ΑΠΟΕΛ: Αφού δεν μπορεί, πρέπει να… ξηλωθεί!

Πριν ακόμη πραγματοποιηθεί η κλήρωση του α’ και του β’ προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ, η ενίσχυση του ΑΠΟΕΛ ήταν επιβεβλημένη για δύο λόγους. Αφ’ ενός της νέας μορφής της διοργάνωσης (σ.σ. τέσσερις αντί για τρεις προκρίσεις απαραίτητες για την είσοδο στους ομίλους, σοβαρό ενδεχόμενο παρουσίας στους αδύναμους της κλήρωσης των πλέι οφ), αφ’ ετέρου ένεκα του παχυλότατου πριμ επιδόσεων της UEFA, το οποίο καταβάλλεται μόνο σε περίπτωση παρουσίας στην κύρια φάση (διάβασε εδώ σχετικό ρεπορτάζ του omada.com.cy).

Η χθεσινή κλήρωση με Σούντουβα (σίγουρα) και Ερυθρό Αστέρα (πιθανότατα) δημιούργησε ακόμη ένα λόγο για την αύξηση της ποιότητας στο ρόστερ των «γαλαζοκιτρίνων», αφού η ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς μόνον αμελητέα ποσότητα δεν μπορεί να θεωρείται.

Ωστόσο τον σημαντικότερο λόγο για την περαιτέρω ενίσχυση των πρωταθλητών πρόσθεσε, επίσης χθες, ο ίδιος ο πρόεδρος της εταιρείας. «Αν, ο μη γένοιτο, δεν μπούμε μια χρονιά στους ομίλους, θα υπάρξει πρόβλημα. Ο ΑΠΟΕΛ μπορεί να αντέξει μόνο μια σεζόν με βάση το μπάτζετ μας και τα προβλεπόμενα έσοδα χωρίς αυτά της Ευρώπης», παραδέχτηκε ο Πρόδρομος Πετρίδης υπογραμμίζοντας την (ακόμη) υπερβολικά ισχυρή εξάρτηση της επιβίωσης του ΑΠΟΕΛ από τα πριμ της UEFA.

Από τη στιγμή συνεπώς που ο σύλλογος δεν έχει ακόμη την οικονομική επιφάνεια να αντέξει πάνω από μία χρονιά απουσίας από τους ομίλους, είναι υποχρεωμένος να διεκδικήσει την παρουσία του σε αυτούς υπό τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις. Ακόμη κι αν αυτές απαιτούν οικονομικές υπερβάσεις, κοινώς «ξήλωμα». Οι περιπτώσεις Καρλάο και ντε Βινσέντι, που μόνον εύκολες δεν θα είναι για το ταμείο του ΑΠΟΕΛ, καταδεικνύουν πως στον Αρχάγγελο κινούνται προς αυτήν την κατεύθυνση.

Δειτε Επισης

Αλλαγή ώρας στο Εθνικός Άχνας-Απόλλωνας
Σύσκεψη στην ΚΟΠ για τις διοργανώσεις του Futsal
Ανακοινώθηκαν οι διαιτητές των ημιτελικών του κυπέλλου
Ανυπομονούν για τη ρεβάνς με τον Απόλλων η Πάφος-«Δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε τίποτα άλλο»
Τελειώνει από τον Εθνικό ο Σατσιάς
Παρελθόν από τη Δόξα ο Γιώργος Πετράκης
«Όταν ο Κακόριν πέρασε από τον Πίριτς είχε κάποια επαφή, θα μπορούσε να υπήρχε παράβαση για πέναλτι»
Στο ΓΣΠ το ντέρμπι τίτλου ανάμεσα σε Ομόνοια 29ης Μαΐου και Ομόνοια Αραδίππου
Το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Κοριτσιών Κ-15
Το μήνυμα του Μπεζούς-«Να με στηρίξετε, να πιστέψετε και να αγαπάτε την Ομόνοια»