Κόπιτς: «Γι’ αυτό παίζει ο Σάββας»! (vid)

Σχεδόν ενάμισι μήνα διήρκεσε η παραμονή του Ζέλικο Κόπιτς στο ταμείο ανεργίας. Αρχές Σεπτεμβρίου ο 41χρονος Κροάτης αποδεσμεύτηκε από τη Χάιντουκ και σήμερα ανακοινώθηκε ως ο καινούργιος προπονητής της Πάφου.
Σ’ ένα μεγάλο χρονικό διάστημα της θητείας του στο σύλλογο του Σπλιτ ο Κόπιτς είχε υπό τις οδηγίες του τον Σάββα Γκέντσογλου, τον οποίο επιχείρησε να αξιοποιήσει περισσότερο και καλύτερα απ’ ό,τι ο προκάτοχός του (σ.σ. ο Καταλανός Τζουάν Καρίγιο). Μάλιστα προσκεκλημένος σε τηλεοπτική εκπομπή ο Κροάτης τεχνικός εξήγησε αναλυτικά το ρόλο του Σάββα στο παιχνίδι της Χάιντουκ: «Υπάρχουν διαφορετικοί τρόπο να παρακολουθήσεις ποδόσφαιρο και τη θέση που αγωνίζεται ένας ποδοσφαιριστής. Υπάρχουν προπονητές που αρέσκονται να έχουν π.χ. μπροστά από την τελευταία γραμμή άμυνας έναν παίκτη που θα είναι όπως ο υαλοκαθαριστήρας στο αυτοκίνητο. Που θα είναι πρωταρχικά καταστροφικός για το παιχνίδι του αντιπάλου. Υπάρχουν επίσης οι προπονητές, και ένας από αυτούς είμαι κι εγώ, που σε αυτήν τη θέση θέλουν έναν παίκτη που προσφέρει στην ομάδα σταθερότητα, τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά, έναν παίκτη με ποιότητα να φέρει την μπάλα εκεί, όπου θέλουμε.
 
Ο Σάββας έχει την εμπειρία του ιταλικού πρωταθλήματος, όπου δεν είναι εύκολο να κάνεις παιχνίδι. Είναι ένας από τους παίκτες που είναι στις αμυντικές τακτικές μας, στις εναλλαγές, βρίσκει τα κενά, στα οποία πρέπει να οπισθοχωρήσει ή να προωθηθεί. Τόσο αυτός όσο και άλλοι παίκτες μας έχουν κάνει άσχημα παιχνίδια, αλλά στατιστικά μπαίνει σε μεγάλο αριθμό μονομαχιών και σίγουρα είναι παίκτης που κάνει ό,τι καλύτερο, αλλά ορισμένοι δεν μπορούν να το δουν εξ αιτίας της εντύπωσης που αφήνει ορισμένες φορές.
 
Ο Σάββας έχει πολλά θετικά στοιχεία και σε αυτά που δεν είναι τόσο καλός τον βλέπω ότι επιχειρεί να βελτιωθεί. Αυτή η πρόοδος δεν είναι εύκολο να επιτευχθεί και συνδέεται επίσης με τη λειτουργικότητα της ομάδας».
 

Δειτε Επισης

AΕΛ και ΑΕΚ διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου στο φούτσαλ
Φωτιά στο σωματείο της Ομόνοιας στην Παπανικολή-Έρευνες από τις Αρχές
Επιπλέον ποινή από τον Αθλητικό Δικαστή στον Σπιλέφσκι
Η διαφωνία του Πουρσαϊτίδη με τον Τιμούρ, ο Ιβάν και η Εθνική Ελλάδος
Οι 16 ομάδες της τελικής φάσης του EURO U-17-Στις 3 Απριλίου η κλήρωση
Δημητρίου για το ντέρμπι κορυφής-«Tώρα κρίνονται τα πάντα, θα είναι η μεγαλύτερη προσέλευση φέτος»
Δύσκολα επιβιώνει στην Εθνική Ελλάδος ο Πογέτ-Φαβορί για να τον αντικαταστήσει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς
Η θέση της Ομόνοιας για το γηπεδικό-«Ο πρόεδρος θα ενημερώσει τον κόσμο την κατάλληλη στιγμή»
Συμπληρώθηκε ο όμιλος της Εθνικής στο Nations League-Πρώτος αντίπαλος η Λιθουανία
Μακρίδης: Οι ποδοσφαιριστές μας έπαιξαν γενναία, έβγαλαν αντίδραση και τους αξίζουν συγχαρητήρια