Το DNA της οικογένειας Σκέμπρι που γράφει ιστορία!

Αρκετές είναι οι οικογενειακές ποδοσφαιρικές δυναστείες στην Ευρώπη, που άφησαν το στίγμα τους στα γήπεδα με το επίθετό τους να διατηρείται στο πέρασμα των χρόνων. Άλλοτε δυο, τρεις αλλά μέχρι και πέντε γενιές ποδοσφαιριστών βρέθηκαν να φοράνε φανέλα με το ίδιο επίθετο, με το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό της οικογένειας Σάνκλι, όπου πέντε μέλη της οικογένειας του θρυλικού προπονητή της Λίβερπουλ, ασχολήθηκαν με το ποδόσφαιρο. Τα αδέλφια Μπόατεγκ (Ζερόμ - Κέβιν Πρινς) και Αλακάνταρα (Τιάγκο-Ραφίνια) επίσης, είναι και οι μοναδικές περιπτώσεις στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο που έχουν αγωνιστεί με διαφορετικές εθνικές ομάδες, ενώ στα Νησιά Φερόε για πρώτη φορά μάνα και κόρη έπαιξαν μαζί με τη φανέλα της ίδιας χώρας τους.

Ανάμεσα στις ποδοσφαιρικές φαμίλιες στην Ευρώπη ωστόσο, φιγουράρει και η οικογένεια του ποδοσφαιριστή του Απόλλωνα, Αντρέ Σκέμπρι, η οποία μας παίρνει μισό αιώνα πίσω στον χρόνο με τον πατέρα αλλά και παππού του Μαλτέζου επιθετικού. 

Συγκεκριμένα, ο παππούς του 32χρονου στράικερ, Σαλβίνου Σκέμπρι χαρακτηρίζεται ως θρύλος της Εθνικής Μάλτας, καθώς φορούσε το περιβραχιόνιο στον πρώτο διεθνή αγώνα στην ιστορία της χώρας το 1957 απέναντι στην Αυστρία, ενώ για την ιστορία είχε πετύχει ένα γκολ. Επίσης, είχε φορέσει τις φανέλες των Σλιέμα Γουόντερερς, Βαλέτα και Χαμρούν Σπάρτανς. Ο Σαλβίνου, απεβίωσε σε ηλικία 85 ετών το 2008.  

Ο γιος του Σαλβίνου και πατέρας του Αντρέ, Έρικ Σκέμπρι, ήταν αυτός που πήρε στη συνέχεια τα ηνία της οικογένειας στα γήπεδα, που εκπροσώπησε τη Μάλτα τη δεκαετία του '70, ενώ βρισκόταν και στο ρόστερ της Γκζίρα Γιουνάιτεντ για μια εξαετία. 

Τα ποδοσφαιρικά βήματα της οικογένειας συνεχίζει να ακολουθεί μέχρι σήμερα και ο Αντρέ Σκέμπρι στον Απόλλωνα, που  ξεκίνησε την αγωνιστική του καριέρα ως νεαρός ποδοσφαιριστής από την Χιμπέρνιανς, με την οποία και πραγματοποίησε το επαγγελματικό του ντεμπούτο στη διάρκεια της σεζόν 2002-2003. 

Ο 32χρονος επιθετικός, πραγματοποίησε την πρώτη του διεθνή συμμετοχή με την Εθνική Μάλτας σε φιλική αναμέτρηση με την Ιαπωνία το 2006, ενώ τα πρώτα του δυο τέρματα με τη φανέλα της χώρας του τα πέτυχε απέναντι στην Ουγγαρία την ίδια χρονιά για τα Προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2008 που έβαλε και τέλος σε αναμονή διάρκειας 13 ετών για την Μάλτα στην επίτευξη της πρώτης της νίκης σε επίσημη διοργάνωση.

*Τις φωτογραφίες, μας τις απέστειλε ο πρόεδρος της AIPS Europe, Charles Camenzuli

Δειτε Επισης

Καταργεί το πρόγραμμα «Άτλας» η Ανόρθωση-Έκκληση προς κατόχους καρτών διαρκείας για προπληρωμή
Το βίντεο της Θύρας 9 για την επιστροφή της στο ΓΣΠ-«Το Σάββατο βουλιάζει η Λευκωσία»
Οι λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου-Η ανακοίνωση της ΚΟΠ
Η θέση της Καρμιώτισσας για το 6-6-«Έχουμε το μέτωπο μας καθαρό, έχουμε παντελονάτο πρόεδρο»
Η επίσημη θέση του Άρη για το μέλλον του Σπιλέφσκι-«Διαβάζουμε διάφορα, δεν ισχύει τίποτα»
Η άποψη του Χαραλαμπίδη για τη μάχη του τίτλου-«Εκτιμώ ότι είναι 50-50»
Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου
Καθορίζονται οι λεπτομέρειες για τον τελικό κυπέλλου
ΑΠΟΕΛ και Ένωση διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου Νέων Κ-19
Κυπελλούχος ο Σπάρτακος στον τελικό μικρών κατηγοριών