τους να εκτίθενται δημόσια, αλλά αυτό δεν δίνει το δικαίωμα σε οποιονδήποτε, ιδιαίτερα σε επαγγελματίες που βγάζουν το ψωμί τους στον ίδιο χώρο, να ξεφεύγουν από τα όρια του επαγγελματισμού και της δεοντολογίας.
 
Είναι καιρός ο κ. Πογιατζής να αντιληφθεί ότι μιλά από το βήμα ενός δημόσιου οργανισμού που χρηματοδοτείται από τους φορολογούμενους πολίτες. Οφείλει να επιδεικνύει την απαιτούμενη σοβαρότητα, να σέβεται τους φιλάθλους και τους ποδοσφαιριστές όλων των ομάδων.
 
Καλούμε την Επιτροπή Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας να λάβει όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα».
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας