«Η Θύρα 9 όπως οι ιδρυτές της Ομόνοιας έφυγαν από τον ΑΠΟΕΛ»

Με τα τεκταινόμενα στην Ομόνοια και συγκεκριμένα με την απόφαση της Θύρας 9 για τη δημιουργία νέας ομάδας  μετά την πώληση των πρασίνων στον επενδυτή Σταύρο Παπασταύρου ασχολείται Γερμανική ιστοσελίδα (faszination-fankurve.de).
 
Μεταξύ άλλων, στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι οι οργανωμένοι οπαδοί της ομάδας της Λευκωσίας έμειναν πιστοί στα ιδανικά τους, όπως και οι ιδρυτές της Ομόνοιας την περίοδο της ίδρυσής της.
 
Το ρεπορτάζ:
«Μετά την πώληση της Ομόνοιας στον Αμερικανό επιχειρηματία Σταύρο Παπασταύρου, η Θύρα 9 αποφάσισε να μην υποστηρίξει την ομάδα από τώρα και στο εξής. Αντ’ αυτού οι οργανωμένοι οπαδοί της Ομόνοιας θέλουν να ξεκινήσουν τη δική τους ομάδα.

Τα μέλη της Θύρας 9 αποφάσισαν στη συνάντηση της περασμένης Τρίτης να μην υποστηρίξουν την Ομόνοια Λευκωσίας, επειδή η πώληση στον επενδυτή καταπατεί τα ιδανικά του σωματείου.

Η Ομόνοια ιδρύθηκε το 1948. Όταν ο τοπικός αντίπαλος ΑΠΟΕΛ πήρε το μέρος των δεξιών στον εμφύλιο πόλεμο και εξέδωσε ανακοίνωση κατά των κομμουνιστών, αριστερά μέλη και παίκτες έφυγαν από τον ΑΠΟΕΛ και ίδρυσαν την Ομόνοια. Από εκείνη την εποχή, η Ομόνοια θεωρήθηκε ομάδα του λαού και έγινε ένας από τους πιο πετυχημένους συλλόγους στη χώρα.

Η Θύρα 9 έχει την άποψη ότι η ομάδα δεν είναι, πλέον, ομάδα του λαού μετά την πώληση στο νέο επενδυτή, γι’ αυτό δεν θα την υποστηρίζουν πλέον. Η Θύρα 9, η οποία λειτουργεί και ως ομπρέλα για τους οργανωμένους οπαδούς της Ομόνοιας, παραλληλίζει την πώληση στον επενδυτή από τις ΗΠΑ, με την κατάσταση πριν 70 χρόνια. Τότε οι μεταγενέστεροι ιδρυτές της Ομόνοιας έμειναν πιστοί στα ιδανικά τους και ίδρυσαν ένα νέο σωματείο.

Οι οπαδοί της Θύρας 9 θέλουν να κάνουν το ίδιο, επειδή αισθάνονται ότι είναι λάθος να υποστηρίξουν μια ένωση επενδυτών. Την Τρίτη το βράδυ, σε ψηφοφορία το 75% των μελών ψήφισαν την αποχώρηση από την ομάδα και την αποκατάσταση με μία δική τους ομάδας. Μόνο το 22% των μελών ψήφισαν να συνεχίσουν να στηρίζουν τη σημερινή ομάδα και το 3% των ψήφων ήταν άκυρο. Οι ιδρυτές της Θύρας 9, που ιδρύθηκε το 1992, αργότερα ανακοίνωσαν ότι υποστηρίζουν την απόφαση των μελών της σημερινής Θύρας 9.

Το Σάββατο, η Θύρα 9 επισκέφθηκε για τελευταία φορά παιχνίδι της Ομόνοιας Λευκωσίας. Έτσι, οι νεαροί ποδοσφαιριστές υποστηρίχθηκαν το Σαββάτο από ένα μεγάλο αριθμό οργανωμένων. Στο μέλλον, η Θύρα 9 θα είναι σε θέση να παρακολουθήσει την έναρξη της δικής τους λέσχη, η οποία θα ξεκινήσει από το χαμηλότερο πρωτάθλημα της Κύπρου».

Δειτε Επισης

H ανακοίνωση της Ανόρθωσης για τη Γενική Συνέλευση-Ορίστηκε Διοικούσα Επιτροπή μέχρι τις 10 Μαΐου
ΒΙΝΤΕΟ: Εννέα γκολ στο στάδιο Άλφαμεγα και τρίποντο για την ΑΕΛ
ΒΙΝΤΕΟ: Μια ντουζίνα γκολ στο Καρμιώτισσα-Οθέλλος
Το ΔΣ της Apollon Ladies ζητά παραίτηση του εκπροσώπου του σωματείου στην ΚΟΠ
Η θέση της Πάφου για το αίτημα στην ΚΟΠ για αλλαγή έδρας του τελικού-«Κάθε ομάδα θα το έκανε»
Σπιλέφσκι: Στην Κύπρο μόλις ανοίξω το στόμα μου, μπαμ κόκκινη
Η επίσημη θέση της Ομόνοιας για το ντέρμπι με ΑΠΟΕΛ-«Ευχόμαστε ο κόσμος μας να νιώσει ξανά τη χαρά»
Η ανάλυση της ΚΟΠ για τα πέναλτι που κέρδισαν ΑΠΟΕΛ, Απόλλων και Πάφος
Ζητά την άμεση παραίτηση του Φοίβου Βάκη η Apollon Ladies
Αποζημιώνεται ο Καραβίδας από τη FIFA για το... στήσιμο από τον Ουάρντα με 150.000 ευρώ