«Ανασφαλείς παίκτες, δεν ξέρουν τι να κάνουν την μπάλα»!

Με πολυετή και πολυεπίπεδη θητεία-προσφορά στον ΑΠΟΕΛ ο Τάκης Αντωνίου είναι από τους πλέον κατάλληλους να αξιολογήσει τι σημαίνει για το σύλλογο η χθεσινή συντριβή από τη Δόξα. Στο ραδιοφωνικό αέρα του Super Sport Fm 104.0 ο πρώην άσος και μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου τοποθετήθηκε για...

...την ιστορική διάσταση της χθεσινής ήττας: «Τέτοια αποτέλεσμα έχει ξανασυμβεί, αλλά υπό άλλες συνθήκες. Προ 20ετίας είχαμε χάσει με βαριά σκορ από Νέα Σαλαμίνα και Δερύνεια, σε διαδοχικά παιχνίδια, αλλά τότε η ομάδα ήταν ουσιαστικά ακέφαλη, αφού μετά τον πρώτο προπονητή είχε αποχωρήσει και ο διάδοχός του, και βρισκόμασταν προς το τέλος του πρωταθλήματος. Ήταν δύο ντροπιαστικές ήττες, αμαύρωσαν την ιστορία της ομάδας, ιδίως για όσους ήμασταν κοντά και ξέραμε τις λεπτομέρειες. Σε αυτές τις βαριές ήττες, εγώ θα έβαζα και την ήττα από τον Απόλλωνα την περασμένη σεζόν, έστω κι αν συνέβη υπό διαφορετικές συνθήκες και είχε ποδοσφαιρική εξήγηση, αφού ο αντίπαλος πέτυχε τρία γκολ στις πρώτες τρεις προσπάθειές του. Χθες ωστόσο το σκορ μας κολακεύει και ίσως είναι η πιο ντροπιαστική στην ιστορία με βάση το σημερινό μέγεθος του ΑΠΟΕΛ»

...τον ΑΠΟΕΛ της τρέχουσας περιόδου: «Πληρώνει την αστάθεια που υπάρχει εντός των γραμμών. Εδώ και λίγα χρόνια η ομάδα πετυχαίνει στο απόλυτο τους στόχους της σε Κύπρο και Ευρώπη, αλλά υπάρχουν τόσες αλλαγές στο ρόστερ (παίκτες, προπονητές), με αποτέλεσμα να μην έχει συγκεκριμένο πλάνο. Οι παίκτες αισθάνονται πολύ ανασφαλείς μπαίνοντας στο γήπεδο και φαίνονται μέτριοι, ενώ δεν είναι. Παρακολουθούσα το παιχνίδι με τη Νέα Σαλαμίνα, έδινε ο Βάτερμαν την μπάλα στους στόπερ και αυτοί δεν ήξεραν ποιο είναι το επόμενο βήμα, τι να την κάνουν. Έχουν χάσει την προσωπικότητά τους μέσα στο γήπεδο. Μια καλή, συγκροτημένη ομάδα μπορεί να το εκμεταλλευτεί. Η Δόξα έχει σταθερότητα τα τελευταία χρόνια, με ίδιο προπονητή και πλάνο».

...την επόμενη μέρα και τη λύση στο πρόβλημα: «Δεν ξέρω τι έκανε ο Ρέζα στο παρελθόν, τον κρίνω μόνο από αυτά που βλέπω στον ΑΠΟΕΛ και λέω ότι αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να βοηθήσει, στον αντίποδα μάλλον πρόβλημα δημιουργεί. Από την άλλη, τα πράγματα δεν διορθώνονται με αποκεφαλισμούς κάποιων παικτών και χειροτόνιση άλλων ως βασικών. Αυτό θα εξυπηρετήσει μόνον τον πανικό που υπάρχει τώρα. Το περιβάλλουν πρέπει να εκπέμπει θετική αύρα και σταθερότητα. Αυτό δεν υπάρχει, διότι ήλθε ένας προπονητής, ο Μπρούνο Μπαλταζάρ που στην τελική δεν μετρά πόσο ποδόσφαιρο ξέρει, αλλά αν αισθάνεται, φαίνεται και είναι ηγέτης,. Τον δέχονται παίκτες, κόσμος και διοίκηση ότι κάνει κουμάντο; Αυτός είναι καλός προπονητής. Ο Δώνης, δηλαδή, ήταν δύσκολο να μεταμορφώσει την ομάδα σε μια εβδομάδα πέρυσι; Όχι, επειδή υπήρχαν καλοί παίκτες και όλοι ήξεραν ότι είναι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης της ομάδας. Αν έλθει ένας τέτοιος και όχι κάποιος που να αισθάνεται ανασφαλής, που να λέει ο κόσμος ότι δεν έχει σχέση με τις μεταγραφές ή αυτούς που παίζουν, κάποιος που να μην αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης της προσωπικότητάς του, τότε όλα θα λυθούν».

...τα συν και πλην της νυν διοίκησης: «Το χθεσινό αποτελεσμα ανέτρεψε τα πάντα σε ό,τι αφορά το πλάνο με τον Γιώργο Κωστή. Ο ΑΠΟΕΛ δεν έχει πολλές επιλογές μπροστά του. Όλοι πρέπει να πάρουν παράδειγμα από το τι συνέβη χθες, να αντιληφθούν ότι η μόνη οδός για την επιτυχία είναι η σταθερότηα σε μια ομάδα, οι διαρκείς αλλαγές παικτών και οι αποφάσεις εβδομάδα παρά εβδομάδα δεν ωφελούν. Αυτή η διοίκηση έχει έναν τομέα που έδρασε πολύ καλά, στην επένδυση στους ποδοσφαιριστές, ο Τάμαρι θα πωληθεί κάποτε πάρα πολύ ακριβά, αλλά και έναν που έχει πρόβλημα, το πηγαινέλα ποδοσφαιριστών και προπονητών που επηρεάζει αρνητικά και δημιουργεί αστάθεια».

Δειτε Επισης

Τώρα που η μπάλα καίει καλούνται να αποδείξουν πόσα καντάρια μπάλας ξέρουν-Όλα τα βαθμολογικά δεδομένα
Δημητρίου: Προχωρούν οι διαδικασίες για ιδιόκτητο γήπεδο και ανακαίνιση του Ηλίας Πούλλος
Ορίστηκαν οι διαιτητές στα κρίσιμα ντέρμπι για τη μάχη του πρωταθλήματος
Οπαδός υπέστη ανακοπής καρδιάς στο Απόλλων-Πάφος, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού
«Την πίεση θα την έχει το ΑΠΟΕΛ και όχι εμείς, πολλοί έχουν ξεγράψει τον Άρη και ότι κάναμε φέτος»
Αυλαία για την δέκατη αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Τέλος και επίσημα από τον Εθνικό ο Σατσιάς
Λέουβενμπεργκ: Πονάει ο αποκλεισμός, όμως θα προχωρήσουμε σε μια νέα σεζόν με καλύτερα αποτελέσματα
Το μήνυμα του Τάνκοβιτς για την ιστορική πρόκριση-«Είμαστε στον τελικό με ψηλά το κεφάλι»
ΒΙΝΤΕΟ: Ανακοίνωσε το νέο του προπονητή ο ΑΣΙΛ