Απόλλων: Ό,τι δεν έκανε ποτέ κυπριακή ομάδα!

Απέναντι στον πλέον ισχυρό αντίπαλο, με τον οποίο κληρώθηκε στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ (διάβασε εδώ σχετικό θέμα), τίθεται απόψε αντιμέτωπος ο Απόλλων (21:00, CytavisionSports2). Στο «Ζανκτ Γιάκομπ Παρκ» και απέναντι στην κορυφαία ελβετική ομάδα της τελευταίας δεκαετίας (Βασιλεία) ο σύλλογος της Λεμεσού θα επιχειρήσει να βάλει τις βάσεις για ακόμη μια υπέρβαση στην Ευρώπη.
 
Δύο διαδοχικές προκρίσεις στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ οι «κυανόλευκοι» έχουν πανηγυρίσει ήδη (το 2013 και το 2014 με τον Χριστάκη Χριστοφόρου στην τεχνική ηγεσία), ωστόσο ο Σωφρόνης Αυγουστή και οι παίκτες του βάζουν απόψε πλώρη για ένα επίτευγμά του που όμοιό του δεν υπάρχει καταγεγραμμένο στην ευρωπαϊκή ιστορία του κυπριακού ποδοσφαίρου.
 
Αν ο Απόλλων αποκλείσει τη Βασιλεία, θα γίνει η πρώτη ομάδα που θα εισέλθει στους ομίλους έχοντας περάσει τέσσερις προκριματικούς γύρους (σ.σ. στα πλέι οφ ξεκινώντας από τον α’ προκριματικό έφτασε την περασμένη διετία η ΑΕΚ, ωστόσο και τις δύο φορές δεν μπήκε στους ομίλους)!
 
Απέναντι στην -αναγεννημένη μετά την έλευση του Μαρσέλ Κόλερ στον πάγκο- Βασιλεία ο σύλλογος της Λεμεσού θα χρειαστεί δύο παιχνίδια με τη συγκέντρωση και την αποτελεσματικότητα στο μέγιστο, προκειμένου να υπερκαλύψει το έλλειμμα εμπειρίας.
 
Το ευχάριστο για τον Σωφρόνη Αυγουστή είναι πως μπορεί να καταρτίσει ενδεκάδα από το σύνολο του ρόστερ του, καθώς άπαντες είναι διαθέσιμοι. Σε ό,τι αφορά την ενδεκάδα το πιθανότερο σενάριο είναι αυτό της τοποθέτησης του Μάγκλιτσα στην κορυφή της επίθεσης και της επιλογής του Μπρου έναντι του Μάρκοβιτς για την πλαισίωση των Κυριάκου και Σατσέτι στη μεσαία γραμμή.
 

Δειτε Επισης

Η Ομόνοια για να διατηρήσει τα σκήπτρα και η Πάφος για τον πρώτο τίτλο στην ιστορία της
Εφραίμ: Ευχαριστώ την Ομόνοια που με ανέδειξε, προέκταση της οικογένειας μου το ΑΠΟΕΛ
Με Σεμέδο, Στεπίνσκι και Φαμπιάνο η αποστολή της Ομόνοιας για τον τελικό
BINTEO: H άφιξη Γκαγιέγο στον Αρχάγγελο και οι υπογραφές
Η επίσημη θέση του ΑΠΟΕΛ για Κβιλιτάια-Ντάλσιο και τον ρόλο του Μοράις
Στις κερκίδες του ΓΣΠ ο Χριστοδουλίδης για τον μεγάλο τελικό Κυπέλλου
Νέα εποχή στον ΑΠΟΕΛ με Γκαγιέγο στον πάγκο-Η ανακοίνωση του deal
Ακύρωσε εισιτήρια του τελικού που αγοράστηκαν από άλλους οπαδούς η Πάφος
Ανακοίνωσε προπονητή η Ένωση Νέων Παραλιμνίου
Ομόνοια 29ης Μαΐου για το γηπεδικό-«Φτηνή δικαιολογία από ΓΣΠ, πάμε Περιστερώνα»