Ομόνοια: Πού θα κριθεί ο Ολίβα

Δύο στενές εντός έδρας νίκες απέναντι σε υποδεέστερους αντιπάλους (Αλκή, ΕΝΠ), δύο ήττες σε ισάριθμα ντέρμπι (ΑΕΚ, Απόλλων). Ο μέχρι στιγμής απολογισμός του Χουάν Κάρλος Ολίβα στην Ομόνοια έχει αρκετά περιθώρια βελτίωσης, την οποία άπαντες στο «τριφύλλι» αναμένουν το αμέσως προσεχές διάστημα.

Στις επόμενες πέντε στροφές του πρωταθλήματος οι «πράσινοι» έχουν μόνον ένα ντέρμπι, το εξ αναβολής clasico με τον ΑΠΟΕΛ (31 Οκτωβρίου). Οι υπόλοιποι αντίπαλοι είναι οι Νέα Σαλαμίνα, Πάφος, Ερμής και Δόξα. Σίγουρα όχι ευκαταφρόνητοι, αλλά -επίσης σίγουρα- ομάδες που η Ομόνοια οφείλει να καταβάλει, αν στοχεύει σε μια (πολύ) καλύτερη πορεία από αυτήν της περασμένης περιόδου.

Πέραν του προγράμματος το «τριφύλλι» καλείται να αξιοποιήσει και το γεγονός ότι μεταξύ αυτών των πέντε αγώνων δεν μεσολαβεί διακοπή πρωταθλήματος. Μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου η ομάδα θα παίζει διαρκώς ανά 6-7 ημέρες, ενώ το ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ θα σηματοδοτήσει και την πρώτη «αγγλική» εβδομάδα των «πρασίνων» στη σεζόν.

Αυτό σημαίνει ότι το άλλοθι των συχνών διακοπών και της απουσίας αγωνιστικού ρυθμού παύει πλέον να υφίσταται. Η επόμενη διακοπή του πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένη στις 12 Νοεμβρίου και μετά το πέρας της η Ομόνοια θα πάει στα κολλητά ντέρμπι με Ανόρθωση (εντός) και ΑΕΛ (εκτός).

Το πρώτο στοίχημα του Ολίβα, συνεπώς, είναι η ομάδα του στις επόμενες πέντε αγωνιστικές να συνδυάσει αποτελέσματα και εμφανίσεις. Τα επερχόμενα πέντε παιχνίδια είναι η πρώτη σοβαρή δοκιμασία για τον Ισπανό, που πλέον (θα) αξιολογείται πιο αυστηρά. Η περίοδος χάριτος τελείωσε, η περίοδος κρίσης μόλις ξεκινά.
 

Δειτε Επισης

Πήρε το διπλό κόντρα στην ΑΕΖ και ακόμη ελπίζει η Δόξα
Πέτυχαν από τρία γκολ Εθνικός και Απόλλωνας και μοιράστηκαν από ένα βαθμό
«Δεν παρακάλεσε ποτέ κανέναν για χρήματα ο Κίρζης, θα καλύψει μόνος του τη ζημιά»
Οι ενδεκάδες Εθνικού και Απόλλωνα στο Δασάκι
Η ανακοίνωση της Πάφου για τον τελικό κυπέλλου
Άκυρο στο αίτημα της Πάφου για να διεξαχθεί σε άλλο γήπεδο ο τελικός Κυπέλλου
Επιστολή της Πάφου στην ΚΟΠ για αλλαγή έδρας του τελικού κυπέλλου
Αφιερωμένες αγωνιστικές για την τελική φάση του EURO
Δύο παιχνίδια για την 11η αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Στην Περιστερώνα ο τελικός Κυπέλλου Apollon Ladies-Λευκοθέα Λατσιών