Το ιστορικό της κόντρας Λέβι-Ντουγκλάο

Τέσσερις μέρες πριν τη σέντρα στο πρωτάθλημα, κυρίες και κύριοι, ο paparazzo μπορεί να σας διαβεβαιώσει ότι το ντέρμπι της αγωνιστικής θα γίνει στο «Μακάρειο». Και σας το λέω με σιγουριά μεγαλύτερη απ’ αυτήν του «Καραβίδα», όταν δήλωνε πως η Δόξα θα νικήσει την Ανόρθωση.

Με αφορμή το επεισόδιο Λέβι-Ντουγκλάο πριν το φιλικό με την ΑΕΛ, έκανα μια επιτόπια έρευνα και ορισμένα καίρια ερωτήματα και όσα ανακάλυψα επιβεβαίωσαν την αρχική μου εκτίμηση: ό,τι έχει το φως της δημοσιότητας, είναι (μόνον) η κορυφή του παγόβουνου. Όπως συμβαίνει συνήθως, δηλαδή.

Αλλά ας το πιάσουμε από εκεί (την κορυφή) το πράμα. Πρώτον, το επεισόδιο μεταξύ των δύο ανδρών έμεινε στα λόγια, επειδή μπήκαν στη μέση δύο άτομα και απέτρεψαν τον Βραζιλιάνο από το να… ξυλοφορτώσει τον Ισραηλινό. Όπως αναμενόταν, ο Λέβι άφησε εκτός αποστολής τον Ντουγκλάο και τον έστειλε «συστημένο» στον Παντελή.

Ο πρόεδρος ξεκαθάρισε στον παίκτη πως πρέπει ν’ απολογηθεί στον προπονητή του, εκείνος το έκανε, ο προπονητής δέχτηκε τη συγγνώμη, αλλά είπε στον Ντουγκλάο πως για να τον δεχτεί πίσω στις προπονήσεις πρέπει να απολογηθεί και μπροστά σε όλη την ομάδα. Ο Βραζιλιάνος «στύλωσε τα πόδια» και ο Λέβι είπε στη διοίκηση πως διαφωνεί με την επιστροφή του στις προπονήσεις της ομάδας.

Ο καβγάς των δύο αντρών, ωστόσο, δεν ήταν πάνω στην ένταση της στιγμής. Είχε (έχει) υπόβαθρο. Και παρασκήνιο ζουμερό. Οι ρίζες του βρίσκονται στον αποκλεισμό από τη Λάτσι που ο προπονητής χρέωσε εξ ολοκλήρου στους παίκτες, τους οποίους μπαίνοντας στα αποδυτήρια μετά το παιχνίδι κατηγόρησε για αδιαφορία, χαλαρότητα, έλλειψη συγκέντρωσης κ.ά.

Αυτό αυτομάτως τον έφερε απέναντι στην ομάδα, η οποία όπως έδειξαν μετά οι εργομετρικές εξετάσεις ήταν υπερβολικά «βαριά» και «σφιγμένη» σ’ εκείνο το μοιραίο παιχνίδι. Ο Λέβι όμως αρνήθηκε ευθύνη του ίδιου και των συνεργατών του γι’ αυτό κι επέμεινε στις κατηγορίες κατά των ποδοσφαιριστών.

Ο Ντουγκλάο, που λόγω τιμωρίας δεν είχε ταξιδέψει στην Αλβανία, ήταν τόσο «σκασμένος» μετά τον αποκλεισμό και όσα (έμαθε ότι) είπε ο Λέβι, ώστε «τα έκανε λαμπόγυαλο» στο χώρο που παρακολουθούσε το παιχνίδι (τη ζημιά πλήρωσε ο σύλλογος) και «έβγαλε αφρούς» κατά του προπονητή του.

Από τότε η κατάσταση παραμένει τεταμένη και κάθε άλλο παρά έχει εκτονωθεί με το πέρασμα του καιρού. Αποτέλεσμα; Δύο στρατόπεδα (Λέβι-παίκτες) και στη μέση ο Παντελή που δεν έχει αποφασίσει ακόμη τι να κάνει. Από τη μία, ξέρει από την εμπειρία του ότι προπονητής που έχει χάσει τα αποδυτήρια δεν έχει (πολύ) μέλλον. Από την άλλη, ξέρει ότι το συμβόλαιο που έχει υπογράψει με τον Λέβι προβλέπει αποζημίωση σχεδόν 200 χιλιάρικα για να «σπάσει».

Ο πρόωρος αποκλεισμός στην Ευρώπη πόνεσε εξ ίσου στο ίματζ και στο ταμείο της ομάδας, αν όμως την Κυριακή ο πρόεδρος διαπιστώσει από την εικόνα και το αποτέλεσμα ότι το πράγμα δεν τραβάει, τότε θα είναι υποχρεωμένος να πάρει αποφάσεις. Γι’ αυτό σας λέω: την Κυριακή όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο «Μακάρειο»!
 
Διαβάστε επίσης: 

Δειτε Επισης

BINTEO: Η ανάλυση πίσω από την φωτοβολίδα του Τάνκοβιτς που ξέρανε τον Απόλλωνα-Στα 35 μέτρα με 85 χλμ
Τώρα που η μπάλα καίει καλούνται να αποδείξουν πόσα καντάρια μπάλας ξέρουν-Όλα τα βαθμολογικά δεδομένα
Δημητρίου: Προχωρούν οι διαδικασίες για ιδιόκτητο γήπεδο και ανακαίνιση του Ηλίας Πούλλος
Ορίστηκαν οι διαιτητές στα κρίσιμα ντέρμπι για τη μάχη του πρωταθλήματος
Οπαδός υπέστη ανακοπής καρδιάς στο Απόλλων-Πάφος, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού
«Την πίεση θα την έχει το ΑΠΟΕΛ και όχι εμείς, πολλοί έχουν ξεγράψει τον Άρη και ότι κάναμε φέτος»
Αυλαία για την δέκατη αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Κέρδισε την ΑΕΛ με κορυφαίο τον Blackmon ο ΑΠΟΕΛ
Τέλος και επίσημα από τον Εθνικό ο Σατσιάς
Λέουβενμπεργκ: Πονάει ο αποκλεισμός, όμως θα προχωρήσουμε σε μια νέα σεζόν με καλύτερα αποτελέσματα