ΑΕΚ: ʼνοιξε τα χαρτιά του ο Ιραόλα!

Στην εκπομπή “Fuera de Juego” (Εκτός παιχνιδιού) του ραδιοφωνικού σταθμού Euskadi παραχώρησε την πρώτη του συνέντευξη μετά την πρόσληψή του στην ΑΕΚ ο Άντονι Ιραόλα. Ο πρώην άσος της Μπιλμπάο τόνισε ότι ετοιμάζεται με μεγάλη όρεξη για την πρώτη εμπειρία του στον πάγκο μιας ομάδας.

«Θα είναι μια πολύπλοκη, σημαντική και ελκυστική πρόκληση. Ελπίζω να αναπληρώσω την έλλειψη εμπειρίας με τον ενθουσιασμό και την επιθυμία να πάω καλά και με τη γνώση που έχω αποκτήσει ως ποδοσφαιριστής. Η προοπτική της ΑΕΚ εμφανίστηκε τις τελευταίες εβδομάδες. Γνώριζα τον Άντερ Μουρίγιο, ο οποίος θα είναι ο τεχνικός διευθυντής, και έναν άλλον πρώην ποδοσφαιριστή που είχε κάνει τα σεμινάρια προπονητικής με μένα. Ελπίζω ότι οι αναφορές που έφτασαν στα χέρια του Άντερ να ήταν καλές, τώρα αυτό που πρέπει να κάνω είναι να ανταποκριθώ με καλή δουλειά, να ανταποδώσω την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν», δήλωσε ο 36χρονος Βάσκος.

«Τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ είναι μια καλή επιβράβευση για την πορεία της περασμένης περιόδου, αλλά αυξάνουν τις απαιτήσεις στην αποστολή μου. Η ΑΕΚ έχει βρεθεί στους ομίλους μόνο μια φορά στην ιστορία της και, επιπροσθέτως, αυτή τη χρονιά η δομή των προκριματικών έχει αλλάξει. Ένεκα του χαμηλού συντελεστή μας δεν είμαστε στην καλύτερη αφετηρία, γι’ αυτό πρέπει να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα και να φτάσουμε στην κορυφή με ό,τι διαθέτουμε», συμπλήρωσε ο Ιραόλα.

«Δεδομένου ότι είναι μια ομάδα που κάνει σωστά πράγματα, πρόθεσή μου δεν είναι να αλλάξω πολλά, αλλά να δώσω συνέχεια μαζί με τις ατομικές προσαρμογές του καθενός. Η δική μου πρόταση για το αγωνιστικό στιλ είναι ένα μείγμα των ιδεών των προπονητών που είχα ως ποδοσφαιριστής: από τον Βαλβέρδε και τον Βιεϊρά ως τον Μανέ και τον Μπιέλσα. Αυτό που θέλουν οι προπονητές είναι η ομάδα να παίζει καλά, να έχει ένταση, να επιδιώκει να κάνει πράγματα να συμβαίνουν, να είναι πρωταγωνίστρια και να παίζει στο αντίπαλο μισό του γηπέδου. Το δύσκολο κομμάτι είναι η εξάσκηση, να βάλεις τον εαυτό σου απέναντι στον αντίπαλο και να επιβάλεις το στιλ σου», παραδέχτηκε ο νέος προπονητής των Λαρνακέων.

Ο Ιραόλα θα έχει στο πλευρό του το μεγαλύτερο μέρος του τεχνικού επιτελείου του Ιμανόλ Ιδιακέθ, «όπως π.χ. τον βοηθό Αντόνιο Ιδάλγο, πρώην μέσο της Μάλαγα, ο οποίος θα είναι μεγάλη βοήθεια για μένα, διότι γνωρίζει και τους παίκτες και το κυπριακό πρωτάθλημα».

Δειτε Επισης

Η καυτή σφυρίχτρα στο ντέρμπι κορυφής στην Αρένα-Όλοι ορισμοί
Η χωρητικότητα του νέου γηπέδου του ΑΠΟΕΛ, το κόστος και ο χρόνος παράδοσής του
Δάκρυσε ο επενδυτής για το νέο γήπεδο του ΑΠΟΕΛ-«Το όνειρο πρέπει να είναι πιο μεγάλο»
Σήκωσε το κύπελλο στο Futsal η ΑΕΛ και έκανε το νταμπλ
Θλίψη για Κρέσπο... Έχασε τον πατέρα του και φεύγει για Ισπανία
ΒΙΝΤΕΟ: Συγκινεί ο 92χρονος που έζησε την Ομόνοια από τη μέρα ίδρυσής της-«Είναι θρησκεία για τον κόσμο της»
Προχωρεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση η Ανόρθωση-Καθοριστικές οι επόμενες κινήσεις
Απάντησε για την αγαπημένη του ομάδα και τον παίκτη που λατρεύει ο Γκομίς-Όσα αποκάλυψε
Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τους αγώνες της Παρασκευής