Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας σχολίασε τα 35,5εκ. για το γήπεδο και έριξε ευθύνες για Τσίρειο

Στο πλαίσιο της ομιλίας του στη σύσκεψη με φορείς της πόλης και Επαρχίας Λεμεσού στο Δημαρχείο Λεμεσού, την Τρίτη (22/05), ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, αναφέρθηκε και στο νέο γήπεδο της Λεμεσού.

Όπως ανάφερε, οι προσφοροδότες έχουν κοστολογήσει το έργο στα 31,5εκ. ευρώ, ενώ το κράτος θα αναλάβει και τα έξοδα για το οδικό δίκτυο.

Έριξε, επίσης, ευθύνη στη διοίκηση του ΓΣΠ για τη καθυστέρηση στις μελέτες για βελτιωτικά έργα στο Τσίρειο Στάδιο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
Λόγω των πολλαπλών προβλημάτων που ανεφύησαν γιατί κάποιοι φρόντισαν να τύχουμε και της ευρωπαϊκής εγκρίσεως υπήρξε μια καθυστέρηση διότι κρίθηκε από την επιτροπή ανταγωνισμού της ΕΕ ότι θα ήταν κρατική ενίσχυση προς τα Σωματεία, κάτι που δεν επιτρέπεται και έτσι προσπαθήσαμε να βρούμε πώς θα προχωρήσουμε. Έργο που κατά την εξαγγελία του προϋπολογιζόταν σε 17 εκ. και σήμερα οι δυο προσφοροδότες έχουν περίπου κοστολογήσει το έργο στο 31,5 εκ. ευρώ.

Πρόκειται εντός των ημερών να κατακυρωθεί η προσφορά, και το οδικό δίκτυο-το οποίο θα αναλάβει το κράτος - που θα συνδέει το γήπεδο με τον υπεραστικό δρόμο Λεμεσού – Πάφου θα ανέλθει στα 4 εκ.

Ο ΚΟΑ βρίσκεται σε συνεχή διαβούλευση με τα Σωματεία ΑΕΛ, ΑΡΗ,. ΑΠΟΛΛΩΝΑ για το μοντέλο διαχείρισης και ανάπτυξης. Είμαι βέβαιος ότι στο τέλος θα εξευρεθεί η λύση που θα ικανοποιεί τα Σωματεία χωρίς να παραβιάζονται ευρωπαϊκοί κανονισμοί. Το νέο στάδιο είναι σημαντικό για την πόλη της Λεμεσού, θα έχει πολλαπλές χρήσεις και θα βοηθήσει σημαντικό αριθμό άλλων ομάδων ή και ιδιαίτερα αθλητικών διοργανώσεων.

Θεωρώ αδιανόητο το κράτος να επιμένει να πιέζει και κάποιοι μελετητές ακόμα να ασχολούνται με την εκπόνηση μελέτης για τις αναγκαίες κατασκευές που πρέπει να γίνουν.                                                                                                              
 
Ταυτόχρονα, για τη συντήρηση και βελτίωση των εγκαταστάσεων στο Τσίρειο Στάδιο, με αναθεωρημένο συνολικό κόστος €3.9 εκ. σε σύγκριση με το αρχικά εκτιμηθέν κόστος των €2.7 εκ. και το οποίο θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από το Κράτος, παρουσιάζεται σημαντική καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των αναγκαίων μελετών, με αποκλειστική ευθύνη, οφείλω να αναφέρω, του ΓΣΟ».

Δειτε Επισης

Δημητρίου: Προχωρούν οι διαδικασίες για ιδιόκτητο γήπεδο και ανακαίνιση του Ηλίας Πούλλος
Ορίστηκαν οι διαιτητές στα κρίσιμα ντέρμπι για τη μάχη του πρωταθλήματος
Οπαδός υπέστη ανακοπής καρδιάς στο Απόλλων-Πάφος, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού
«Την πίεση θα την έχει το ΑΠΟΕΛ και όχι εμείς, πολλοί έχουν ξεγράψει τον Άρη και ότι κάναμε φέτος»
Αυλαία για την δέκατη αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Τέλος και επίσημα από τον Εθνικό ο Σατσιάς
Λέουβενμπεργκ: Πονάει ο αποκλεισμός, όμως θα προχωρήσουμε σε μια νέα σεζόν με καλύτερα αποτελέσματα
Το μήνυμα του Τάνκοβιτς για την ιστορική πρόκριση-«Είμαστε στον τελικό με ψηλά το κεφάλι»
ΒΙΝΤΕΟ: Ανακοίνωσε το νέο του προπονητή ο ΑΣΙΛ
Τέλος από την Ανόρθωση ο Σέρχιο Τεχέρα