Ομόνοια: Αυτός παίρνει τη θέση του Ολίβα

Μόλις έξι βαθμοί (και δύο γκολ) σε πέντε παιχνίδια, τρεις αγωνιστικές στη σειρά δίχως γκολ και θετικό αποτέλεσμα, αλλά κυρίως η καμπύλη προόδου της ομάδας που ήταν σαφώς καθοδική υποχρέωσαν την Ομόνοια να αντιδράσει.

Πολύ νωρίτερα απ’ ό,τι θα περίμενε ή θα ήθελε, όπως επισήμως παραδέχθηκε, η διοίκηση της εταιρείας αποφάσισε την αποδέσμευση του Χουάν Κάρλος Ολίβα, ο οποίος το τελευταίο διάστημα είχε γίνει αποδέκτης αυξανόμενης κριτικής για την αδυναμία του να βελτιώσει τις εμφανίσεις και (μέσω αυτών) τα αποτελέσματα του «τριφυλλιού».

Ο 54χρονος Ισπανός αποτελεί παρελθόν και μαζί του εκλείπει και το… αλεξικέραυνο για όσους υπόλοιπους φέρουν ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση των «πρασίνων». Σε αυτούς συγκαταλέγονται ασφαλώς οι διοικούντες και οι ποδοσφαιριστές, αλλά και ο Άνχελ Γκόμεθ, στον οποίο πλέον στρέφονται όλα τα βλέμματα.

Ο αθλητικός διευθυντής μπαίνει πλέον στη θέση του Ολίβα. Όχι επειδή θα εκτελεί χρέη υπηρεσιακού προπονητή μέχρι την εύρεση του επόμενου τεχνικού, αλλά διότι είναι από κάθε άποψη ο ιεραρχικά επόμενος που θα κληθεί να λογοδοτήσει (και ενδεχομένως να πληρώσει το τίμημα), αν η Ομόνοια δεν ανακάμψει.

Και δικαίως, διότι αυτός διαχειρίστηκε κατά το δοκούν το διαθέσιμο μπάτζετ, αυτός έφερε (έστω κι αν δεν ήταν η αρχική του επιλογή) τον Ολίβα, αυτός -στη χειρότερη των περιπτώσεων- συναποφάσισε για τους νεοφερμένους, εκ των οποίων ουδείς μέχρι στιγμής «βγάζει μάτια», και αυτός θα αποφασίσει για τον καινούργιο προπονητή.

Η αύξηση της πίεσης στον Γκόμεθ τεκμαίρεται και από ακόμη μια παράμετρο. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, η πρωτοβουλία για το «διαζύγιο» με τον Ολίβα ανήκε στον Σταύρο Παπασταύρου. Ο ισχυρός άνδρας της Ομόνοιας μίλησε φυσικά με τον αθλητικό διευθυντή, αλλά η απόφαση για την αλλαγή στον πάγκο ήταν περισσότερο δική του και λιγότερο του Ισπανού, που λόγω θέσης είναι ο καθ’ ύλην αρμόδιος…
 

Δειτε Επισης

«Δέκα χρόνια από τη μέρα που έφυγε από κοντά μας ο Γιώργος Γκουγκούρης, στο δρόμο για το γήπεδο»
Η επεξήγηση της ΚΟΠ για το πέναλτι που ζήτησε η Ομόνοια στο αιώνιο
Ξεπέρασε το 65% του στόχου η οικονομική βοήθεια στην Ανόρθωση-Απήχηση σε φιλάθλους άλλων ομάδων
Βγαίνει μπροστά ο πρώην πρόεδρος της Ανόρθωσης-«Ας σταματήσουμε να κρίνουμε ποιος έφταιξε παραπάνω»
Κλείνει το κεφάλαιο Κίσσα στη Σαλαμίνα μετά από πέντε χρόνια
Δωρεάν σε ανοικτή ζώνη ο τελικός πρωταθλήματος στο ΓΣΠ ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ
Αίμα και άμμος στο ΓΣΠ για το πρωτάθλημα που ισοδυναμεί με τριπλή ευκαιρία για ομίλους
Αρνητική πρωτιά για Πάφο και Άρη για τη χρησιμοποίηση του ντόπιου ποδοσφαιριστή
Ρίχνει το μπαλάκι πίσω στην Αστυνομία ο ΑΠΟΕΛ και αφήνει αιχμές κατά της ΑΕΚ
Άκυρο Αστυνομίας στα αιτήματα ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ για παραχώρηση της Βόρειας