ΑΕΚ: Δικαιούται να προπονήσει ο Ιραόλα με UEFA B

Με την πρόσληψη του Άντονι Ιραόλα στην τεχνική της ηγεσία η ΑΕΚ παρέμεινε στο προσκήνιο της αθλητικής επικαιρότητας της Ισπανίας, στο οποίο είχε βρεθεί μετά την κατάκτηση του κυπέλλου με Ισπανό προπονητή και ισπανικό κορμό ομάδας.
 
Τα Μ.Μ.Ε. της ιβηρικής χώρας προέβαλαν τη συμφωνία του 36χρονου Βάσκου με τους Λαρνακείς, καθώς αποτελεί μία από τις πιο αναγνωρίσιμες προσωπικότητες του σύγχρονου ποδοσφαίρου τους. Στην πλειονότητα των ρεπορτάζ τους υπήρχε η αναφορά πως οι «κιτρινοπράσινοι» θα αποτελέσουν τον πρώτο προπονητικό σταθμό του Ιραόλα, ο οποίος κατέχει το δίπλωμα UEFA B και τον τελευταίο χρόνο απασχολείτο στις ακαδημίες της Μπιλμπάο.

Το συγκεκριμένο δίπλωμα επιτρέπει την εξάσκηση της προπονητικής σε ερασιτεχνικούς συλλόγους, ομάδες νέων ως τα 16 και σε επαγγελματικούς συλλόγους μόνον υπό την ιδιότητα του βοηθού. Με άλλα λόγια, με αυτό το δίπλωμα ο Ιραόλα δεν δικαιούται να είναι επικεφαλής του τεχνικού επιτελείου της ΑΕΚ.
 
Υπέπεσε σε γκάφα στην πρώτη μεγάλη απόφασή του ως τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ ο Άντερ Μουρίγιο; Μολονότι ο Ιραόλα δεν εμφανίζεται κάπου ως κάτοχος ανώτερου διπλώματος, μια εκτενής έρευνα της omada.com.cy αποκαλύπτει ότι οι Λαρνακείς μάλλον δεν έχουν λόγο ν’ ανησυχούν.
 
Μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρα στα τέλη του 2016 ο Ιραόλα ξεκίνησε τους κύκλους εκπαίδευσης για προπονητής και τον Φεβρουάριο του 2017 πήρε το UEFA B. Τον Νοέμβριο του 2017 ξεκίνησε, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, τον αντίστοιχο κύκλο για το UEFA Pro.

Μολονότι ακολούθως δεν υπάρχει ενημέρωση για την πρόοδο και εξέλιξη του κύκλου αυτού, μια αναδρομή στους προηγούμενους αποκαλύπτει τη συνήθη διαδικασία: τον Δεκέμβριο έλαβαν χώρα οι θεωρητικές και πρακτικές εξετάσεις και ακολούθως ξεκίνησε η εξάμηνη πρακτική, η οποία είναι υποχρεωτική, προκειμένου να απονεμηθεί το δίπλωμα στις 30 Ιουνίου.

Αυτήν την πρακτική κάνει στην Μπιλμπάο ο Ιραόλα, ο οποίος στο τέλος του επόμενου μήνα θα λάβει και το δίπλωμα UEFA Pro, το οποίο θα του επιτρέπει να είναι πρώτος προπονητής και σε επαγγελματικό σύλλογο.

Δειτε Επισης

Κυπελλούχος ο Σπάρτακος στον τελικό μικρών κατηγοριών
H ανακοίνωση της Ανόρθωσης για τη Γενική Συνέλευση-Ορίστηκε Διοικούσα Επιτροπή μέχρι τις 10 Μαΐου
ΒΙΝΤΕΟ: Εννέα γκολ στο στάδιο Άλφαμεγα και τρίποντο για την ΑΕΛ
ΒΙΝΤΕΟ: Μια ντουζίνα γκολ στο Καρμιώτισσα-Οθέλλος
Το ΔΣ της Apollon Ladies ζητά παραίτηση του εκπροσώπου του σωματείου στην ΚΟΠ
Η θέση της Πάφου για το αίτημα στην ΚΟΠ για αλλαγή έδρας του τελικού-«Κάθε ομάδα θα το έκανε»
Σπιλέφσκι: Στην Κύπρο μόλις ανοίξω το στόμα μου, μπαμ κόκκινη
Η επίσημη θέση της Ομόνοιας για το ντέρμπι με ΑΠΟΕΛ-«Ευχόμαστε ο κόσμος μας να νιώσει ξανά τη χαρά»
Η ανάλυση της ΚΟΠ για τα πέναλτι που κέρδισαν ΑΠΟΕΛ, Απόλλων και Πάφος
Ζητά την άμεση παραίτηση του Φοίβου Βάκη η Apollon Ladies