Τετάρτη, 23 Μαΐου, 2018 | Επικοινωνία
trans gif

«Μας έβαζε στρατιωτική παράταξη να φωνάζουμε «Ανόρθωσις Αμμόχωστος πρωτάθλημα»

  14/11/2017 19:57
«Μας έβαζε στρατιωτική παράταξη να φωνάζουμε «Ανόρθωσις Αμμόχωστος πρωτάθλημα»

«Μας έβαζε στρατιωτική παράταξη να φωνάζουμε «Ανόρθωσις Αμμόχωστος πρωτάθλημα»

  14/11/2017 19:57
Καλεσμένος στην εκπομπή «Όλα Μάλε» στο ραδιόφωνο του Super Sport FM 104.0 ήταν ο παλαίμαχος άσος της Ανόρθωσης, Άντρος Παναγιώτου.
 
Αναφέρθηκε στο πώς άρχισε την καριέρα του ως ποδοσφαιριστής, τη μέρα που έπαιξε τερματοφύλακας αναγκαστικά και το τρομερό περιστατικό με τον Ιορντανέσκου, στο ξεκίνημα της προετοιμασίας της περιόδου που η Ανόρθωση κατέκτησε το πρώτο πρωτάθλημα στην προσφυγιά τη σεζόν 1994/95.
 
 
Πως ξεκίνησες το ποδόσφαιρο;
«Είχαν έναν πολύ καλό προπονητή στο ξεκίνημα, ο Άκης Κυριάκου στον Ατρόμητο Προσφύγων Λάρνακος στο ερασιτεχνικό. Παγαίναμε με τον αδελφό μου το Νίκο στο τσικό της Ανόρθωσης αλλά παίζαμε στην ομάδα της γειτονιάς μας τον Ατρόμητο. Πήγα πρώτα εγώ και μετά ο Νίκος».
 
Ήσουν και τερματοφύλακας;
«Ορισμένα παιχνίδια άρχισα εγώ τερματοφύλακας και ο Νίκος άρχισε επιθετικός. Και στους παλαίμαχους που είμαι προπονητής βάζω τον
Νίκο επιθετικό και τον Παμπόρη τερματοφύλακα».
 
Για εκείνο το παιχνίδι με τον Απόλλωνα που έπαιξες τερματοφύλακας…
«Το 1990-1991 παίζαμε με τον Απόλλωνα και αποβλήθηκε ο Νίκος, μπήκε ο Μιχάλης Γκάβελης, τραυματίστηκε και έπαιξα εγώ και κερδίσαμε 2-1».
 
Πως άρχισες στην Ανόρθωση;
«Προπονητικά με παρέλαβε ο μακαριστός Οδυσσέας στο τσικό. Πηγαίναμε στο σχολείο του Αγίου Λαζάρου. Μας άρεσε το ποδόσφαιρο και πηγαίναμε στην Ανόρθωση. Στα δεύτερα όταν μεγαλώσαμε πάλι ήταν προπονητής ο Οδυσσέας και μέχρι τα 18 συνεχίσαμε μαζί και πήγα στρατό. Τότε κάπου ξεχάστηκα. Στον στρατό έγινε ένα τουρνουά στο Δάλι και ο λοχαγός μας έκανε ομάδα. Πήγαμε στο Δάλι με μια πολύ καλή ομάδα και το κατακτήσαμε. Ενδιαφέρθηκε το ΑΠΟΕΛ, ο Ολυμπιακός για να με αποκτήσουν. Έπαιζα στόπερ. Ζήτησα την ελευθέρα από την Ανόρθωση και μόλις την ζήτησα ενδιαφέρθηκε η Ανόρθωση για μένα. Την επόμενη μου κανόνισαν υπηρεσιακά. Θέλει και τύχη και είχα την τύχη με αυτό το τουρνουά. Στα 19 μου έγινα βασικός στην ανδρική ομάδα με τον Θεοχάρους προπονητή και τον Λάκη Πετρόπουλο. Πρώτο μου παιχνίδι ήταν με τον Εθνικό στο Δασάκι και μάρκαρα τον Σίμοφ. Έμεινα βασικός στην Ανόρθωση μέχρι τα 30 μου. Πήρα το πρώτο πρωτάθλημα σαν αρχηγός μετά από 34 χρόνια».
 
Για το πρώτο πρωτάθλημα στην προσφυγιά
«Πήγαμε στο Μπόροβιτς προετοιμασία και ο Ιορντανέσκου μας έβαλε και τρέχαμε και φωνάζαμε «Ανόρθωση Αμμόχωστος πρωτάθλημα», σαν να είμαστε σε στρατό. Και λέγαμε από μέσα μας τι λέει αυτός, είναι τρελός; Τερματίζαμε 7οι και 8οι. Μετά άρχισαν οι προπονήσεις με τακτική, ζητούσε από τον κάθε παίκτη τι να κάνει ξεχωριστά. Στις 15 μέρες φωνάζαμε «Ανόρθωση Αμμόχωστος πρωτάθλημα» χωρίς να μας το πει. Το πιστέψαμε. Κάναμε φιλικά με μεγάλες ομάδες και κερδίζαμε. Βέβαια είχαμε και τον πρόεδρο Κίκη Κωνσταντίνου με όραμα. Ξόδεψε πολλά και έφερε τον Ιορντανέσκου, αν τον έφερνε δεν θα παίρναμε το πρωτάθλημα».
 
Το πρωτάθλημα μετά από 35 χρόνια…
«Χάσαμε από τον Απόλλωνα το πρωτάθλημα το 1991, χάσαμε το 1992 από το ΑΠΟΕΛ και πήγαμε στο 1994-1995 στην κόντρα για την Ομόνοια. Ήμασταν έναν βαθμό πίσω. Η Ομόνοια έχασε 1-0 από τον Άρη και η πεθερά μου φώναξε γκολ όταν το έβαλε ο Άρης. Δεν έδωσα σημασία και εγώ συνέχισα να καθαρίζω καραόλους. Μου φώναξε η πεθερά μου ότι τελείωσε. Έκανα πανηγυρισμό πρωταθλητισμού. Έμεναν τέσσερα ματς και ήμασταν πάνω από την Ομόνοια. Πίστεψα ότι ήταν η χρονιά μας»
 
Ήταν η κορυφαία σου στιγμή;
«Πρώτη φορά ζήσαμε τέτοιο πράγμα. Και με τον Γκόγκιτς μίλησα και με τον Σάπουριτς και δεν έζησαν ποτέ τέτοιο πράγμα».
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας