Ανόρθωση: Αποκάλυψη-σοκ από Πράνιτς!

Πριν από ενάμισι μήνα, με αφορμή την επίσκεψή του στην Κροατία για το πρότζεκτ Match of Life (Ο αγώνας της ζωής, δίνει τη δυνατότητα σε παίκτες 18-25 ετών που δεν έχουν επαγγελματικό συμβόλαιο θα περάσουν ένα μήνα υπό την καθοδήγηση και αξιολόγηση μεγάλων ποδοσφαιρικών ονομάτων και ένας εξ αυτών θα υπογράψει στην Ντινάμο Ζάγκρεμπ), ο Ντάνιελ Πράνιτς είχε χρίσει την επτάχρονη κόρη του ως το αφεντικό στη ζωή του (διάβασε εδώ το σχετικό άρθρο).

Ωστόσο, με καινούργια συνέντευξή του σε κροατική ιστοσελίδα ο 36χρονος άσος της Ανόρθωσης προχώρησε σε μια αποκάλυψη, η οποία σόκαρε ακόμη και τους συμπατριώτες του, αφού ουδείς είχε λάβει γνώση: η Λάνα έχει εδώ και 16 μήνες ένα αδελφάκι!
Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα για τη σύζυγό του Βλάτκα, με την οποία είναι νυμφευμένος εδώ και σχεδόν 11 χρόνια, ο Κροάτης αποκρίθηκε πως της χρωστά όλα όσα έχει πετύχει και αποκάλυψε πως του έχει χαρίσει δύο παιδιά και πως το νεαρότερο μέλος της οικογένειας είναι γιος!
 
Διαβάστε το σχετικό απόσπασμα αλλά και την απάντηση του Πράνιτς για το μέλλον του στην Ανόρθωση:
-Η οικογένειά σου ταξίδευε πάντα μαζί σου; Πόσο δύσκολο ήταν να το κανονίσεις, μιας και η κόρη σου ξεκίνησε πλέον το σχολείο;
-Αυτό είναι ένα πρόβλημα για κάθε ποδοσφαιριστή. Οι συχνές μετατοπίσεις είναι δύσκολες για την οικογένεια, αλλά πρέπει να παραδεχτώ ότι ήμουν τυχερός που γνώρισα τη γυναίκα μου, η οποία είναι η καλύτερη μητέρα και σύντροφος. Αποτελεί το γερό θεμέλιο της οικογένειάς μου και χωρίς αυτήν δεν θα είχα πετύχει όλα όσα είμαι. Της είμαι ατελείωτα ευγνώμων για το πώς μεγαλώνει τα παιδιά μας διδάσκοντάς τους τις αληθινές αξίες και επισημαίνοντάς τους ότι τα χρήματα δεν κάνουν τον άνθρωπο. Είχαμε τις δύσκολες στιγμές μας, αλλά η αληθινή αγάπη υπερκαλύπτει τα πάντα. Ακόμη πορευόμαστε μαζί και θα πάμε μέχρι τέλος!
 
-Οι γυναίκες των επαγγελματιών αθλητών συχνά περνούν δύσκολα, διότι οι άντρες του απουσιάζουν μεγάλο διάστημα από το σπίτι. Εν μέσω επαγγελματικών υποχρεώσεων πόσο χρόνο είχες τη δυνατότητα να αφιερώσεις στην οικογένειά σου;
-Όχι τόσο όσο θα ήθελα. Αλλά και πάλι πρέπει να πω ότι η γυναίκα μου κάνει απίστευτη δουλειά, παίζει το παιχνίδι της ζωής στο άλλο γήπεδο. Η κόρη μου και ο γιος μου, ο οποίος είναι τώρα 16 μηνών, είναι ό,τι πιο πολύτιμο αποκόμισα στην καριέρα μου. Προσπαθούμε να τους διδάξουμε να κάνουν μια φυσιολογική ζωή, δεν θέλουμε να τους δίνουμε υπερβολικά πολλά. Σήμερα είναι δύσκολο να ζεις στην Κροατία, αλλά πρέπει να μάθουν ότι τα χρήματα δεν είναι το παν. Θέλουμε να τους μεταδώσουμε κάτι που οι δικοί μου γονείς εμφύσησαν σε μένα και αυτό είναι να είναι καλοί και ποιοτικοί άνθρωποι. Όταν έλθει το πλήρωμα του χρόνου, θα ξέρουν τι είναι το καλύτερο για εκείνους.

