Δυο εντελώς διαφορετικές ομάδες στον τελικό του πρωταθλήματος

Από τη μία  ο ΑΠΟΕΛ των πολλών χρημάτων, των μεταγραφών, των αστέρων, των πολλών τραυματισμών και των τριών φετινών προπονητών. Ο ΑΠΟΕΛ που μετά τη συντριβή στο Τσίρειο πριν 40 μέρες είχε ως μοναδικό στόχο να υποδεχτεί τον Απόλλωνα με διαφορά λιγότερη των τριών βαθμών. Έκανε τα πάντα γι αυτό, άφησε το Κύπελλο, και κατάφερε να μετατρέψει τον αγώνα του ΓΣΠ σε ματς τίτλου.
 
Από την άλλη ο Απόλλων. Η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος, με παίκτες εργαλεία και MVP το ίδιο της το σύνολο, που παίζει με πανομοιότυπο στυλ εδώ και μια εξαετία. Ο Απόλλων κυριάρχησε φέτος στα ματς με τον ΑΠΟΕΛ (τρεις νίκες, μια ήττα με γκολ 11-5 μαζί με το Σούπερ Καπ) και σε μια σεζόν που είναι καλύτερος, δεν ήθελε με τίποτα να παίζεται το πρωτάθλημα σε έναν αγώνα.
 
Είναι επιτυχία για τον ΑΠΟΕΛ ότι το πρωτάθλημα κρίνεται σε ένα παιχνίδι, στην έδρα του.
 
Ρεαλιστικά στα ματς του Απόλλωνα με ΑΕΚ (μέσα) και Ομόνοια (έξω) και του ΑΠΟΕΛ με ΑΕΛ (έξω) και Ανόρθωση (μέσα) δεν αναμένεται να αλλάξουν τα δεδομένα που θα διαμορφωθούν μετά τον αγώνα τίτλου στο ΓΣΠ, αν και ο Απόλλων έδειξε να δυσκολεύεται φέτος με αντίπαλο την ομάδα του Ιδιάκεθ, που θα συναντήσει και στον τελικό Κυπέλλου.
 
Μυστικά για το ματς της χρονιάς δεν υπάρχουν. Άλλωστε πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, οι δύο αυτές ομάδες ήταν φαβορί για το στέμμα. Και το διεκδικούν, τρεις αγώνες πριν το τέλος.
 
Στο 50% - 50%
Αν είχα να δώσω ποσοστά, θα έδινα 50% στον ΑΠΟΕΛ, λόγω ποιότητας μονάδων, εμπειρίας, ειδικού βάρους φανέλας και έδρας, και 50% στα άλλα δύο σημεία («Χ» ή «2»), που (κατά πάσα πιθανότητα) δίνουν τον τίτλο στον Απόλλων.
 
Με όπλο τη γερή άμυνα και το transition ο Απόλλων θα ψάξει το γκολ στο ανοικτό γήπεδο. Ένα γκολ θα τον φέρει κοντά στον στόχο, δύο του εξασφαλίζουν σε μεγάλο βαθμό πως δεν θα χάσει. Με τον Αυγουστή στον πάγκο η ομάδα της Λεμεσού σκόραρε και στα οκτώ τελευταία παιχνίδια με αντίπαλο τους γαλαζοκίτρινους – στα πέντε χωρίς έχει δεχτεί γκολ.
 
Η τελευταία φορά που ο Απόλλων έφαγε πάνω από δύο γκολ από τον ΑΠΟΕΛ ήταν τέσσερα χρόνια και 21 αγώνες προηγουμένως. Η τελευταία φορά που ο Απόλλων δεν σκόραρε κατά του ΑΠΟΕΛ ήταν πριν 26 μήνες.  Έκτοτε σκοράρει σε 14 συνεχόμενα ματς.
Λογική κόντρα στην επιθυμία
 
Η ποδοσφαιρική λογική και ο πρότερος βίος του Μπαλταζάρ υπαγορεύουν πως ο ΑΠΟΕΛ θα προσεγγίσει  συντηρητικά τον αγώνα, ώστε να προφυλαχθεί από  την ικανότητα των κυανόλευκων στο ανοικτό γήπεδο, γνωρίζοντας πως έχει την εμπειρία και το ειδικό βάρος να πάρει
το  ματς στο τέλος.
 
Φυσικά τέτοια παιχνίδια δεν κυλούν πάντα βάσει σχεδίου. Οι 18.000 οπαδοί του ΑΠΟΕΛ ενδέχεται να ενθουσιάσουν τους ποδοσφαιριστές και να δούμε τους γαλαζοκίτρινους να προσπαθούν να… πνίξουν τον αντίπαλο από νωρίς.
 
Δεν πρέπει επίσης να λησμονούμε πως τελικοί όπως αυτό του ΓΣΠ, κρίνονται πολλές φορές υπέρ αυτού που το θέλει πιο πολύ, που έχει την τύχη με το μέρος του, που είναι… γραφτό να βγει νικητής.
 
 
 

Δειτε Επισης

Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα
Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκει τα… πατήματά του
Στην αντεπίθεση η ΘΥΡΑ 3-«Η κυβέρνηση και οι φορείς της, απλούστατα, δεν μπορούν»
«Τεσσάρες» για Πάφο και ΑΠΟΕΛ επί Νέας Σαλαμίνας και ΕΝΠ αντίστοιχα
Πρόγραμμα Cyprus League από την 6η μέχρι τη 15η αγωνιστική
Η Εθνική Κ-17 κέρδισε την Ελλάδα σε φιλικό αγώνα
Ανακοίνωση ΑΕΛ με πυρά κατά Λετυμπιώτη-«Η μικροπολιτικάντικη παράσταση δεν μπορεί να γίνει ανεχτή»
Διεξάγονται σήμερα οι δυο εξ αναβολής αγώνες της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος