Οι αντίπαλοι των ομάδων μας στο… πιάτο σας!

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα (20/6) στη Νιόν της Ελβετίας οι κληρώσεις των δύο πρώτων προκριματικών γύρων του Γιουρόπα Λιγκ. 

Στις 13:00 έγινε η κλήρωση του πρώτου προκριματικού γύρου από την οποία ο Απόλλωνας κληρώθηκε να αντιμετωπίσει τη Στούμπρας Λιθουανίας και η Ανόρθωση τη Λάτσι Αλβανίας.

Αργότερα ακολούθησε η κλήρωση του δεύτερου προκριματικού γύρου στην οποία έμαθε τον αντίπαλο της η ΑΕΚ Λάρνακας καθώς και τον αντίπαλο τους η Ανόρθωση και ο Απόλλων, σε περίπτωση που προκριθούν από τον πρώτο προκριματικό γύρο. 

Η ομάδα της Λάρνακας, θα τεθεί αντιμέτωπη με τη νικήτρια του ζευγαριού Λεβάδια Ταλίν/Ντάνταλκ, ενώ η Ανόρθωση εφόσον προκριθεί στον β' προκριματικό θα αντιμετωπίσει μια εκ των Γκλέναβος /Μόλντε και ο Απόλλωνας μια εκ των Ζελέζνιτσα/Νάρβα Τρανς.

ΑΕΚ
Το προφίλ της Λεβάντια Ταλίν

Ιδρύθηκε το 1998, χρώματά της το πράσινο και το άσπρο, έδρα της το στάδιο Κάντριοργκ (5.000 θεατών).
Προπονητής είναι ο 37χρονος Σέρβος Αλεκσάνταρ Ρόγκιτς, ανέλαβε τον περασμένο Νοέμβριο με συμβόλαιο ως το τέλος του 2018.
Στο περασμένο πρωτάθλημα (2017) τερμάτισε δεύτερη με 84 βαθμούς (106-20 γκολ), στο -6 από την πρωταθλήτρια Φλόρα Ταλίν. Στο τρέχον πρωτάθλημα (2018) μετά από 18 αγωνιστικές είναι στην τρίτη θέση, στο -3 από την πρωτοπόρο Νόμε Κάλιου.
Ουδείς παίκτης της έχει χρηματιστηριακή αξία άνω των €325.000, σύμφωνα με την ιστοσελίδα transfermarkt.
Στην τροπαιοθήκη της υπάρχουν 9 πρωταθλήματα και 8 κύπελλα.
Στο παρελθόν έχει τεθεί αντιμέτωπη με κυπριακό σύλλογο άλλη μια φορά: το καλοκαίρι του 2012, στο β’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, αποκλείστηκε με δύο ήττες από την Ανόρθωση (1-3 εντός, 0-3 εκτός).

Το προφίλ της Ντάνταλκ
Ιδρύθηκε το 1903, χρώματα το άσπρο και το μαύρο, έδρα το Όριεν Παρκ (4.500 θεατών).
Προπονητής είναι ο 47χρονος Ιρλανδός Στίβεν Κένι, ο οποίος βρίσκεται στο τιμόνι της από τον Νοέμβριο του 2012.
Στο περασμένο πρωτάθλημα (2017) τερμάτισε στη δεύτερη θέση με 69 βαθμούς (72-24 γκολ), στο -8 από την πρωταθλήτρια Κορκ. Στο τρέχον πρωτάθλημα (2018) μετά από 23 αγωνιστικές είναι στη δεύτερη θέση (58-10 γκολ), στο -1 από την πρωτοπόρο Κορκ.
Από τον Φεβρουάριο στην ομάδα αγωνίζεται ο 30χρονος Νιγηριανός επιθετικός Μάρκο Ταγκμπατζούμι, ο οποίος στην Κύπρο είχε φορέσει τη φανέλα των Ακρίτα Χλώρακας (2011/12), ΑΠΕΠ Πιτσιλιάς (2012/13), Ερμή (2013/14) και ΑΕΛ (2014-/15)
Την τροπαιοθήκη της κοσμούν 12 πρωταθλήματα, 10 κύπελλα και 6 λιγκ καπ.
Στο παρελθόν ουδέποτε έχει τεθεί αντιμέτωπη με κυπριακό σύλλογο.
 

Ανόρθωση

Το προφίλ της Μόλντε ΦΚ

Ποδοσφαιρικός σύλλογος από το Μόλντε της Νορβηγίας.

Ιδρύθηκε στις 19 Ιουνίου 1991 ως Ιντερνάσιοναλ Μόλντε. Η έδρα της είναι το Άκερ Στάντιον χωρητικότητας 11.800 θεατών. Στα χρώματα της έχει το μπλε και το άσπρο, ενώ προπονητής της είναι ο Νορβηγός, Όλε Σόλσκερ γνωστός από το πέρασμα του στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Έχει αναδειχθεί τρεις φορές πρωταθλήτρια και τέσσερις φορές κυπελλούχος Νορβηγίας. Στην περσινή χρονιά τερμάτισε στην δεύτερη θέση του πρωταθλήματος.
Στο παρελθόν ουδέποτε έχει τεθεί αντιμέτωπη με κυπριακό σύλλογο.
 

Το προφίλ της Γκλέναβον ΦΚ

Ημιεπαγγελματική, ποδοσφαιρική ομάδα η οποία αγωνίζεται στο Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Βόρειας Ιρλανδίας. Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 1889, έχει ως έδρα του το Μόρνβιου Παρκ, χωρητικότητας 4,160 θεατών.

Χρώματα της ομάδας είναι το μπλε και το λευκό. Προπονητής της είναι ο Γκάρι Χάμιλτον που έχει αναλάβει καθήκοντα παίκτη-προπονητή από το 2011. Έχει στη συλλογή της τρία πρωταθλήματα και επτά κύπελλα Ιρλανδίας. Στην περσινή σεζόν τερμάτισε στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος της Βόρειας Ιρλανδίας.
Στο παρελθόν ουδέποτε έχει τεθεί αντιμέτωπη με κυπριακό σύλλογο.
 

Απόλλων

Το προφίλ της Ζελιέζνιτσαρ Σαράγεβο
Η Ζελιέζνιτσαρ (βοσνιακά: Fudbalski Klub Željezničar, αναφέρεται ενίοτε και ως Ζελέζνιτσαρ), είναι αθλητικός σύλλογος στο Σαράγεβο της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης. Ιδρύθηκε το 1921 με χρώματα το μπλε και άσπρο. Μέχρι το 1992 συμετείχε στο Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Γιουγκοσλαβίας και μετέπειτα στην Πρέμιερ Λιγκ της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης. Στην τροπαιοθήκη της έχει τρία πρωταθλήματα που κατέκτησε το 98, 01, 02. Επίσης, ακόμη  ένα πρωτάθλημα που κατέκτησε το 1972, στο πρωτάθλημα της Γιουγκοσλαβίας το οποίο ξεκίνησε το 1923 και έγινε για τελευταία φορά το 1993 με τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας. Προπονητής της ομάδας είναι ο Σλόποταν Κρισμάρεβιτς, ο οποίος είναι γνωστός από το πέρασμα του από τα κυπριακά γήπεδα.
Στο παρελθόν έχει τεθεί αντιμέτωπη με κυπριακό σύλλογο άλλη μια φορά: το καλοκαίρι του 2003, στον α’ προκριματικό γύρο του Κυπέλλου UEFA, αποκλείστηκε από την Ανόρθωση (1-0 εντός, 1-3 εκτός).
 
Το προφίλ της ΓΚ Νάρβα Τρανς
 
Η ΓΚ Νάρβα Τρανς είναι μια εσθονική ποδοσφαιρική ομάδα από την Νάρβα. Ιδρύθηκε το 1979. Συμμετέχει στο Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Εσθονίας. Έδρα της ομάδας είναι το Νάρβα Κρεενχόλμι Στάτιουμ, χωρητικότητας 2200 θεατών. Έχει κατακτήσει ένα 1 κύπελλο Εσθονίας (2001) και δύο Σούπερ Καπ Εσθονίας (2007, 2008). Δεν έχει διαβαθμιστεί ποτέ από το 1992 που δημιουργήθηκε το πρωτάθλημα. Προπονητής της εσθονικής ομάδας είναι ο Αντιάμ Κουζιαγεβ.
Στο παρελθόν ουδέποτε έχει τεθεί αντιμέτωπη με κυπριακό σύλλογο.
 

Δειτε Επισης

Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου
Καθορίζονται οι λεπτομέρειες για τον τελικό κυπέλλου
ΑΠΟΕΛ και Ένωση διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου Νέων Κ-19
Κυπελλούχος ο Σπάρτακος στον τελικό μικρών κατηγοριών
H ανακοίνωση της Ανόρθωσης για τη Γενική Συνέλευση-Ορίστηκε Διοικούσα Επιτροπή μέχρι τις 10 Μαΐου
ΒΙΝΤΕΟ: Εννέα γκολ στο στάδιο Άλφαμεγα και τρίποντο για την ΑΕΛ
ΒΙΝΤΕΟ: Μια ντουζίνα γκολ στο Καρμιώτισσα-Οθέλλος
Το ΔΣ της Apollon Ladies ζητά παραίτηση του εκπροσώπου του σωματείου στην ΚΟΠ
Η θέση της Πάφου για το αίτημα στην ΚΟΠ για αλλαγή έδρας του τελικού-«Κάθε ομάδα θα το έκανε»
Σπιλέφσκι: Στην Κύπρο μόλις ανοίξω το στόμα μου, μπαμ κόκκινη