-Είσαι για πολύ μεγάλο διάστημα με τη γυναίκα σου. Ποιο είναι το κλειδί για το γάμο, ιδίως σήμερα που ένα στα τρία ζευγάρια χωρίζει;
-Είχαμε δύσκολες περιόδους, οι οποίες είναι θεμελιώδες κομμάτι ενός γάμου. Όπως έχω πει, είμαστε πολλά χρόνια μαζί και θα είμαστε μέχρι το τέλος. Αυτό με κάνει ευτυχισμένο, αλλά -επαναλαμβάνω- η μεγαλύτερη επιτυχία μας είναι τα παιδιά μας.
 
-Μετανιώνεις για κάτι; Νομίζεις ότι έχασες κάτι από τα νεανικά σου χρόνια λόγω ποδοσφαίρου;
-Δεν μετανιώνω για το παραμικρό. Έζησα όπως ήθελα, όπως επέλεξα. Επίσης μαθαίνω στα παιδιά μου ότι είναι το πιο σημαντικό να ακούν. Πρέπει να δέχεσαι συμβουλές, αλλά να αποφασίζεις μόνος σου και να στηρίζεις την απόφασή σου. Πήρα μόνος μου όλες τις αποφάσεις για τη ζωή μου και είμαι περήφανος για όλα. Υπήρξαν και αρνητικές εμπειρίες, αλλά ήταν σχολείο για μένα. Όλα διδάσκονται. Σήμερα είμαι αυτός που είμαι, επειδή κάποτε έκανα μια λάθος κίνηση, είναι μέρος της ζωής και όχι λόγος για ντροπή.
 
-Πώς κινήθηκες στο ποδοσφαιρικό στερέωμα; Ποιες θα αποκαλούσες κακές στιγμές;
-Το ποδόσφαιρο είναι η ζωή μου, χωρίς αυτό δεν θα ήξερα πώς να ζήσω. Νομίζω πως θα παραμείνω στο ποδόσφαιρο για το υπόλοιπο της ζωής μου. Αν δεν παίξω μια μέρα, είμαι χάλια. Δεν μπορώ να πω τίποτε κακό και θα μείνω σε αυτό μέχρι την τελευταία μου πνοή.
 
-Πού σχεδιάζεις να τερματίσεις την καριέρα σου; Στην Κύπρο;
-Σήμερα είμαι 36 ετών και μέρα τη μέρα απολαμβάνω πραγματικά το ποδόσφαιρο. Δεν αισθάνομαι γέρος. Όταν βλέπω πώς κύλησε αυτή η σεζόν ή πως ολοκληρώνεται… δεν είχα προβλήματα και σε κάθε παιχνίδι έβγαζα 90λεπτο. Ειλικρινά δεν έχω λόγο να σταματήσω, επέκτεινα το συμβόλαιό μου για άλλον ένα χρόνο. Θα δούμε τι θα φέρει το μέλλον. Έχω αλλάξει υπερβολικά πολλές πόλεις. Είμαι πιο μεγάλος, άρα χειροτερεύω σε αυτόν τον τομέα. Θα αποφασίσω την επόμενη σεζόν, αλλά θα λάβω υπόψη και θα ακούσω το σώμα μου, όμως σε κάθε περίπτωση θα κλείσω την καριέρα μου στην Κύπρο.
 
-Έχεις ήδη κατά νου τι θα αντιμετωπίσεις στο μέλλον και πού θα εγκατασταθείς με την οικογένειά σου;
-Το μέλλον μου είναι άρρηκτα δεμένο με το ποδόσφαιρο, αλλά ακόμη δεν έχουμε συζητήσει πού θα ζήσουμε. Αν και η Κροατία είναι η πατρίδα μου, ήδη έχω μάθει να ζω στο εξωτερικό. Υπάρχει το ενδεχόμενο να ζήσω σε κάποια από τις πόλεις, στις οποίες έπαιξα μπάλα. Ακόμη πρέπει να σκεφτώ καλά τα πάντα και να μιλήσω με τη γυναίκα μου, διότι μαζί θα πάρουμε αυτή τη δύσκολη απόφαση.
 

Δειτε Επισης

Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα
Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκει τα… πατήματά του
Στην αντεπίθεση η ΘΥΡΑ 3-«Η κυβέρνηση και οι φορείς της, απλούστατα, δεν μπορούν»
«Τεσσάρες» για Πάφο και ΑΠΟΕΛ επί Νέας Σαλαμίνας και ΕΝΠ αντίστοιχα
Πρόγραμμα Cyprus League από την 6η μέχρι τη 15η αγωνιστική
Η Εθνική Κ-17 κέρδισε την Ελλάδα σε φιλικό αγώνα
Ανακοίνωση ΑΕΛ με πυρά κατά Λετυμπιώτη-«Η μικροπολιτικάντικη παράσταση δεν μπορεί να γίνει ανεχτή»
Διεξάγονται σήμερα οι δυο εξ αναβολής αγώνες της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος