«Ο κόσμος αρκεί κριτική, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι χάσαμε πέναλτι…»

Την κατάσταση της ομάδας σχολιάζει με δηλώσεις του στο επίσημο κανάλι της Ομόνοιας ο προπονητής των πρασίνων, Χουάν Κάρλος Ολίβα, ο οποίος αναφέρθηκε στις ήττες που προηγήθηκαν από ΑΕΚ και Απόλλωνα και στους τομείς που θέλει να βελτιώσει. Μίλησε, επίσης, για το ερχόμενο παιχνίδι με τη Νέα Σαλαμίνα.

Οι τοποθετήσεις του:
«Καλά, πολύ καλά (για την κατάσταση της ομάδας). Πιστεύω πώς το παιχνίδι με τον Ερμή μάς βοήθησε να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα. Αγωνιστήκαμε κυρίως για παίκτες που δεν είχαν αρκετό χρόνο συμμετοχής. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε κάποια θέματα, αλλά στο δεύτερο η ομάδα ήταν πολύ καλή, βελτιωνόταν κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού και το αποτέλεσμα ήταν θετικό. Η ομάδα δουλεύει καλά αυτές τις δύο εβδομάδες και θα προετοιμαστούμε με τον καλύτερο τρόπο για το παιχνίδι με τη Νέα Σαλαμίνα».

«Κάθε φορά που χάνει η Ομόνοια, κάνουμε ένα βήμα πίσω. Προσπαθούμε να επαναφέρουμε την καλή ψυχολογία. Θέλουμε να κερδίζουμε. Ξέρουμε ότι δώσαμε δύο παιχνίδια που ήταν ψηλού επιπέδου, με δύσκολες ομάδες, όπως την ΑΕΚ και τον Απόλλωνα. Θέλουμε σταδιακά να φτάσουμε στο ίδιο επίπεδο με αυτές τις ομάδες και ασφαλώς να γίνουμε καλύτεροι».
 
«Γνωρίζουμε τι αντιπροσωπεύει η Ομόνοια. Είναι σημαντικός ο επόμενος αγώνας. Στο ποδόσφαιρο πάντα υπάρχει η πίεση. Ξεκινάς ένα πρότζεκτ και όλοι ξέρουμε ότι στην αρχή πάντα χρειάζεσαι χρόνο. Αλλά όταν αγωνίζεσαι με πιο έτοιμες ομάδες, υπάρχουν δυσκολίες κάτι που δεν βοηθά, Οι εμφανίσεις μας, σε αυτά τα παιχνίδια, δεν ήταν αρκετές. Πιστεύω πως απέναντι στην ΑΕΚ υπήρξαν στιγμές που παίξαμε καλά και με τον Απόλλωνα το ίδιο, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό».

«Πρέπει να κάνουμε περισσότερα, πρέπει να πιέσουμε περισσότερο και πρέπει να πλησιάζουμε περισσότερο την αντίπαλη περιοχή. Πρέπει να πιέσουμε περισσότερο για να φθάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Δουλεύουμε πάνω σε αυτούς τους τομείς. Δεν θα σκύψουμε το κεφάλι, είμαστε μία ιστορική ομάδα της Κύπρου. Πρέπει γι’ αυτά που αντιπροσωπεύει  η Ομόνοια, να φτάσουμε ψηλά».
 
«Η Σαλαμίνα είναι μία ομάδα περίπλοκη. Είναι δυσκολοκατάβλητη. Θα έχει δύο γραμμές άμυνας, με πολλούς παίκτες πίσω από την μπάλα και σε ένα γήπεδο μικρό είναι πάντα δύσκολο να «σπάσεις» αυτές τις γραμμές για να δημιουργήσεις ευκαιρίες. Πρέπει να υπάρχει υπομονή, πολλή υπομονή. Πρέπει να μειώσουμε τις αντεπιθέσεις τους και να μεταφέρουμε  το παιχνίδι στη δική τους περιοχή για να δημιουργήσουμε φάσεις εκεί. Αυτός θα είναι ο στόχος μας στο παιχνίδι».
 
«Τα συμπεράσματα (στο φιλικό με τον Ερμή) είναι ότι στο δεύτερο ημίχρονο πετύχαμε τρία γκολ, χάσαμε ένα πέναλτι και φτιάξαμε πολλές ευκαιρίες. Η ομάδα κατάλαβε ότι μπορεί να κάνει πολύ περισσότερα, από αυτά που κάναμε στα τελευταία παιχνίδια. Πιστεύω ότι η ομάδα χρειαζόταν αυτά τα γκολ, είναι αυτό που της λείπει».
 
«Πρέπει να βελτιωθούμε σε αυτό και οπωσδήποτε το γεγονός πώς σκοράραμε τρία γκολ σε ένα ημίχρονο βοήθησε την ομάδα να αποκτήσει αυτοπεποίθηση».
 
«Καταλαβαίνω ότι ο κόσμος ασκεί κριτική, γιατί στο τέλος όλοι θέλουμε να κερδίζουμε. Πάντα θέλουμε να κερδίζουμε. Η ομάδα δούλεψε πάρα πολύ, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι στο δεύτερο ημίχρονο (του αγώνα με τον Απόλλωνα) χάσαμε ένα πέναλτι, το οποίο μπορούσε να κάνει το σκορ 1-1 και στη συνέχεια θα προσπαθούσαμε να το ανατρέψουμε. Ο κόσμος μας ασκεί κριτική γιατί είμαστε η Ομόνοια. Θέλει να μας δει ακόμη καλύτερους. Θέλω να γνωρίζουν πως και εμείς θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι. Γνωρίζουμε τις δυνατότητές μας και φυσικά ξέρουμε τι απαιτήσεις έχουν από εμάς. Δεν θα τους απογοητεύσουμε, είμαι σίγουρος πώς η ομάδα θα έχει μία πολύ καλή σεζόν. Το έχω ξεκαθαρίσει ότι η ομάδα θα τα δώσει όλα, για να υλοποιήσει τους στόχους της».
 

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Εξάρα η ΑΪΚ Στοκχόλμης κόντρα στη Νορκόπινγκ, δύο γκολ ο Πίττας
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τα παιχνίδια του δεύτερο γκρουπ
H συμφωνία του Ουάρντα με τη Δόξα, τα ψυχολογικά προβλήματα και οι 150 χιλιάδες
Εννέα χρόνια αήττητος ο ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ κόντρα στην ΑΕΚ
Η υπόσχεση του Μπεν Σιμόν, οι δύο νίκες επί του ΑΠΟΕΛ και οι πιθανές επιστροφές
Κλήση για προπονήσεις της Εθνικής Γυναικών ενόψει Γεωργίας
Το συγκινητικό μήνυμα των οπαδών της Πάφου για τον Νάσο-«Αυτό το κύπελλο το θέλουμε και για σένα»
Η Ανόρθωση έβγαλε σε δημοπρασία συλλεκτική μπάλα με υπογραφές από τους κορυφαίους παίκτες της
Αδιόρθωτος Ουάρντα, πληρώνει ακόμη τις... αταξίες του-Παρελθόν και από τον Πανσερραϊκό
«Δέκα χρόνια από τη μέρα που έφυγε από κοντά μας ο Γιώργος Γκουγκούρης, στο δρόμο για το γήπεδο»