H «ακτινογραφία» της Λάτσιο!

Αποστολή στη Ρώμη: Πέτρος Πετρή - Με την υποστήριξη της Ελληνικής Τράπεζας

Μία από τις ιστορικές ομάδες της Ιταλίας βρίσκει στο δρόμο του ο Απόλλωνας για τη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ.
 
Η Λάτσιο, που ιδρύθηκε το 1900, έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας της στην κορυφαία βαθμίδα του ιταλικού ποδοσφαίρου ενώ υπήρξε δύο φορές πρωταθλήτρια και έξι φορές κυπελλούχος Ιταλίας, κατέκτησε τέσσερις φορές το Σούπερ Καπ και μια φορά το Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης, όπως και το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ.
 
 
Ο σύλλογος είχε την πρώτη μεγάλη του επιτυχία το 1958, κερδίζοντας το εγχώριο κύπελλο και το 1974, κατέκτησε τον π
πρώτο του τίτλο στη Σέριε Α. Τα τελευταία 15 χρόνια ήταν η πιο επιτυχημένη περίοδος στην ιστορία της Λάτσιο, κατακτώντας το Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης και το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ το 1999, τον τίτλο της Σέριε Α το 2000, αρκετά εγχώρια κύπελλα, φθάνοντας στον πρώτο της τελικό στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ το 1998.
 
Τα παραδοσιακά χρώματα της Λάτσιο είναι γαλάζια φανέλα και λευκό παντελόνι. Τα χρώματα θυμίζουν την αρχαία ελληνική κληρονομιά της Ρώμης, ενώ η ομάδα διεξάγει τους εντός έδρας αγώνες της στο Στάδιο Ολίμπικο της Ρώμης, χωρητικότητας 72.698 θεατών. Η Λάτσιο έχει μακροχρόνια αντιπαλότητα με τη συμπολίτισσά της, Ρόμα.
 
Προπονητής των «Λατσιάλι» από το 2016, είναι ο 42χρονος Ιταλός, Σιμόνε Ιντζάγκι, ο οποίος στο παρελθόν ήταν και ποδοσφαιριστής της ομάδας για μια δεκαετία.

Ο Απόλλωνας έχει συναντήσει και στην παρθενική του παρουσία στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ τη Λάτσιο, το 2013, με το παιχνίδι στο ΓΣΠ να λήγει ισόπαλο στο 0-0, ενώ στην Ιταλία η ομάδα της Λεμεσού είχε γνωρίσει την ήττα με 2-1, με το μοναδικό τέρμα του Απόλλωνα να το πετυχαίνει ο Φώτης Παπουλής.
 
Την προηγούμενη σεζόν η Λάτσιο κατετάγη 5η θέση, ενώ έχασε την 4η θέση στην ισοβαθμία με την Ίντερ την τελευταία αγωνιστική όταν και ηττήθηκε εντός έδρας από τους «νερατζούρι». Στο Κύπελλο αποκλείστηκε στα ημιτελικά από την Μίλαν ενώ στο Γιουρόπα Λιγκ αποκλείστηκε στα προημιτελικά από την Ζάλτσμπουργκ.
 
Στα μεταγραφικά την καλοκαιρινή περίοδο που ολοκληρώθηκε, η Ιταλική ομάδα έχει δώσει 18 εκ. στην Σεβίγια για τον Αργεντινό μέσο Κορέα, 7.5 εκ. στην Ζάλτσμπουργκ για τον Κοσοβάρο εξτρέμ Μπερίσα, 6.5 εκ στην Μπέτις για τον Δανό μπακ Ντουρμισί και 2.5 στην Σαλερνιτάνα για τον μέσο Σπροκάτι. Επίσης απόκτησε ως ελεύθερο τον Βέλγο τερματοφύλακα Προτό που πέρυσι αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό και τον Κροάτη μέσο Μπαντέγι, βασικό τα τελευταία τέσσερα χρόνια στην Φιορεντίνα. Επίσης, έχει πουλήσει στη Γουέστ Χαμ τον Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό Φελίπε Άντερσον, ενώ παρελθόν αποτέλεσαν από τους «Λατσιάλι» οι Ντε Βρι και ο Νάνι.
 

Δειτε Επισης

BINTEO: Φοβερή Πάφος, έστησε πάρτι στο ΓΣΠ με τρία γκολ και πάει για ιστορική κατάκτηση Κυπέλλου
BINTEO: Το πέναλτι που κέρδισε η Πάφος μέσω VAR και το γκολ που έφερε την έκρηξη
ΒΙΝΤΕΟ: To εντυπωσιακό κορεό της Ομόνοιας με τα τρόπαια της ομάδας τους
Μπήκε στο γήπεδο με τη φανέλα της Πάφου ο Χριστοδουλίδης-Χαιρέτησε τους οπαδούς με το μικρό φίλο της Ομόνοιας
Πρόεδρος για απαγόρευση μετακίνησης οπαδών: Προμηνύονται εξελίξεις, έχουμε συγκεκριμένες προσεγγίσεις (vid)
Οι ενδεκάδες Ομόνοιας και Πάφου στον μεγάλο τελικό Κυπέλλου
Στο ΓΣΠ για το ιστορικό παιχνίδι οι οπαδοί της Πάφου (pics)
Έστειλαν ηχηρά μηνύματα οπαδισμού Ομονοιάτες και Παφίτες αγκαλιασμένοι (pics)
ΒΙΝΤΕΟ: Οπαδός έβαλε φέρετρο και σταυρό στο φορτηγό του και πάει για... κηδεία στο ΓΣΠ
Έκλεψαν τις εντυπώσεις τα πράσινα οχήματα των Ομονοιατών έξω από το ΓΣΠ (pics)