«Τραγική κατάσταση, θα επιφέρει οικονομικές καταστροφές»

Μια μέρα μετά τη δημοσιοποίηση των εισηγήσεων του Γιώργου Κούμα στα σωματεία για τους Κύπριους ποδοσφαιριστές ο Σπύρος Νεοφυτίδης χαρακτήρισε την πρόταση του προέδρου της ΚΟΠ ως μία από τις καλύτερες που έχουν κατατεθεί τα τελευταία χρόνια.

Σε ραδιοφωνική φιλοξενία του στον Super Sport FM 104.0 ο πρόεδρος του ΠΑΣΠ τοποθετήθηκε για…
 
…την κατάσταση στο κυπριακό ποδόσφαιρο σήμερα: «Πιάσαμε όλα τα πρωτεία τόσο με τις επιπτώσεις με την εθνική ομάδα, όσο και με τις επιπτώσεις που υπάρχουν με τη χρησιμοποίηση ποδοσφαιριστών που δεν έχουν δικαίωμα να αγωνιστούν στην εθνική αλλά ούτε και προέρχονται από τις ακαδημίες. Όλο αυτό το σκηνικό, σε βάθος χρόνου, θα επιφέρει οικονομικές καταστροφές. Δεν πρέπει να κρυβόμαστε πίσω από τις δύο ομάδες που παίζουν στους ομίλους. Πάντα πρέπει να βλέπουμε το σύνολο. Η κατάσταση είναι τραγική. Καλά κάνει η ομοσπονδία να προτείνει κάποια μέτρα για να βοηθήσουμε το ποδόσφαιρο. Ουσιαστική αλλαγή θα επιφέρει η δεύτερη πρόταση. Είναι μια καλή πρόταση και είναι κρίμα να μην περάσει. Είναι δίκαια. Δεν μπορώ να καταλάβω πού είναι το πρόβλημα».
 
…την πρόταση του ΑΠΟΕΛ για 17 ξένους/κοινοτικούς για τον Κατάλογο Α’: «Είδαμε τις οικονομικές αναφορές περί 4.5 εκατ. ευρώ για αποζημιώσεις για διακοπές συμβολαίων. Και 1.5 εκατ. ευρώ που είναι η προμήθεια στους ατζέντηδες. Δεν είναι ένα μικρό ποσό για τέτοιου είδους περιπτώσεις. Με το να έχεις ποδοσφαιριστές από τα σπλάχνα σου αποφεύγεις τέτοια ποσά, ενώ υπάρχει και η προοπτική ότι θα εισπράττεις και λεφτά, αν κάνεις πώληση».
 
…το ότι τα σωματεία έχουν τον τελευταίο λόγο: «Είναι από τις καλύτερες προτάσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια για τη στήριξη του Κύπριου ποδοσφαιριστή. Θεωρώ ότι θα είναι ένα τεράστιο βήμα αλλαγής του σκηνικού. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεχτικοί και να έχουμε παραδείγματα προς αποφυγήν, όπως του Ολυμπιακού Πειραιώς. Αν παίζεις χωρίς αντίπαλο, θα έρθει η στιγμή που δεν μπορείς να ανταγωνιστείς άλλες ομάδες στο εξωτερικό».
 

Δειτε Επισης

Πράσινη παράνοια για την Ομόνοια 29Μ-Ξεπέρασε τις 2.000 η προπώληση για το ντέρμπι τίτλου
Κέρδισε τη Σαλαμίνα και συνεχίζει τη μάχη η Δόξα-Επικράτησε του Εθνικού ο Οθέλλος
BINTEO: Η ανάλυση πίσω από την φωτοβολίδα του Τάνκοβιτς που ξέρανε τον Απόλλωνα-Στα 35 μέτρα με 85 χλμ
Τώρα που η μπάλα καίει καλούνται να αποδείξουν πόσα καντάρια μπάλας ξέρουν-Όλα τα βαθμολογικά δεδομένα
Δημητρίου: Προχωρούν οι διαδικασίες για ιδιόκτητο γήπεδο και ανακαίνιση του Ηλίας Πούλλος
Ορίστηκαν οι διαιτητές στα κρίσιμα ντέρμπι για τη μάχη του πρωταθλήματος
Οπαδός υπέστη ανακοπής καρδιάς στο Απόλλων-Πάφος, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού
«Την πίεση θα την έχει το ΑΠΟΕΛ και όχι εμείς, πολλοί έχουν ξεγράψει τον Άρη και ότι κάναμε φέτος»
Αυλαία για την δέκατη αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Κέρδισε την ΑΕΛ με κορυφαίο τον Blackmon ο ΑΠΟΕΛ