Πέμπτη, 19 Ιουλίου, 2018 | Επικοινωνία
trans gif

Ο προπονητής που έκανε τον Πογιατζή να κλαίει

  12/01/2018 19:02
Ο προπονητής που έκανε τον Πογιατζή να κλαίει

Ο προπονητής που έκανε τον Πογιατζή να κλαίει

  12/01/2018 19:02

Φιλοξενούμενος στην εκπομπή "Όλα Μάλε" στον Super Sport FM ήταν ο Χρίστος Πογιατζής. Ο παλαίμαχος, πλέον, ποδοσφαιριστής που συνέδεσε τ' όνομά του με τον Εθνικό Άχνας στον οποίο πέρασε ολόκληρη την ποδοσφαιρική του καριέρα, μίλησε για τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα. Εξιστόρησε την ιστορία με τον Σλόμποταν Βουτσέκοβιτς, ενώ κορυφαία εποχή της καριέρας του χαρακτήρισε το 2006 όταν ο Εθνικός με τον Τόζα Σάμπουριτς στον πάγκο έκανε την εκπληκτική πορεία στο Ιντερτότο. 

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του: 

Για το πώς ξεκίνησε την καριέρα του…
«Είμαι από την Άχνα. Από μικρός ήμουν άρρωστος με το ποδόσφαιρο. Στο σχολείο πήγαινα με τα ποδοσφαιρικά παπούτσια. Περίμενα την ώρα να χτυπήσει το κουδούνι για να φύγω».

Για την ομάδα που υποστήριζε μικρός 

«Ήμουν από μικρός με τον Εθνικό. Είχα την ευκαιρία να πήγαινα και σε άλλες ομάδες, από μικρός, όμως δεν το έκανα. Κάποιος ήθελε να με πάρει στην Ανόρθωση στα 10-12 χρονών. Δεν το έκανε η καρδιά».

Για την καθιέρωση του στην ομάδα…

«Στα 14 μου ξεκίνησα προπονήσεις με την πρώτη ομάδα. Το πρώτο μου παιχνίδι ήταν με την ΑΠΕΠ εκτός έδρας σε ηλικία 16 χρονών. Ο προπονητής που με καθιέρωσε ήταν ο Σλόποταν Βουτσέκοβιτς. Το ξεκίνημα, στα πρώτα παιχνίδια, δεν ήταν καλό και με φώναξε στο γραφείο και μου είπε ότι θα με έβαζε βασικό. Αυτό με άγχωσε. Με έκανε να δακρύζω. Μετά κατάλαβα το λόγο το έκανε».

Για άλλους προπονητές που τον βοήθησαν…

«Είχε περιπτώσεις που με αδίκησαν. Δεν ήμουν από τους ανθρώπους που θα τα παρατούσα».

Για την αγάπη που έχει στον Εθνικό…

«Είναι η δεύτερη μου οικογένεια. Το δείχνουν οι πράξεις».

Για το πότε έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο της καριέρα του…

«Στο Ιντερτότο με τον Τόζα το 2006 ήταν η καλύτερη χρονιά. Ένιωθα τόσο δυνατός, που όποιος και αν ήταν μπροστά μου, δεν τον υπολόγιζα. Ήμασταν πολύ καλά προπονημένοι. Έκανε τρομερή δουλειά σε αυτό τον τομέα ο Τόζα, ήταην άψογος και αν ακολουθήσω τον δρόμο του προπονητή θα είναι το πρώτο που θα κάνω. Μια ομάδα της εμβέλειας του Εθνικού, έπαιξε 10 παιχνίδια. Παίξαμε με 5.000 κόσμο στο ΓΣΠ και νικήσαμε 5-0»

Για το ότι δεν ήταν στις κλήσεις της Εθνικής Ανδρών…

«Το γιατί δεν το ξέρω. Κράτησα επίπεδο παρά την πικρία μου. Το 2006 ήμουν στην καλύτερη μου κατάσταση και δεν κλήθηκα. Είχα ροή, σημείωσα τόσα γκολ στην Ευρώπη και δεν με κάλεσαν. Πάντα το είχα παράπονο, αλλά ουδέποτε το είπα γιατί πάνω απ' όλα είναι η Εθνική. Είναι το μεγάλο μου παράπονο τ' ότι έπαιξα μόνο 2-3 φορές με την Εθνική».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας