«Αυτός είναι o λόγος που οι χώρες έχουν ανεβάσει επίπεδο στο Μουντιάλ»

Τις απόψεις του σχετικά με την πορεία των ομάδων στο Μουντιάλ εξέφρασε ο πρώην ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα, Πάμπος Πίττας σε δηλώσεις του στον ΣΠΟΡ FM Κύπρου. 

Αναλυτικά:

Πως είδε το Μουντιάλ μέχρι στιγμής: 

«Είναι ένα Παγκόσμιο Κύπελλο όπου όλες σχεδόν οι μεγάλες ομάδες δυσκολεύονται. Δεν υπάρχει αντίπαλος εύκολος και γι’ αυτό τον λόγο είναι και πιο συναρπαστικό. Πάρα πολλοί ποδοσφαιριστές αγωνίζονται εκτός της χώρας τους, αποκτούν περισσότερες εμπειρίες σε πιο δυνατά πρωταθλήματα. Αυτός είναι ένας σημαντικός λόγος που οι χώρες έχουν ανεβάσει επίπεδο».

Οι προβλέψεις του: 

«Είναι νωρίς ακόμα, υπάρχουν αρκετά παιχνίδια. Όσο προχωρά η διοργάνωση θα βλέπουμε ακόμα πιο ενδιαφέρον παιχνίδια.

Για την ήττα της Αργεντινής: 

«Τέτοιες ομάδες, όπως η Αργεντινή, είναι εκ φύσεως επιθετικογενής. Έτσι ρισκάρει πολύ και όταν αγωνίζεται απέναντι σε κλειστές άμυνες, δυσκολεύεται. Θεωρώ ότι μετά το γελοίο τέρμα που δέχθηκε, και αναγκάστηκε να βγει μπροστά, άφησε αρκετούς χώρους πίσω. Η Κροατία το εκμεταλλεύτηκε και τέλειωσε το παιχνίδι».

Για την Κροατία: 

«Είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα, έχει στις τάξεις τις ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, Ίντερ. Αυτό που με εντυπωσίασε είναι τα τρεξίματα και την αλληλοκάλυψη μεταξύ των ποδοσφαιριστών. Αν μείνει σ’ αυτή την απόδοση, πολύ πιθανόν να την δούμε να φτάνει μακριά. Έχει πολύ καλούς ποδοσφαιριστές, που κάνουν την διαφορά. Το ερωτηματικό για εμένα είναι αν μπορεί να κρατήσει αυτή την απόδοση».

Για την Γαλλία: 

«Περιμέναμε πολύ περισσότερα. Είναι για μένα μια από τις καλύτερες ομάδες αυτή την στιγμή. Αν πάρει μπρος, θεωρώ πως θα πάει μέχρι τέλους».

Για το VAR: 

«Νομίζω ότι αυτό το σύστημα, ελαχιστοποιεί τα λάθη των διαιτητών και το καλό είναι ότι κάποια γκολ ή αποφάσεις που μπορούν να καθορίσουν ένα αποτέλεσμα, τώρα με αυτό το σύστημα ελαχιστοποιούνται στο μηδέν».

Για την Βραζιλία: 

«Ήταν ένα παιχνίδι το οποίο στην αρχή δεν άρχισε καλά, μετά βελτιώθηκε. Στην επανάληψη δεν ήταν καλή, αλλά μετά ήταν κυρίαρχη όμως δεν πέτυχε το γκολ της νίκης. Θεωρώ όμως πως είναι καλή ομάδα, και παιχνίδι με παιχνίδι θα αποδίδει καλύτερα. Αυτοί που θεωρούν φαβορί τη Βραζιλία για τον τίτλο, ίσως να βλέπουν κάποιες μονάδες που διαθέτουν».

Για το σημερινό παιχνίδι Βραζιλία-Κόστα Ρίκα: 

«Είναι μονόδρομος για τους Βραζιλιάνους, δεν έχουν περιθώρια. Θεωρώ όμως πως δύσκολα-εύκολα θα το κερδίσουν».

Για το Νιγηρία-Ισλανδία: 

«Τους Ισλανδούς τους γνωρίζω, τα τελευταία χρόνια που ήμουν στην Εθνική ανδρών τους αντιμετωπίσαμε. Είναι μια ομάδα σκληροτράχηλη, έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν μια καλή Εθνική ομάδα. Οι ποδοσφαιριστές παίζουν σε προηγμένα πρωταθλήματα. Έχουν πιστέψει στην ομάδα τους, γι’ αυτό έχουν προκριθεί και στο EURO και στο Μουντιάλ. Με τη Νιγηρία νομίζω θα είναι ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι».

Για την Εθνική μας ομάδα: 

«Τώρα κάνουν κάποιες μελέτες στην Εθνική και θεωρώ ότι πρέπει να μπει κάποιο πλάνο το οποίο θα μας βοηθήσει σαν Κύπρος να προχωρήσουμε σε επίπεδο Εθνικής ομάδας. Να σταματήσουμε να βλέπουμε το σήμερα, δεν κοιτάζουμε το αύριο. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να δώσουμε ευκαιρίες, υπάρχουν ταλέντα στην Κύπρο. Να χτίσουμε μια ομάδα για τα επόμενα 3-4 χρόνια. Εμείς θέλουμε ομάδα εδώ και τώρα, αυτό δεν γίνεται. Όταν μιλάμε για μακροχρόνιο πλάνο, εννοούμε να μπουν παίχτες της Εθνικής Ελπίδας και Νέων. Πρέπει σιγά σιγά να απομακρυνθούν ποδοσφαιριστές που είναι σε κάποια ηλικία. Όχι επειδή δεν είναι καλοί, να μην παρεξηγηθώ. Αλλά με τους νεαρούς θα τους έχουμε για 8-10 χρόνια, θα πάρουν παιχνίδια ευρωπαϊκά στα πόδια τους ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν».

Για το Σερβία-Ελβετία: 

«Είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι, παίζουν καλό ποδόσφαιρο. Όποια πρόβλεψη κι αν κάνεις θα είναι δύσκολη».

Δειτε Επισης

Κέρδισε την ΑΕΛ με κορυφαίο τον Blackmon ο ΑΠΟΕΛ
Τέλος και επίσημα από τον Εθνικό ο Σατσιάς
Λέουβενμπεργκ: Πονάει ο αποκλεισμός, όμως θα προχωρήσουμε σε μια νέα σεζόν με καλύτερα αποτελέσματα
Το μήνυμα του Τάνκοβιτς για την ιστορική πρόκριση-«Είμαστε στον τελικό με ψηλά το κεφάλι»
ΒΙΝΤΕΟ: Ανακοίνωσε το νέο του προπονητή ο ΑΣΙΛ
Τέλος από την Ανόρθωση ο Σέρχιο Τεχέρα
Οι 18 υποψηφιότητες για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕΛ
ΒΙΝΤΕΟ: Το μήνυμα βουλευτή για την ιστορική πρόκριση της Πάφου στον τελικό
Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστική στο δεύτερο γκρουπ
Ο διαιτητής στο ντέρμπι Ομόνοια 29ης Μαΐου-Ομόνοια Αραδίππου