Δευτέρα, 3 Αυγούστου, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Η θέση της UEFA για υποθέσεις τύπου Καρώ, Πολίτσι, Ζάντερ

  12/09/2018 19:13
Η θέση της UEFA για υποθέσεις τύπου Καρώ, Πολίτσι, Ζάντερ

Η θέση της UEFA για υποθέσεις τύπου Καρώ, Πολίτσι, Ζάντερ

  12/09/2018 19:13

Ενώ η Πάφος δηλώνει επισήμως πως δεν έχει δικαίωμα να χρησιμοποιήσει τους Καρώ, Πολίτσι και Ζάντερ στο παιχνίδι του Σαββάτου με τον Απόλλων, βάσει σχετικής συμφωνίας, η UEFA από το 2014 έχει ξεκαθαρίσει ότι τέτοιες συμφωνίες – όσον αφορά τουλάχιστον σε δανεισμούς- δεν έχουν καμιά ισχύ. Ήταν τότε η υπόθεση του τερματοφύλακα Τιμπό Κουρτουά που προκάλεσε την παρέμβαση της UEFA.

O Βέλγος αγωνιζόταν στην Ατλέτικο Μαδρίτης ως δανεικός από την Τσέλσι. Τα δημοσιεύματα ανέφεραν ότι στους όρους δανεισμού είχε μπει πρόνοια που υποχρέωνε την Ατλέτικο να καταβάλει τρία εκατ. ευρώ στους Λονδρέζους, για κάθε παιχνίδι που θα χρησιμοποιούσαν τον Κουρτουά εναντίον τους. Βρισκόμενοι σε άσχημη οικονομική κατάσταση, οι Μαδριλένοι αδυνατούσαν να καταβάλουν τα χρήματα.

Με παρέμβασή της η UEFA σημείωσε ότι ο όρος αυτό αντιβαίνει τους κανονισμούς και την προκήρυξη του Champions League. Ο Κουρτουά έπαιξε και η Ατλέτικο πέρασε στον τελικό.

Προφανώς η όποια συμφωνία μεταξύ Πάφου και Απόλλωνα είναι άτυπη και η εφαρμογή της επαφίεται στις καλές προθέσεις των δύο πλευρών. Είναι αμφίβολο εάν τέτοιου είδους συναινετικές, άτυπες συμφωνίες μπορούν να θεωρηθούν πειθαρχικά κολάσιμες.

Διαβάστε επίσης

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας