Πέμπτη, 19 Ιουλίου, 2018 | Επικοινωνία
trans gif

Απόλλων: Πού πρέπει να το «πάρει αλλιώς»

  14/11/2017 17:40
Απόλλων: Πού πρέπει να το «πάρει αλλιώς»
Οι τομείς που χρήζουν βελτίωσης στο παιχνίδι των κυπελλούχων

Απόλλων: Πού πρέπει να το «πάρει αλλιώς»

  14/11/2017 17:40
Προκριμένος στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, με μόλις μια ήττα έπειτα από τέσσερις αγωνιστικές σε αυτούς, αήττητος στο πρωτάθλημα (έχοντας βγάλει αλώβητος τις περισσότερες από τις ζόρικες έδρες), μόνο με νίκες στο «Τσίρειο» και… διαζευγμένος με την αφλογιστία στα 18 επίσημα παιχνίδια του. Ο Απόλλωνας ευρίσκεται καθ’ οδόν να υλοποιήσει τους μεγάλους στόχους του στην περίοδο 2017/18 -αρκεί να βελτιωθεί σε ορισμένους τομείς…
 
Το φτωχό 22%
Με μια απλή ματιά στα αποτελέσματα των κυπελλούχων στην τρέχουσα σεζόν γίνεται άμεσα αντιληπτό ότι όσο εύκολα σκοράρουν τόσο δύσκολα κρατούν ανέπαφη την εστία τους. Σε πρωτάθλημα και Γιουρόπα Λιγκ το έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής μόλις τέσσερις φορές -όλες σε εντός έδρας αγώνες: στην Ευρώπη απέναντι σε Ζάρια Μπάλτι (3-0) και Αμπερντίν (2-0), εντός συνόρων απέναντι σε Νέα Σαλαμίνα (5-0) και Άρη (1-0).

Είναι ευνόητο ότι η κατάκτηση τίτλων περνά μέσα από τη διατήρηση του μηδέν και σε παιχνίδια με αντιπάλους μεγαλύτερης δυναμικής και καλύτερης φόρμας από τους τέσσερις προαναφερθέντες. Το γιατί σχετίζεται και με το δεύτερο τομέα, που επιδέχεται βελτίωσης…
 
Του ύψους ή του βάθους
Από το επιθετικό παιχνίδι του Απόλλωνα απουσιάζει έως τώρα η σταθερότητα στην παραγωγικότητα. Οι κυπελλούχοι σκοράρουν μεν αδιάλειπτα, αλλά με διακυμάνσεις: μια φορά πέντε γκολ, μια τεσσάρα, δύο τριάρες, δύο φορές από δύο γκολ και δέκα φορές από ένα.

Με άλλα λόγια, σε ποσοστό άνω του 50% οι «γαλάζιοι» πετυχαίνουν ένα γκολ και αυτό σε συνδυασμό με το σχεδόν 80% της παραβίασης της εστίας τους οδηγεί στα πολυάριθμα 1-1 που έχουν καταγράψει μέχρι τώρα.

Αγωνιστική επιδίωξη στο υπόλοιπο της περιόδου οφείλει συνεπώς να είναι η πτώση αυτών των δύο ποσοστών, η οποία νομοτελειακά θα οδηγήσει σε περισσότερες νίκες, άρα και πιθανότητες κατάκτησης τίτλων.
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας