Ομόνοια: Πρεμιέρα για Πέτεφ μακριά από το «Τσίρειο»

Τέσσερις αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της α’ φάσης του πρωταθλήματος η Ομόνοια πέτυχε τον ελάχιστο στόχο της σεζόν. Το +11 από τη Δόξα της εξασφαλίζει την παρουσία στην πρώτη εξάδα, η οποία (παρουσία) μόνο σίγουρη δεν προδιαγραφόταν προ της έλευσης του Ιβάιλο Πέτεφ.

Ο Βούλγαρος τεχνικός γνωρίζει ωστόσο πως αυτός ο στόχος δεν συνοδεύεται από χειροπιαστά οφέλη. Τέτοια δεν συνεπάγεται καν η πέμπτη θέση, από την οποία το «τριφύλλι» ευρίσκεται πλέον σε απόσταση… αναπνοής.

Αν οι «πράσινοι» επιθυμούν να διεκδικήσουν την επιστροφή τους στην Ευρώπη μέσα και από τις δύο εγχώριες διοργανώσεις, η στόχευσή τους (πρέπει να) είναι η τέταρτη θέση -τουλάχιστον. Και από αυτήν απέχουν στη δεδομένη χρονική στιγμή οκτώ βαθμούς, απόσταση που δύσκολα μαζεύεται στη διαδικασία των πλέι οφ.

Ως εκ τούτου η Ομόνοια απαιτείται να αποκτήσει μια καλύτερη αφετηρία εν όψει της β’ φάσης και αυτή περνά (υποχρεωτικά) από τη νίκη επί της Ανόρθωσης την προσεχή Τετάρτη. Στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» ο Ιβάιλο Πέτεφ θα δώσει το τρίτο ντέρμπι του στον πάγκο των «πρασίνων», αλλά το πρώτο μακριά από το «Τσίρειο», όπου μέχρι στιγμής αντιμετώπισε Απόλλωνα (0-1) και ΑΕΛ (3-2).

Από τις ομάδες της πρώτης τετράδας το «τριφύλλι» έχει νικήσει μέχρι στιγμής μόνον την ΑΕΚ (5-2 στο ΓΣΠ), αλλά η έξοδος στην Ευρώπη μέσω πρωταθλήματος προϋποθέτει τρίποντα και απέναντι στους υπόλοιπους μνηστήρες του τίτλου.
 

Δειτε Επισης

Σόκαρε τον Απόλλωνα σε νεκρό χρόνο η Πάφος και πέταξε για τελικό για πρώτη φορά στην ιστορία της
BINTEO: Το πέναλτι που κέρδισε μέσω VAR ο Απόλλωνας και το γκολ που έφερε την έκρηξη στις κερκίδες
Το respect του Σπιλέφσκι στους Ομονοιάτες-«Όποτε φώναζε ο κόσμος της Ομόνοιας σηκωνόταν η τρίχα μου»
BINTEO: Με σβηστές μηχανές πήρε την πρόκριση στο τελικό η Ομόνοια και πάει να γράψει ιστορία
BINTEO: Το εντυπωσιακό κορεό που έφτιαξαν οι οπαδοί του Απόλλωνα στο ασφυκτικά γεμάτο Άλφαμεγα
BINTEO: Η τεράστια χαμένη ευκαιρία του Κακουλλή που τους πέρασε όλους στο ΓΣΠ
Οι ενδεκάδες Απόλλωνα και Πάφου στο κατάμεστο Άλφαμεγα
Αλυσιδωτές εξελίξεις στην Ανόρθωση-Παραιτήθηκε σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο
Οι ενδεκάδες Ομόνοιας και Άρη στον επαναληπτικό Κυπέλλου στο ΓΣΠ
Δεν θα πέφτει καρφίτσα στο Άλφαμεγα-Ανακοίνωσε sold out o Απόλλωνας