Τράττος: «Τα λάθη θα συνεχίσουν να υπάρχουν»

Άρτι βραβευθείς από την ΚΟΠ ως ένας εκ των κορυφαίων διαιτητών της περιόδου 2018/19 ο Λεόντιος Τράττος φιλοξενήθηκε στον SUPER SPORT FM 104.0, στον αέρα του οποίου εξέφρασε ορισμένες πολύ σημαντικές απόψεις. Ο έμπειρος διαιτητής μίλησε για...

...την εφετινή χρονιά: «Ήταν δύσκολη χρονιά. Το ότι περάσαμε απαρατήρητοι σε σύγκριση με άλλες χρονιές, αυτό δείχνει ότι ήταν πετυχημένη χρονιά».

...τα λάθη που μειώθηκαν: «Σίγουρα, δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει ποδοσφαιρικός αγώνας και να μην υπάρχουν λάθη, είτε από τους διαιτητές, είτε από τις δυο ομάδες. Φέτος έγιναν πολύ λίγα λάθη. Βλέπουμε καθημερινά τι γίνεται σε παιχνίδια της Ευρώπης, του Τσάμπιονς Λιγκ αλλά και του Γιουρόπα. Στην UEFA, ακόμη σε αυτό το κομμάτι κάνουν λάθη. Αν είχα την πολυτέλεια να δω μια φάση από 5 διαφορετικές γωνίες, θα έπαιρνα 5 διαφορετικές αποφάσεις. Τα λάθη θα συνεχίσουν να υπάρχουν».

...την τεχνολογία που μπαίνει στο ποδόσφαιρο: «Δεν θα συμφωνήσω με την τεχνολογία. Θα συμφωνήσω μόνο για την άποψη του τέρματος, αν πέρασε η μπάλα τη γραμμή ή όχι. Όσο αφορά το VAR μπορεί να γίνει πέναλτι, να μην το δώσει ο διαιτητής και στην αντεπίθεση να σκοράρει η άλλη ομάδα. Μετά μπορεί να γυρίσει πίσω ο διαιτητής, να ακυρώσει το τέρμα και να δώσει πέναλτι. Δεν νομίζω ότι θα βοηθήσει το ποδόσφαιρο. Διίστανται οι απόψεις».

...το βραβείο του κορυφαίου διαιτητή που πήρε στη γιορτή της ΚΟΠ: «Το αφιερώνω στον πατέρα μου που έφυγε από τη ζωή πριν 3 μήνες. Αυτός με έβαλε στο χώρο της διαιτησίας και ήταν ο πιο αυστηρός κριτής».

...το πώς πρέπει να αντιμετωπίζεις ένα αγώνα και αν θα συνεχίσει: «Το σημαντικό είναι να βλέπεις διαφορετικά τον αγώνα. Αν δεν δεις δυο ισάξιες ομάδες στον αγωνιστικό χώρο, θα κάνεις λάθη. Είμαι στη διαιτησία εδώ και 22 χρόνια και θα δω αν θα συνεχίσω για άλλα δυο χρόνια».
 
...το ποια παιχνίδια ξεχώρισε που διαιτήτευσε: «Ξεχωρίζουν τα παιχνίδια που έκανα στο εξωτερικό. Ήμουν και στην 1η κατηγορία της UEFA μια χρονιά και έκανα αρκετά παιχνίδια Εθνικών».

 

Δειτε Επισης

Σε ρυθμούς προετοιμασίας η Εθνική Futsal
Η καυτή σφυρίχτρα στο ντέρμπι κορυφής στην Αρένα-Όλοι ορισμοί
Η χωρητικότητα του νέου γηπέδου του ΑΠΟΕΛ, το κόστος και ο χρόνος παράδοσής του
Δάκρυσε ο επενδυτής για το νέο γήπεδο του ΑΠΟΕΛ-«Το όνειρο πρέπει να είναι πιο μεγάλο»
Σήκωσε το κύπελλο στο Futsal η ΑΕΛ και έκανε το νταμπλ
Θλίψη για Κρέσπο... Έχασε τον πατέρα του και φεύγει για Ισπανία
ΒΙΝΤΕΟ: Συγκινεί ο 92χρονος που έζησε την Ομόνοια από τη μέρα ίδρυσής της-«Είναι θρησκεία για τον κόσμο της»
Προχωρεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση η Ανόρθωση-Καθοριστικές οι επόμενες κινήσεις
Απάντησε για την αγαπημένη του ομάδα και τον παίκτη που λατρεύει ο Γκομίς-Όσα αποκάλυψε
Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική