Η συμφωνία του «πιτσαδόρου» Ζαχίντ με την Μάντσεστερ Σίτι

Είναι μακράν του δεύτερου η πολυτιμότερη φετινή μεταγραφή του ΑΠΟΕΛ. Ο Γκαγιάς Ζαχίντ αποκτήθηκε από τους «γαλαζοκίτρινους» στην τελευταία μέρα της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου με τη διοίκηση των πρωταθλητών να βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη για να πάρει στον «Αρχάγγελο» τόσο τον Νορβηγό με ρίζες από το Πακιστάν μέσο, όσο και τον Ρόλαντ Σάλαϊ.
 
 
Ο Ούγγρος κόστισε στη διοίκηση Πετρίδη ένα εκατομμύριο ευρώ και αποτελεί την πιο δαπανηρή μεταγραφή στην ιστορία κυπριακής ομάδας. Ακριβώς τα μισά ξόδεψε ο ΑΠΟΕΛ για να πάρει τα δικαιώματα του Ζαχίντ από τη Βαλερένγκα.
 
Στο πρόσωπο των δύο ποδοσφαιριστών ο ΑΠΟΕΛ ήθελε να ενισχύσει ποιοτικά το ρόστερ και συνάμα να διαθέτει δύο περιουσιακά στοιχεία με τεράστια μεταπωλητική αξία. Η ρήτρα των 4 εκατ. ευρώ που μπήκε στα συμβόλαιά τους αποδείχθηκε μερικούς μήνες αργότερα ότι δεν ήταν υπερβολική.
 
 
Η προσφορά της Μπασακσεχίρ Τουρκίας για τον Ζαχίντ ύψους τριών εκατομμυρίων ευρώ αρχές Ιανουαρίου επιβεβαιώνουν το λόγου το αληθές. Ο ΑΠΟΕΛ την απέρριψε θεωρώντας πως με βάση τις εμφανίσεις του ποδοσφαιριστή είναι θέμα χρόνου να φτάσει στα γραφεία της εταιρείας πρόταση ισόποση με τη ρήτρα αγοράς του.
 
Ο 23χρονος μέσος συνεχίζει να «μαγεύει» στα κυπριακά γήπεδα, να χαρίζει βαθμούς στον ΑΠΟΕΛ και ν’ αποτελεί βαρόμετρο παρά το νεαρό της ηλικίας του. Η «ψαριά» της διοίκησης Πετρίδη το περασμένο καλοκαίρι ήταν τεράστια αν αναλογιστεί κανείς ότι μερικούς μήνες προηγουμένως ο Ζαχίντ είχε συμφωνήσει με την Μάντσεστερ Σίτι για μετακόμισή του στην Αγγλία.
 
 
«Είχαμε συμφωνήσει σε όλα με τους ιθύνοντες της Σίτι, ωστόσο δυο ημέρες πριν κλείσει το παράθυρο των μεταγραφών, ενημερώθηκα πως τελικώς η συμφωνία δεν ισχύει, ωστόσο άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να συμβεί το καλοκαίρι», είχε δηλώσει τον Φεβρουάριο του 2017 (ακριβώς ένα χρόνο πριν) ο Γκαγιάς Ζαχίντ. Ο ΑΠΟΕΛ με «όπλο» το δέλεαρ της συμμετοχής στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ κατάφερε να τον φέρει στην Κύπρο. 
 
Η αρχή ήταν δύσκολη και μάλιστα μερικοί βιάστηκαν να τον σκαρτάρουν στολίζοντας τον με διάφορα προσωνύμια μεταξύ αυτών και του «πιτσαδόρου». Η συνέχεια και η εξέλιξη της καριέρας του στην Κύπρο ήταν αποστομωτική και πλέον η πλειοψηφία των ποδοσφαιρόφιλων στην Κύπρο τον κατατάσσουν στους κορυφαίους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στο νησί. 

Δειτε Επισης

Τέλος και επίσημα από τον Εθνικό ο Σατσιάς
Λέουβενμπεργκ: Πονάει ο αποκλεισμός, όμως θα προχωρήσουμε σε μια νέα σεζόν με καλύτερα αποτελέσματα
Το μήνυμα του Τάνκοβιτς για την ιστορική πρόκριση-«Είμαστε στον τελικό με ψηλά το κεφάλι»
ΒΙΝΤΕΟ: Ανακοίνωσε το νέο του προπονητή ο ΑΣΙΛ
Τέλος από την Ανόρθωση ο Σέρχιο Τεχέρα
Οι 18 υποψηφιότητες για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕΛ
ΒΙΝΤΕΟ: Το μήνυμα βουλευτή για την ιστορική πρόκριση της Πάφου στον τελικό
Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστική στο δεύτερο γκρουπ
Ο διαιτητής στο ντέρμπι Ομόνοια 29ης Μαΐου-Ομόνοια Αραδίππου
Ορίστηκαν οι διαιτητές των αγώνων της Παρασκευής