«Ήμουν αγχωμένος για το ΑΠΟΕΛ-Ανόρθωση - Μετά από λάθος για 2-3 μέρες δεν είμαι καλά»

Για τη βράβευσή του από την ΚΟΠ ως ένας από τους κορυφαίους διαιτητές της χρονιάς – ο άλλος ήταν ο Λεόντιος Τράττος – μίλησε στον Super Sport FM ο Βασίλης Δημητρίου.
 
Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην επιλογή της επιτροπής να τον ορίσει διαιτητή του ντέρμπι ανάμεσα στον ΑΠΟΕΛ και την Ανόρθωση– για την τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ – που έκρινε τον φετινό πρωταθλητή.

Για το βραβείο που έλαβε:

«Μετά το τέλος αυτής της σεζόν, το θεωρώ ως μια επιβράβευση κόπων και θυσιών. Είμαι αρκετά χαρούμενος και είμαι ευχαριστημένος μετά από αυτή τη δύσκολη χρονιά. Είχαμε μια πολύ καλή χρονιά στην διαιτησία. Είμαι 9 σεζόν στην Α’ κατηγορία. Νομίζω είναι η καλύτερη χρονιά που κάναμε. Όσο αφορά τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, είναι δίπλα μας και μας στηρίζει. Έρχεται στην Κύπρο ένας από τους καλύτερους εκπαιδευτές, ο κ. Ντάλλας και μας βοηθάει αρκετά. Όσο είναι καλή η απόδοσή μας στο γήπεδο, νιώθει ευχαριστημένη και η ομοσπονδία».

Για τα λάθη που έκανε και το παιχνίδι ΑΠΟΕΛ-Ανόρθωση:

«Έκανα και εγώ κάποια λάθη. Ωστόσο, δεν μπορεί να πει κάποιος φέτος, πως το λάθος του Βασίλη έκρινε τον τίτλο ή την διαβάθμιση. Ήταν ένα αρκετά κρίσιμο παιχνίδι το ΑΠΟΕΛ-Ανόρθωση. Δεν έπρεπε να κάνω το παραμικρό λάθος. Είμασταν όλη η διαιτητική ομάδα προετοιμασμένοι, έτσι ώστε να μην κάνουμε ένα λάθος όπου θα έκρινε το πρωτάθλημα. Πήγαμε όπως σε κάθε παιχνίδι, να κάνουμε τα λιγότερα λάθη και να μην καθορίσουμε με μια απόφαση το τελικό αποτέλεσμα. Χρειάστηκα αρκετή προετοιμασία για το παιχνίδι και δεν το κρύβω πως ήμουν αγχωμένος.».

Για τα λάθη που έκανε και έκριναν αποτελέσματα:

«Σίγουρα έκανα λάθη στην καριέρα μου. Είτε ένα πέναλτι που ήταν δεν το έδωσα, ή το έδωσα και δεν ήταν. Το σημαντικότερο μετά από τέτοια λάθη, πρέπει να κάνεις αυτοκριτική για το παιχνίδι που έκανες. Όταν κάνουμε χοντρό λάθος και στερήσουμε από μια ομάδα τη νίκη, αυτό μας επηρεάζει ψυχολογικά. Δεν πάμε σπίτι μας χαρούμενοι και εγώ προσωπικά 2-3 μέρες δεν είμαι καλά».

Για την ανέλιξη των διαιτητών:

«Αυτή τη σεζόν, βγαίνουν κάποιοι διαιτητές που μπορούν να καλύψουν τα κενά. Ο διαιτητής, είναι όπως ένας ποδοσφαιριστής. Στην πρώτη ευκαιρία που έχει, θα πρέπει να την αρπάξει. Όπως και ο Τιμόθεος Χριστοφή, πήρε την ευκαιρία και φέτος έκανε και ντέρμπι».

Για την καχυποψία που υπάρχει προς τους διαιτητές:

Είμαι αρκετά χρόνια στην Α’ κατηγορία. Εγώ πάω σε κάθε παιχνίδι και θέλω να είμαι καλύτερος από το προηγούμενο και να μην δίνω αφορμές προς τον κόσμο. Στον αγωνιστικό χώρο πρέπει να αποδείξουμε ποιοι είμαστε, κάνοντας τα λιγότερα λάθη».

Για το VAR:

«Πρέπει να παίζεται ποδόσφαιρο. Δεν πρέπει να σταματά συνέχεια το παιχνίδι, για να κοιτάξουμε την τηλεόραση και να πάρουμε αποφάσεις. Το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι λαθών, θα βοηθήσει το VAR. Δεν πρέπει όμως να σταματά το παιχνίδι σε κάθε απόφαση, πρέπει να χρησιμοποιείται με μέτρο και σε πολύ κρίσιμες αποφάσεις που πρέπει να πάρουμε».

Για το που αφιερώνει το βραβείο:

«Το βραβείο το αφιερώνω στην οικογένειά μου, στην κόρη μου στην μητέρα μου και θέλω να το αφιερώσω στον Κωστάκη Κουτσοκούμνη. Ήταν δίπλα μας, αυτός μας στήριζε και θέλω να το τονίσω, ότι το έκανε κυρίως στα δύσκολα».

 

Διαβάστε επίσης

Δειτε Επισης

Αυλαία για την δέκατη αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Τέλος και επίσημα από τον Εθνικό ο Σατσιάς
Λέουβενμπεργκ: Πονάει ο αποκλεισμός, όμως θα προχωρήσουμε σε μια νέα σεζόν με καλύτερα αποτελέσματα
Το μήνυμα του Τάνκοβιτς για την ιστορική πρόκριση-«Είμαστε στον τελικό με ψηλά το κεφάλι»
ΒΙΝΤΕΟ: Ανακοίνωσε το νέο του προπονητή ο ΑΣΙΛ
Τέλος από την Ανόρθωση ο Σέρχιο Τεχέρα
Οι 18 υποψηφιότητες για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕΛ
ΒΙΝΤΕΟ: Το μήνυμα βουλευτή για την ιστορική πρόκριση της Πάφου στον τελικό
Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστική στο δεύτερο γκρουπ
Ο διαιτητής στο ντέρμπι Ομόνοια 29ης Μαΐου-Ομόνοια Αραδίππου