Ολίβα: «Σε αυτά τα άσχημα λεπτά η ομάδα δυσκολεύεται στο γήπεδο»

Τα διαστήματα που η Ομόνοια είναι κακή, όπως διαπίστωσε στα φιλικά, θέλει να περιορίσει ο προπονητής της ομάδας, Χουάν Κάρλος Ολίβα, όπως επισήμανε σε δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα των πρασίνων.

Για την προετοιμασία: «Έχουμε ήδη διαφορετική αγωνιστική συμπεριφορά μέσα στο παιχνίδι. Αυτό είναι που ψάχνουμε είναι την αγωνιστική σταθερότητα κατά τη διάρκεια του αγώνα. Μας επηρεάζει αυτό το στοιχείο, στην προσπάθεια να διατηρήσουμε έναν καλό ρυθμό. Επομένως, εάν η ερώτηση είναι αν είμαι χαρούμενος και ικανοποιημένος από ότι έχουμε κάνει, πιστεύω πώς η ομάδα συνεχίζει να δουλεύει πολύ σκληρά, αλλά πρέπει να είμαστε πιο σταθεροί, πρέπει να καταφέρουμε να είμαστε καλοί αμυντικά και επιθετικά και στα 90 λεπτά. Να έχουμε σταθερότητα. Έχουμε αρκετά καλά λεπτά, κάθε φορά παίζουμε καλύτερα για περισσότερη ώρα, αλλά αν έχουμε και 10 λεπτά που δεν είμαστε καλοί, τότε οποιαδήποτε ομάδα μπορεί να το εκμεταλλευτεί».

Για το φιλικό με την Νέα Σαλαμίνα: «Είχαμε αρχίσει μέτρια το παιχνίδι, αλλά τελειώσαμε καλά το πρώτο ημίχρονο. Και στο δεύτερο είχαμε καλά λεπτά, μέχρι τη στιγμή του γκολ, όμως μετά είχαμε καλές στιγμές που δεν ήμασταν καθόλου καλοί. Σε αυτά τα άσχημα λεπτά η ομάδα δυσκολεύεται στο γήπεδο. Γενικά πρέπει να είμαστε πιο σταθεροί».

Για τις μόλις τρεις αλλαγές: «Πιστεύω πώς στο τελευταίο παιχνίδι που παίξαμε στο Παραλίμνι η ομάδα αγωνίστηκε καλά περίπου για 70 λεπτά, αλλά κάναμε πολλές αλλαγές σε σύντομο χρονικό διάστημα. Κάναμε μέχρι οκτώ αλλαγές σε 30 λεπτά. Δεν υπάρχει ομάδα που να μπορεί να ανταποκριθεί με τόσες πολλές αλλαγές. Επομένως, σήμερα (σ.σ. χθες) προσπαθήσαμε να είμαστε πιο σταθεροί, να μοιάζει περισσότερο με επίσημο αγώνα».

Για τη νέα αρχή στην Ομόνοια: «Όταν αρχίζει ένα καινούργιο πλάνο, καταρχήν αμυντικά πρέπει να είσαι πολύ δυνατός. Αυτό είναι το πρώτο ζητούμενο και έπειτα να προσπαθείς να εκμεταλλευτείς τις ευκαιρίες που σου παρουσιάζονται. Δεν δεχόμαστε εύκολα γκολ, αλλά και εμείς δεν εκμεταλλευόμαστε τις ευκαιρίες που βρίσκουμε και έτσι δεν σκοράρουμε συχνά. Tώρα έχουμε μία εβδομάδα σημαντική, με πολλή δουλειά. Πρέπει να επαναφέρουμε την ομάδα, να δούμε πώς θα εξελιχθεί η ομάδα αυτή την εβδομάδα μέσω των προπονήσεων και να ετοιμαστούμε για το τελευταίο  φιλικό αγώνα για να μπούμε στο πρωτάθλημα. Στην τελική, από τα φιλικά παιχνίδια δεν μπορείς να βγάλεις ασφαλείς συμπεράσματα. Το παιχνίδι με τη Νέα Σαλαμίνα ήταν ένα παιχνίδι που είχαμε δύο διαφορετικά πρόσωπα. Έχουμε δει ένα καλό πρόσωπο σε αρκετές στιγμές και 10-15 λεπτά που δεν ήταν καλά, κάτι που δεν θέλουμε να βλέπουμε. Αυτό το παιχνίδι πρέπει να μας βοηθήσει για το μέλλον».
 

Δειτε Επισης

Οι λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου-Η ανακοίνωση της ΚΟΠ
Η θέση της Καρμιώτισσας για το 6-6-«Έχουμε το μέτωπο μας καθαρό, έχουμε παντελονάτο πρόεδρο»
Η επίσημη θέση του Άρη για το μέλλον του Σπιλέφσκι-«Διαβάζουμε διάφορα, δεν ισχύει τίποτα»
Η άποψη του Χαραλαμπίδη για τη μάχη του τίτλου-«Εκτιμώ ότι είναι 50-50»
Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου
Καθορίζονται οι λεπτομέρειες για τον τελικό κυπέλλου
ΑΠΟΕΛ και Ένωση διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου Νέων Κ-19
Κυπελλούχος ο Σπάρτακος στον τελικό μικρών κατηγοριών
H ανακοίνωση της Ανόρθωσης για τη Γενική Συνέλευση-Ορίστηκε Διοικούσα Επιτροπή μέχρι τις 10 Μαΐου
ΒΙΝΤΕΟ: Εννέα γκολ στο στάδιο Άλφαμεγα και τρίποντο για την ΑΕΛ