Ιστορικός σταθμός η σύσταση της πρώτης Εθνικής

Η ΚΟΠ και ο Δήμος Στροβόλου διοργάνωσαν πρόσφατα εκδήλωση για παρουσίαση του βιβλίου «Ο Πρώτος Αγώνας – Η πρώτη Εθνική Κύπρου και οι ξεχασμένοι θρύλοι του Κυπριακού ποδοσφαίρου»

Το παρών τους στην εκδήλωση έδωσαν οι ζώντες θρύλοι του Κυπριακού ποδοσφαίρου Πανίκος Κρυστάλλης, Ανδρέας Πάκκος, Νίκος Ελευθεριάδης, Δημήτρης Ζάγκυλος, Μιλτής Μιχαηλίδης, Πάμπος Χαραλάμπους και Ανδρέας Κακουλλής, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ξαναζήσουν τις ανεπανάληπτες στιγμές του πρώτου ιστορικού αγώνα απέναντι στο Ισραήλ στο κατάμεστο ΓΣΠ.

Εκ μέρους της ΚΟΠ χαιρετισμό απεύθυνε   ο     Κώστας Μιχαηλίδης, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, ο οποίος αφού συγχάρηκε τον εμπνευστή της έκδοσης κ. Νίκο Παπά και τους συγγραφείς του βιβλίου, τόνισε μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα:

«Κάθε βιβλίο που εκδίδεται και καταγράφει ιστορικά γεγονότα του Κυπριακού ποδοσφαίρου, με επαγγελματισμό και αντικειμενικότητα ενισχύει την γνώση για την πορεία που ακολούθησε το πιο δημοφιλές άθλημα στην Κύπρο.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει, αυτό το βιβλίο, που καταγράφει με λεπτομέρειες την σύσταση της πρώτης Εθνικής Κύπρου και τους πρώτους διεθνείς αγώνες της με αντίπαλο τον Ισραήλ.

Ασφαλώς οι πρώτοι αγώνες της νεοσύστατης Εθνικής Κύπρου αποτελούν ιστορικό σταθμό για το Κυπριακό Ποδόσφαιρο και μέσα από την αξιόλογη προσπάθεια των συγγραφέων του βιβλίου δίνεται η ευκαιρία στους νέους να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους αλλά και για να αντιληφθούν όλοι ότι μέχρι να φθάσει το ποδόσφαιρο μας στην σύγχρονη εποχή, πέρασε από πολλές δύσκολες συνθήκες, μέσα από μια πορεία δύσκολη.

Με θυσίες των ανθρώπων που μόχθησαν για δεκαετίες που έβαλαν γερά θεμέλια για να οδηγήσουν το ποδόσφαιρο μας στην καταξίωση μέσα στην ίδια την κοινωνία της Κύπρου αρχικά και στη συνέχεια στην Ευρωπαϊκή καταξίωση.

Ιδιαίτερα η σύσταση της πρώτης Εθνικής Κύπρου αμέσως μετά την ανεξαρτησία και τα προβλήματα που αντιμετώπιζε ο τόπος σε όλο το κοινωνικό φάσμα είναι σημαντικός σταθμός και αξίζει ξεχωριστός έπαινος για αυτούς που αποτέλεσαν την πρώτη ομάδα που εκπροσώπησε την Κυπριακή Δημοκρατία στο διεθνή χώρο».

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Εννέα γκολ στο στάδιο Άλφαμεγα και τρίποντο για την ΑΕΛ
ΒΙΝΤΕΟ: Μια ντουζίνα γκολ στο Καρμιώτισσα-Οθέλλος
Το ΔΣ της Apollon Ladies ζητά παραίτηση του εκπροσώπου του σωματείου στην ΚΟΠ
Η θέση της Πάφου για το αίτημα στην ΚΟΠ για αλλαγή έδρας του τελικού-«Κάθε ομάδα θα το έκανε»
Σπιλέφσκι: Στην Κύπρο μόλις ανοίξω το στόμα μου, μπαμ κόκκινη
Η επίσημη θέση της Ομόνοιας για το ντέρμπι με ΑΠΟΕΛ-«Ευχόμαστε ο κόσμος μας να νιώσει ξανά τη χαρά»
Η ανάλυση της ΚΟΠ για τα πέναλτι που κέρδισαν ΑΠΟΕΛ, Απόλλων και Πάφος
Ζητά την άμεση παραίτηση του Φοίβου Βάκη η Apollon Ladies
Αποζημιώνεται ο Καραβίδας από τη FIFA για το... στήσιμο από τον Ουάρντα με 150.000 ευρώ
Στο μικροσκόπιο της Επ. Δεοντολογίας τρεις αγώνες που ενδέχεται να ήταν προσυνεννοημένοι