Aπό την άσπρη βούλα... γέλασε ξανά η Ομόνοια (vids)

Μετά από πέντε σερί ήττες, η Ομόνοια επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα, κερδίζοντας – στο ντεμπούτο του του Γιάννη Αναστασίου στον πάγκο της ομάδας – με 2-1 τον Ερμή στο ΓΣΠ.

Αυτή ήταν η τρίτη νίκη των πρασίνων στο πρωτάθλημα και έφθασαν τους εννέα βαθμούς, με τον Ερμή, που επίσης αγωνίστηκε υπό τις οδηγίες νέου προπονητή (Ζοάο ντε Ντέους) να παραμένει με τρεις βαθμούς στον πυθμένα της βαθμολογίας.

Για την ομάδα της Λευκωσίας σκόραρε δύο φορές – από το σημείο του πέναλτι – ο Γκόμεθ, ενώ για τον Ερμή είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Μαύρου.

Στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι έλεγξαν τον αγώνα και έχασαν 5-6 ευκαιρίες και κατάφεραν να πάνε με προβάδισμα στα αποδυτήρια με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γκόμεθ, ο οποίος έκανε το 1-0 με το πρώτο του φετινό τέρμα. Το πέναλτι είχε κερδίσει ο Αντόνια από ανατροπή του από τον Ψάλτη.

Ο Ερμής κατάφερε να μπει εκ νέου δυναμικά στη διεκδίκηση βαθμολογικού κέρδους στα αρχικά στάδια του δεύτερου ημιχρόνου, όταν στο 50’ ο Μαύρου με σουτ έξω από την περιοχή έφερε το παιχνίδι στα ίσα, 1-1.

Ο… αέρας όμως των φιλοξενουμένων κόπηκε νωρίς, μιας και στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Αντόνια ανατράπηκε από τον Ψάλτη και ο Κώστας Ψευδιώτης έδειξε και πάλι την άσπρη βούλα – απόφαση που αμφισβητήθηκε από την πλευρά του Ερμή.

Ο Γκόμεθ ανέλαβε την εκτέλεση, και αυτή τη φορά, ήταν ξανά εύστοχος και έβαλε εκ νέου την Ομόνοια σε θέση οδηγού με 2-1.

Από εκεί και πέρα, δεν υπήρξε κάτι το αξιόλογο και οι πράσινοι κατάφεραν να χαρούν ξανά μετά από αρκετές ημέρες (16 Σεπτεμβρίου κόντρα στη Νέα Σαλαμίνα η προηγούμενη).

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Σκόρερ: 29’, 52’ πεν. Γκόμεθ / 50’ Μαύρου
Κίτρινες: Κατελάρης / Εμπαλό
Συνθέσεις:
Ομόνοια (Γιάννης Αναστασίου): Μεχίας, Βύντρα, Πρτσε, Λόρα, Μανρίκε, Κατελάρης, Σοάρες, Γκόμες(71′ Ενρίκες,), Αντόνια(81′ Κούσουλος), Χριστοφή(46′ Τζαίλσον), Ραμίρεζ. 
Ερμής (Ζοάο ντε Ντέους): Αραμπατζής, Γκουλόν(73′ Ντεβέσα), Ταραλίδης, Μαρτίνιουκ, Μαύρου, Πηλέας, Εσομπέ(46′ Δημητρίου), Ψάλτης(62′ Κιπιάνι), Φυλακτού, Εμπαλό, Ντε Μέλο
 

Δειτε Επισης

Η τοποθέτηση του Άρη για την ποινή στον Σπιλέφσκι-«Δεν ήταν σωστή η κόκκινη εξαρχής»
Πρόεδρος ΚΟΑ: Στα αρχικά στάδια η Ομόνοια για το γήπεδο κοντά στις Χαλεπιανές
Στο παρά πέντε ο ΑΠΟΕΛ για την ανέγερση του νέου γηπέδου-Η τοποθέτηση του Ιωάννου
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Χριστοδουλίδης: Αν πετύχουν οι επαφές με επενδυτές ή χορηγούς η ΑΕΛ θα ανέβει πολλά σκαλοπάτια
Εικόνες από την φωτιά στο οίκημα της Ομόνοιας-Δείχνει «άσπονδους φίλους» ο πρόεδρος του Σωματείου
AΕΛ και ΑΕΚ διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου στο φούτσαλ
Φωτιά στο σωματείο της Ομόνοιας στην Παπανικολή-Έρευνες από τις Αρχές
Επιπλέον ποινή από τον Αθλητικό Δικαστή στον Σπιλέφσκι
Η διαφωνία του Πουρσαϊτίδη με τον Τιμούρ, ο Ιβάν και η Εθνική Ελλάδος