«Ξεπεράσαμε και τον βιότοπο, τα βατράχια, τον κόσμο, τον αγωγό…»

Αφού εξέφρασε την πεποίθηση πως το ποτάμι δεν γυρίζει πλέον πίσω και χαρακτήρισε εγκληματία όποιον εφ' εξής ανακόψει τη διαδικασία, ο Κλεάνθης Γεωργιάδης προχώρησε σε αποκαλύψεις για τα αίτια που κόστισαν την πολυετή καθυστέρηση στην κατασκευή του νέου γηπέδου της Λεμεσού.

Προσκεκλημένος των Μιχάλη Παπαγεωργίου και Κώστα Μαλέκκου στην εκπομπή «ΟΛΑ ΜΑΛΕ» του SUPER SPORT FM 104.0 ο πρόεδρος του ΚΟΑ, Κλεάνθης Γεωργιάδης, τόνισε χαρακτηριστικά για…

…τη σημαντική αργοπορία ανέγερσης νέου γηπέδου στη Λεμεσό: «Το αναγνωρίζουμε όλοι ότι πρέπει να γίνει. Το Τσίρειο δεν μπορεί πλέον. Εδώ και χρόνια η Λεμεσός προσπαθεί να αποκτήσει γήπεδο, αλλά έγιναν όλα τα λάθη μαζεμένα. Ήταν τόσο απίστευτα τα λάθη που έγιναν. Σχέδια ακατάλληλα, άρχισαν διαδικασίες για μη αδειούχα σχέδια, προδιαγραφές τελείως εκτός ΟΥΕΦΑ. Όλα αυτά με τα σχέδια. Όταν μπήκαμε στην αδειοδότηση, είχε 78 παρατηρήσεις. Θα ενοχληθεί ο βιότοπος, τα βατράχια, πιο κάτω θα ενοχλείται ο κόσμος, μετά ένας αγωγός που περνά από εκεί, πολλά πράγματα. Σιγά-σιγά υπερβαίνοντας και το γράμμα του νόμου τα ξεπεράσαμε όλα αυτά. Εδώ και έξι μήνες ξεπεράστηκαν οι 78 παρατηρήσεις. Όλοι έκαναν καλή δουλειά στο τέλος. Μπορεί να καθυστερήσαμε, αλλά σήμερα ξέρει ο κάθε ένας τι πρέπει να κάνει. Τώρα τρέχει η διαδικασία των προσφορών. Την Τετάρτη έκλεισε η προθεσμία των ερωτήσεων των τεχνικών θεμάτων. Μπήκαν 700 σχέδια και τα είδαν οι εργολάβοι και ρώτησαν πράγματα. Τώρα είμαστε στο στάδιο που πρέπει να κοστολογηθεί το σχέδιο και να μπουν οι προσφορές. Μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου πρέπει να κατατεθούν οι προσφορές. Θα υπάρξει και μια μικρή παράταση τριών εβδομάδων. Δεν υπάρχει πισωγύρισμα, ξεπεράσαμε τα προβλήματα. Είμαστε και εντός χρονοδιαγραμμάτων. Είπαμε το καλοκαίρι του 2020 να μπορέσουν οι ομάδες της Λεμεσού να παίξουν Ευρώπη. Τα κριτήρια για την προσφορά είναι τόσο ψηλά και ξέρουμε ότι όποιος το αναλάβει θα το τελειώσει».

…το αν δοθεί το έργο σε μια εταιρεία, αρχίσει τον Μάιο του 2018, αλλά δεν παραδοθεί το 2020: «Προβλέπονται μεγάλα πρόστιμα. Κατατέθηκαν εγγυητικές κάποιων εκατομμυρίων, είναι όλα διασφαλισμένα. Είμαστε σε καλή πορεία, τον φάγαμε τον βου και μας έμεινε ο νούρος. Στο στάδιο που φτάσαμε, όποιος το σταματήσει, θα είναι εγκληματίας. Η χρηματοδότηση είναι τελειωμένη. Ψάχνουμε αυτόν που θα κερδίσει την προσφορά. Υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον και από κυπριακές εταιρείες που κάνουν συμπράξεις».

…το αν μπορεί μια εταιρεία να κάνει ένσταση, αν κατακυρωθεί η προσφορά σε άλλη: «Ναι, όποιος νιώσει ότι αδικήθηκε μπορεί να αποταθεί σε μια συγκεκριμένη επιτροπή που θα εξετάσει το θέμα. Η επιτροπή μπορεί να σταματήσει το έργο για να εκδικάσει την υπόθεση ή να πει προχωράμε και θα το εξετάσω στο ενδιάμεσο. Δεν το αποκλείω να γίνει αυτό, αλλά διαβεβαιώνουμε ότι, επειδή η αξιολόγηση είναι καθαρά τεχνοκρατική με κριτήρια απόλυτα, δεν θα υπάρξει αδικία. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω».

…το τι θ’ απογίνει το Τσίρειο: «Υπάρχει ένα άλλο κονδύλι 3,9 εκατομμυρίων για να συντηρηθεί και θα μείνει να ικανοποιεί τα άλλα αθλήματα».

…το αν πολλά τα 29,3 εκατομμύρια για ένα γήπεδο 13 χιλιάδων θέσεων: «Υπάρχουν φοβερές ιδιαιτερότητες. Ένα παράδειγμα, περνά ένας αγωγός μέσα από το χωράφι. Θα πρέπει να δοθεί χώρος αν συμβεί κάτι στον αγωγό να μπορούν τα συνεργεία να μπουν μέσα να το διορθώσουν. Αυτό στοίχησε επιπλέον τρία και κάτι εκατομμύρια. Η διαχείριση θα ανήκει στα σωματεία, ενώ η ευρύτερη Λεμεσός θα μπορεί να κάνει και άλλα πράγματα όπως συναυλίες για παράδειγμα».

…το αν θα μπορεί να παίζει στο γήπεδο και άλλη ομάδα της Λεμεσού, αν ανέβει στην α’ κατηγορία: «Βεβαίως, είναι στη συμφωνία».
 

Δειτε Επισης

Πράσινη παράνοια για την Ομόνοια 29Μ-Ξεπέρασε τις 2.000 η προπώληση για το ντέρμπι τίτλου
Κέρδισε τη Σαλαμίνα και συνεχίζει τη μάχη η Δόξα-Επικράτησε του Εθνικού ο Οθέλλος
BINTEO: Η ανάλυση πίσω από την φωτοβολίδα του Τάνκοβιτς που ξέρανε τον Απόλλωνα-Στα 35 μέτρα με 85 χλμ
Τώρα που η μπάλα καίει καλούνται να αποδείξουν πόσα καντάρια μπάλας ξέρουν-Όλα τα βαθμολογικά δεδομένα
Δημητρίου: Προχωρούν οι διαδικασίες για ιδιόκτητο γήπεδο και ανακαίνιση του Ηλίας Πούλλος
Ορίστηκαν οι διαιτητές στα κρίσιμα ντέρμπι για τη μάχη του πρωταθλήματος
Οπαδός υπέστη ανακοπής καρδιάς στο Απόλλων-Πάφος, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού
«Την πίεση θα την έχει το ΑΠΟΕΛ και όχι εμείς, πολλοί έχουν ξεγράψει τον Άρη και ότι κάναμε φέτος»
Αυλαία για την δέκατη αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Τέλος και επίσημα από τον Εθνικό ο Σατσιάς